Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Anduli Zkus to s tou čokoládou
Já na čokoládě ujíždím a fakt to je žůžo
a ty rozinky namočené v rumu jsou taky výborné, fakt úžasný recept. Koláče jsem pekla poprvé
a myslím, že ne naposled a je mi jasné dle jakého receptu to bude péct, díky ![]()
Anduli píše:
Haha, tak úžasně teda nevypadají, ale chutnají tak, to jó..
mně se tedy líbí a určitě i báječně chutnají jak píšeš.Nevidím na nich nic špatného, spíš naopak. ![]()
Hako píše:Anduli píše:mně se tedy líbí a určitě i báječně chutnají jak píšeš.Nevidím na nich nic špatného, spíš naopak.
Haha, tak úžasně teda nevypadají, ale chutnají tak, to jó..
No jó, když já to beru podle té své babičky, která měla vždycky všechny stejné, jako malované, jeden jak druhý, já se s tím asi tolik nese*u
, že tvarově to není dokonalé, no.
Ale co už, stejně se hned sežraly, 33 koláčů ve 4 lidech, z toho 2 dětí, za 2 dny..
Jsem je snídala, pak jako dezert po obědě, no a druhá večeře byla taky jasná.
Mám tak 2 kila navrch, to budu krasavice v plavkách v létě, pokud je budu péct častěji.. ![]()
hoj holky tyhle-my rikame vdolky- miluju.¨ vzdycky je necham na plechu jeste vykynout 15 min a pak se netrhaji ![]()
Já teď zjistila, že mám v lednici rok prošlou Heru - ale nic jí není - je to možné?!
@barcinek píše:
Já teď zjistila, že mám v lednici rok prošlou Heru - ale nic jí není - je to možné?!
Sis jí jako dřív nevšimla, nebo jsi přijela z Austrálie?
![]()
No možné to je, max to může být žluklý, plesnivý. Vyhodila bych to.
@barcinek píše:
@Virginia Myslíš, že rostlinné tuky taky žluknout? ![]()
@Ve-ru Předpokládám, že jo. Ale nevím - máslo žlukne vlastně kvůli obsahu té vody, že ano, pokud se přepustí, trvanlivost je až do…
Proč by nežlukla hera? Nebo je ta úvaha chybná?
Fakt nevím, nekupuju to, dělám domácí máslo a to používám i na pečení, popřípadě sádlo nebo olej.
@Virginia no já právě taky nevím, nic takového nekupuju, ale myslela jsem si, že žluknou jenom živočišné tuky
![]()
Tak kdyby to bylo měsíc, tak prosím, ale rok prošlou už bych teda fakt vyhodila.
@Ve-ru chtělo by to nějakýho odborníka ![]()
Wikipedia: Žluknutí (též oxidace tuků) je proces oxidace dvojných vazeb nenasycených[zdroj?] mastných kyselin, obsažených především v tucích a jiných lipidech, vzdušným kyslíkem. Výsledkem tohoto procesu jsou nežádoucí produkty, zejména aldehydy a ketony, které negativně mění jak zdravotní působení, tak i chuťový projev a vůni potravin obsahujících nenasycené mastné kyseliny. Následkem je částečné nebo úplné znehodnocení potraviny.
Soudím tedy, že žlukne tuk, lhostejno, zda z trávy či krávy. Jen asi těmi chemickými procesy má možná v tý heře trochu složitější to žluknutí.
Osobně moc nechápu, k čemu heru, při její ceně. Kdyby stála 8Kč, tak to pochopím, jako levnou náhražku, pokud má někdo hluboko do kapsy, ale stojí snad kolem dvacky?
Ale to neútočím aby bylo jasno, to se jenom divím.
@barcinek píše:
no je to mozny, vzdyt je to temer umela hmota ![]()
@barcinek píše:
Já bych do ní šla. Normálně ji teda nepoužívám, ani pečivo mi z ní nechutná, ale soudím, že ten rok uležení jí třeba mohl přidat na kvalitě.
@Virginia Já jsem si vzpoměla, že ořechy taky žluknout, takže rostlinné tuky žluknou
Ale myslím si, že aby se to stalo s herou, tak by musela být rok prošlá při pokojové teplotě. Je to fakt samá chemka
A s tou náhražkou jsem si vzpoměla, když šel můj milý do obchodu pro máslo. Místo toho přinesl nějákou sra*ku, od madety tuším, kde bylo napsáno snadno roztíratelné. Ale co? To už tam nebylo. Byla to jenom nějáká náhražka za 37,–
![]()
Oprava: nebylo to snadno roztíratelné, ale nějáké AB, to jsem viděla poprvé ![]()