Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj Renčo - to strašně moc záleží, na tom, jak to chcete pojmout , my jsme snad žádné 50tiny v okolí nebrali vážně a dali jim ten jejich „starý věk pěkně sežrat“
(ve stylu urny s utopenci a pouštěním pohřební hudby, příručka budoucícho důchodce stažená s www.mpsv.cz , básně o tom, jak už tělo nemůže apod.) navážno ti bohužel neporadím, taky určitě moc záleží na tom, jak je na tom tatínek zdravotně ![]()
Nejsem proslovový typ, děsím se třeba i toho, že budu muset nějak dávat dohromady řeč na pohřeb pro někoho z blízkých. Nejradši bych, kdyby tam někdo řekl: bude to pro nás velká ztráta a bude nás to dlouho bolet a konec. Protože mě ty proslovy nějak hrozně dojímají - svatební i ty narozeninové, takže u nás v rodině to prostě nevedem
. Čímž chci říct, že ti tento úkol vůbec nezávidím a neporadím
.
Zahrnula bych do toho nějaké poděkování a tím by to asi končilo. Nic dlouhého, nezasvěcené to pak může nudit.
Anonymní, tak proslovy ti nezávidím. Vůbec bych netušila co říct. My jsme naštěstí taková neformální rodina, takže 50tky byly v duchu Borisků a ani na pohřbech projevy neříkáme. Dokonce jsem si doteď myslela, že to je jen v amerických filmech.
Holky, hledám, nemůžu najít. Která jste sběhlá v etiketě? Kdo má pronášet projev k narozeninám?
Máma bude mít 50 a táta (nadšený řečník) se toho nechce chopit
, protože podle Špačka (hledala jsem ve 2 jeho knihách a nenašla jsem jedinou zmínku o tom, KDO má nést projev) musí projev pronášet syn/dcera nebo bratr/sestra. Je to pravda?
A kdybyste měly nějaký tip na krátký a vtipný nejlépe nic neříkající projev, byly bychom s tetou vděčné ![]()
No někdy pan špaček až tak pravdu nemá.
Podle mě by měl proslov vždycky v takových chvílích mít partner a poté třeba děti.
ahoj holky, potřebuji poradit jak napsat proslov mému otci k padesátinám, jelikož jsem nejstarší dítě tak jsem tím byla pověřena ale nevím jak na to. prosím o radu. díky renča