Prosím účetní - krácení dovolené
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Jen tak rychle z hlavy, za loňský rok se ti nekrátí nic, za letošek nevím kolik je do května pracovních dní, pokud budeš marodit míň jak 100 dní jak se ti taky nekrátí nic a ještě za letošek bys měla mít nárok na celou letošní dovolenou, protože mateřská se počítá jako kdybys pracovala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemá smysl vybírat těch 5 dní před mateřskou, stejně se ti dovolená zkrátí o 1/12. I s vybranou dovolenou to máš přesně 100 dní. Takže buď nastoupit na mateřskou už 30.5. nebo si naopak i tu starou dovolenou nechat až po MD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzhledem k tomu, že PN je více jak 100 dní, tak se nová dovolená krátí o 1,5 dne. Nárok nové dovolené je tedy 18,5. Vybrala bych si 23,5 dní až po mateřské!!
Pokud to nevyberete hned po mateřské, tak se vám dovolená během rodičáku krátí stejně jako při PN
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ekrovka píše:
Pokud to nevyberete hned po mateřské, tak se vám dovolená během rodičáku krátí stejně jako při PN
Tohle obecně platí, to je pravda, ale v případě zakladatelky by se dovolená dále už nekrátila, protože krácení se počítá vždy pouze v rámci daného kalendářního roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky moc děkuji
Takže během MD napsat žádost na řádné čerpání staré i nové dovolené a oboje bude dělat 23.5 dne
.No už vidím toho našeho hamouna,jak se mu protočí oči,když mi bude platit tolik dní
![]()
- Citovat
- Upravit
Jojo, přesně tak…
Nebo druhá možnost, vyčerpat těch 5 dní před MD, ale pak na MD nastoupit alespoň o 1 den dřív. Pak by se ti dovolená nekrátila vůbec, po MD bys vybírala ještě 20 dní, ale zas bys teď musela neschopenku ukončit o nějakých 7 dní dříve, tak je otázkou co je výhodnější, řekla bych, že to první.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Jojo, přesně tak…Nebo druhá možnost, vyčerpat těch 5 dní před MD, ale pak na MD nastoupit alespoň o 1 den dřív. Pak by se ti dovolená nekrátila vůbec, po MD bys vybírala ještě 20 dní, ale zas bys teď musela neschopenku ukončit o nějakých 7 dní dříve, tak je otázkou co je výhodnější, řekla bych, že to první.
No myslím,že raději zůstanu u té první možnosti,ta druhá je už nad moje chápání
Ale i tak děkuju ![]()
- Citovat
- Upravit
Holky moooooc prosím o radu
.Mluvila jsem s učetní a od novýho roku je prý změna zákona a dovolenou mi neproplatí. Mám pět dní staré a pokrácenejch cca 18.5 dne letošní. Nechcu si to vybrat až po skončení RD.Ale PPM mi končí 22.12. a chcu se zeptat jestli je možné si to vybrat po ní a nebo RD musí na ni navazovat a mám smolíka. Díky moc za odpovědi
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mateska 31 Ano, je možné to vybrat v návaznosti na MD a kolik máte dovolené za rok?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 mám pět dní staré a jelikož jsem byla od ledna na PN a na MD nastoupila 7.6.Tak se mi to trocha pokrátilo. Takže rodičák si teda o tu dovču můžu posunout???Chápu to tak??Naše učetní totiž toho moc neví a musím si to vyzjištovat sama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mateska 31 Rodičák s tím nemá nic společného, ten budeš normálně brát od ledna, pouze o RD v práci požádáš až v návaznosti na tu vyčerpanou dovolenou, takže někdy ke konci ledna, přesně jsem to nepočítala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Supeeeer díky moc
.takže klasika nastoupím na rodičák a budu zároven i na dovolené
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte. Muzete me nekdo rict o kolik dni se mi pokrati dovolena kdyz jsem od 9.1.2013 na neschopence. Termin porodu mam 9.9.2013. TAkze za letosni rok nic neodpracuju. Narok mam na 25 dni dovolene. Zbyde me neco nebo se me to cely pokrati?? Dekuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, jak to je? Započítavají se do krácení řádné dovolené i svátky? Konkrétně těch prvních 100 zameškaných dní v roce 2013 bylo od 1.1.2013 do 20.5.2013 nebo od 2.1.2013 do 24.5.2013? Hádám se s účetní…podle mého se mají počítat jen pracovní dny, ale ona tvrdí, že i svátky
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Raději anonymně,ať nejsem za mega blbce
.Chtěla bych poprosit nějakou účetní,která si najde chvilku času mi to spočítat.Vím,že se to krátí o 1/12 po určitých dnech marodění,ale mám v tom prostě guláš

.Předem děkuji za odpovědi
Od 6.12.11 jsem na PN,v květnu si vyberu pět dní staré dovolené a 31.5.12 nastupuji na mateřskou.Co by mě zajímalo,na kolik dní dovolené mám nárok za těch 28 týdnů.Jelikož zaměstnavatel se do toho nepohrne a naše účetní je na tom stejně jako já