Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Maminky, myslíte, že něčemu vadí, když je u plenek prošlá lhůta, tři měsíce zhruba? Jedná se o pampers…děkuji
Uz jsi tak koupila a zjistila doba, nebo jsi mela koupene nejake v zasobe a ted jsi to zjistila? No pokud nove, klidne bych je sla vratit. Ale jinak bych v tom problem nevidela. Ze by ztratili savost, nebo najednou z toho melo ditko vic opruzenin mi prijde divne…proste nevidim jediny duvod. U mnoha vyrobku je to jen min. lhuta a navic povinna uvadet i kdyz jsou veci co muzou byt klidne 10 let stare jakja rikam:D
@wesny, vadit může jedině proto, že savé jádro přestane být savým, gel ztvrdne a plenky nebudou fungovat, jak by měly. Ale myslím, že to by musely být prošlé déle než tři měsíce. Vyzkoušej a uvidíš…
@wesny toho bych se vůbec nebála. Já nakupovala plenky dopředu, úložné prostory jsem měla napěchované k prasknutí. Stopro bylo něco po záruce, já to neprohlížela.
@wesny píše:
Prodává je známá za polovinu kvůli tomu, tak zvažuji koupi…
Tři měsíce po lhůtě budou ok, ale pohlídej si, jestli nejsou načaté a hlavně jak dlouho. Déle načaté plenky rychle vysychají a pak nesajou. Vlastní zkušenost…
Plenky mají datum spotřeby?
PS: Vím, že ze zákona musím mít datum. ![]()
@wesny píše:
Maminky, myslíte, že něčemu vadí, když je u plenek prošlá lhůta, tři měsíce zhruba? Jedná se o pampers…děkuji
Já jsem ani nikdy na plenkách datum spotřeby nehledala. Zítra se schválně podívám.
Jinak pokud jsou zavřené, tak bych to vůbec neřešila.