Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj prosim vás, mam doma proslou smetanu ke slehani asi mesic, chutove ji nic neni je uplne stejna jak normalni ale je konzistenci jak mascarpone. Co mam delat je to na vyhození nebo se to dá jeste nejak zachranit?
To je taková ta s dlouho trvanlivostí? Pokud ano a chuťově je ok, upekla bych z ní něco - třeba šlehačkovou bábovku. Tepelně nezpracovanou už bych asi raději neriskovala.
@vedma007 je to prave cerstva a ja bych ji prave ale potrebovala tekutou do buchty
@Lorre no ale ja ji potrebuji tekutou takze nevim co mam delat
@Beata 13 píše:
Normálně ji do těsta rozmíchej. ![]()
@Beata 13 píše:
Podle toho jak vypadá a chutná
. Já tedy smetanu ke šlehání v konzistenci mascarpone nikdy neviděl, je vždy tekutá. Možná to je dáno obsahem tuku ![]()
Jestli nechutná nakyslé tak ji normálně muzes pouzit…Dej do misky a trochu rozkvedlej metličkou, případně přidej trochu mléka…můžeš to těsto vzít na chvili šlehacem aby se ta smetana pořádně rozmichala
Příspěvek upraven 07.11.23 v 12:27
Nahoře je to ztuhle ale dole pod tím je voda, když to promichas, mas znova tu šlehačku ![]()
@Lorre jojo když je starší tak ztuhne ale většinou se dá vpohode použít…teplem povolí vždycky…
Kazda starsi slehacka ma vysrazeny ten tuk, jde to vyslehat i rozmmichat do testa, akorat do kafe to moc dobre nebude. tekutinu z toho uz asi neudelas, ale mohlo by pomoci to prevarit. Parizskou jsem totiz z toho udelala v pohode.
@Beata 13 píše:
To máš úplně jedno, že není tekutá. Rozšlehej ji metličkou a klidně ji do toho těsta vraž. Já právě schválně, když mám něco takového, tak to do těsta zpracovávám.
@Vladusxx píše:
Jestli nechutná nakyslé tak ji normálně muzes pouzit…Dej do misky a trochu rozkvedlej metličkou, případně přidej trochu mléka…můžeš to těsto vzít na chvili šlehacem aby se ta smetana pořádně rozmichalaPříspěvek upraven 07.11.23 v 12:27
Dneska uz mliko nekysne, ale zhorkne.
Takze jestli chutna nahorkle a zustane ti po ni trpko na jazyku, tak na primou spotrebu uz to bude hnusny. Do testa zalezi, o kolik dni to proslo. Vic jak tyden uz bych to nedavala.
Jééé, já už snědla prošlých potravin
jogurty, salámy, tvarohy, šlehačky
Kamarádka dokonce jeden čas, když pracovala v Globusu, nosila domů plné pytle prošlých jogurtů. A protože se jednalo o drahé značky, ke kterým člověk jen tak nepřišel, cpali jsme se jak nezavření
A hele, pohoda. Samozřejmě, že z těch potravin nebyla cítit plíseň atp…já nerada plýtvám, takže bych nic nevyhodila jen kvůli datu spotřeby. Šlehačku bych použila do buchty s klidným svědomím ![]()