Osvědčený recept s cizrnou

2616
20.2.11 18:29

Osvědčený recept s cizrnou- máte?

Dostala jsem chuť vyzkoušet cizrnu, ale nemám kde okoukat recept, protože to nikdo v mém okolí nevaří a jedla jsem to asi jen jednou. Prosím o vaše rady jak cizrnu namáčet, vařit a co vlastně s ní- příloha? součást hlavního chodu?

Děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10170
20.2.11 18:39

Zítra ji budeme mt k obědu :mrgreen:

Mně se nejvíc osvědčila jen samotná vařená cizrna se šunkou. To mně chutná ze všeho nejvíc.

Nebo jí přidám, když dělám čočku na kyselo. Půl čočky, půl cizrny.

A pak do humusu - pomazánka -rozmixová vařená cizrna, přidané tahini a česnek. (NEbo dle chuti jiné koření)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
20.2.11 18:45
  • Citovat
  • Upravit
19692
20.2.11 19:02

Ja s nim mam nejradsi polivku.Delam ji jak hrachovou,akorat do cizrnove pridavam mrkev.Jinak ji opravdu doporucuji namocit den dopredu.Jak ji nenamocim tak se s ni pak spatne domlouvam :wink: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
20.2.11 19:02
Lena F. píše:
Jak uvařit a připravit cizrnu? :kytka:

Dík za odkaz. :palec: Aspoň už vím, JAK cirnu uvařím. Jen ještě nevím CO :mrgreen:

PS. Teda, to bych nevěřila, že se dá udělat z jídla taková věda :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
20.2.11 19:19

A co skvělej cizrnovej salátek ? :palec:

• konzervovaná cizrna nebo čerstvě uvařená, sušená rajčata v oleji, červená cibule, česnek, čerstvá nať koriandru(nedala jsem ji a nevadilo), sýr mozarella, citronová šťáva, sůl, pepř, olivový olej (je možné použít nálev ze sušených rajčat)

Nakrájet na kostičky,česnek naseket a vše smíchat- moc moc moc dobré. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
20.2.11 19:20
TýnkaK píše:
Dík za odkaz. :palec: Aspoň už vím, JAK cirnu uvařím. Jen ještě nevím CO :mrgreen:

Zadej to do vyhledávače na te stránce „cizrna“, par nápadu na Tebe „vybafné“ :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2616
20.2.11 19:42

Vybaflo toho věru dost, ale marně tápu, co by mi tak mezi těmi všemi variacemi mohlo šmakovat (asi všechno), jedl by to i mužíček (výběr lehce zúžen) a dostupnost ingrediencí (většina k nepoužití) :mrgreen: Jen jsem chtěla inšpiraci mamin, protože to je většinou zvlášť s ohledem na poslední faktor jistější :palec:

Tímto všem děkuju a těším se, že něco vyzkouším! Jdu ten zázrak namočit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
20.2.11 19:52

já dělám z konzervované cizrny humus + kuskus + kuličky z mletého hovězího s řeckým kořením v troubě upečené. moc dobré

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
20.2.11 20:15

já dělám úplně nejobyčejnější a je nejlepší
Večer namočit do dost vody. Ráno to pořádně propláchnu od špíny a vyberu ty špatné. Dát vařit - cca za 1,5hodinky to je. Pak slít, smíchat s osmahlou cibulkou a osolit. Nikdy nezbyde :-) No a k tomu vajíčko na tvrdo, volský oko, kousek uzenýho, kyselá okurčička, kdo co rád…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
21.2.11 17:29

Tak jsem včera večer chodila bytem a zjišťovala, kde co praská, jako kdyby nějaká myš okusovala tvrdý chleba. A ona to NAMOČENÁ CIZRNA!!!!! Chacha, hodinu jsem pátrala :lol: Tohle jste mi neprozradily :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
23.2.11 21:19

Ahoj,
tak já cizrnu miluju, nejvíc mi chutná v tuniském cous-cousu, pak jí mám taky ráda samotnou - s máslíčkem, olivovým olejem,červenou paprikou, troškou harissy a s pita chlebem. Výborný je taky falafel nebo hummus jak tady holky psaly. Doporučuji vařit s bobkovým listem a olivovým olejem :)

• Citovat
  • Upravit
482
24.2.11 22:24
TýnkaK píše:
Tak jsem včera večer chodila bytem a zjišťovala, kde co praská, jako kdyby nějaká myš okusovala tvrdý chleba. A ona to NAMOČENÁ CIZRNA!!!!! Chacha, hodinu jsem pátrala :lol: Tohle jste mi neprozradily :mrgreen:
:pankac: přesně…myslela jsem,že máme v kuchyni myš…aspoň 5× mě to v noci zvedlo z postele,než mi to došlo :jazyk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8975
10.1.14 20:54

Obnovuji diskuzi, dělate nekdo cizrnu jen tak s rajčaty bez masa, chtela bych to zkusit, ale nevim zda rajcata oloupat nebo ne, pripadne jak na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
10.1.14 21:02

@trckaludmila22
Osmahnu cibuli a česnek, prdnu rajčata v plechovce, neloupaná, popř kup oloupaná nebo dej čerstvá a k tomu dám povařenou cizrnu. Povařím, aby se vydusila voda z rajčat. Okořením a je to mňam :palec: Mám ráda cizrnu zavařenou, je lepší, ale taky dražší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí