Používate na vaření masox?

10568
20.2.11 22:36

Používate na vaření masox?

Ahojky holky,před pár dny u nás byla příbuzná a bavili sme se o vaření,no a nakonec došlo k tomu jestli vaříme s masoxem,já se přiznám,já ho občas použiju i když velmi málo,ale příbuzná je toho názoru že jídlo je pak hnusný a jakoby umělý.Co si o tom myslíte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1044
20.2.11 22:38

Já s ním vařím skoro denně a manžel hned pozná, jakmile ho tam nedám. Takže ho používám opravdu hodně a chuť s ním mi přijde „lepší“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
20.2.11 22:38

Já přešla z masoxu na hovězí natur, je super, a když není vývar, skvěle ho nahradí bez té umělé chuti. Masox mi taky občas přišel umělý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
20.2.11 22:39

A chutnalo jí u Vás?? A chutná Vám?? Jestli jo, tak bych to neřešila.
Jinak klasický masox nepoužívám, jen minimáně (cca 1× za 3.týdny) bujonové BIO kostičky z DM. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
20.2.11 22:42

ahoj, tak já masox taky používám…a to do všech omáček, a občas ho prdnu i třeba do gulášový polívky a podobně......upřímně už by mi asi jídlo bez něj nechutnalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
20.2.11 22:43

Používám bujony, ne MASOX, ten mi teda fakt nechutná a doma ho ani nevedu.
Používala jsem běžně kuřecí, zeleninový, hovězí s glutamátem - teď se doma učíme na jídlo bez glutamátu a je to docela mazec (ta navyklá chuť chybí, ale vytrvám, prostě s glutamátem nekoupím a basta :D)
JInak používám i houbový nebo gulášový…

Takže používám bez glutamátu, ale zas bujony v kostce. Nebo „vegetu“ bez glutamátu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bin
465

od doby, co začalo jít „ano šéfe“ jsem začala doma vařit jinak a navařím si vývar do mrazáku i do malých mističek aby bylo na minutky. mám v pohotovosti doma natur bujony, když je nejhůř tak tam čtvrtku dám a musím říct, že to oba s manželem poznáme a už nám to nechutná…takže u nás doma se dochucovadla typu vegeta a masoxy nějak nevedou. jak si člověk od těch dochucovadelodvykne, tak to pozná a musím říct, že mě z toho i bolí žaludek… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
nulu86 píše:
ahoj, tak já masox taky používám…a to do všech omáček, a občas ho prdnu i třeba do gulášový polívky a podobně......upřímně už by mi asi jídlo bez něj nechutnalo…
:pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694

Přiznám se, že nepoužívám. Jsem zvyklá na vývary a bujon mi opravdu přišel takový …ani snad ne umělý, ale něco mi na něm prostě vadilo. Asi mi připomíná chuťově maggi a to já k smrti nesnáším :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
20.2.11 22:44

No me to chutna i pritelovi a to je hlavni,jinak delala jsem ten den gulas a ji nechutnal,pak ho zkousela dochutit a porad rikala jak je to umely :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
20.2.11 22:47

Pouzivam Vitana natur a nebo od Knorru to tekute.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
20.2.11 22:48

Nepouzivam masox.Jenom vegetu bez glutamatu,vyvary s masa nebo kosti.A jo hned poznam kdyz jim polivku z masoxu,prijde mi to jak polivky z pytliku.Nejsem na neho zvykla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
20.2.11 22:49
kacerval píše:
No me to chutna i pritelovi a to je hlavni,jinak delala jsem ten den gulas a ji nechutnal,pak ho zkousela dochutit a porad rikala jak je to umely :nevim:

Tak ať si příště přinese v mističce svoje nebujonové jídlo :lol: Jako, nevím, proč by jste si měli sednout na zadek z toho, že příbuzné to nechutná. Příště pokud přijede ohlášeně, jí tedy můžeš udělat nebujonové, ale do toho, jak se stravujete vy, je jí stejně houby. Takže pokud vám chutná, tak bych jí vůbec neřešila. A vaří z toho spousta lidí, jinak by toho nebyli plné regály :lol:

I když mě rozesmálo, že se švagrovka chlubila, že dělala domácí polévku a pak z ní vypadlo, že je z bujonu :lol: , tak jsem jí to nijak nekomentovala. Prostě každý vaří jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319

Vyřadila jsem ho hlavně kvůli dětem, používám zdravější verzi nebo přímo doma vařený vývar.
Masox je umami chuť, zkuste si to dát vyhledat, zjistíte, proč ho tak moc chcete jíst. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436

Příspěvek upraven 09.05.18 v 09:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie