Proslov na 50-tiny

Anonymni
30.8.09 12:33

proslov na 50-tiny

ahoj holky, potřebuji poradit jak napsat proslov mému otci k padesátinám, jelikož jsem nejstarší dítě tak jsem tím byla pověřena ale nevím jak na to. prosím o radu. díky renča

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12332
30.8.09 12:40

ahoj Renčo - to strašně moc záleží, na tom, jak to chcete pojmout , my jsme snad žádné 50tiny v okolí nebrali vážně a dali jim ten jejich „starý věk pěkně sežrat“ :D (ve stylu urny s utopenci a pouštěním pohřební hudby, příručka budoucícho důchodce stažená s www.mpsv.cz , básně o tom, jak už tělo nemůže apod.) navážno ti bohužel neporadím, taky určitě moc záleží na tom, jak je na tom tatínek zdravotně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.8.09 16:31

Nejsem proslovový typ, děsím se třeba i toho, že budu muset nějak dávat dohromady řeč na pohřeb pro někoho z blízkých. Nejradši bych, kdyby tam někdo řekl: bude to pro nás velká ztráta a bude nás to dlouho bolet a konec. Protože mě ty proslovy nějak hrozně dojímají - svatební i ty narozeninové, takže u nás v rodině to prostě nevedem :(. Čímž chci říct, že ti tento úkol vůbec nezávidím a neporadím :(.
Zahrnula bych do toho nějaké poděkování a tím by to asi končilo. Nic dlouhého, nezasvěcené to pak může nudit.

• Citovat
  • Upravit
Mufina
1.9.09 10:16

Anonymní, tak proslovy ti nezávidím. Vůbec bych netušila co říct. My jsme naštěstí taková neformální rodina, takže 50tky byly v duchu Borisků a ani na pohřbech projevy neříkáme. Dokonce jsem si doteď myslela, že to je jen v amerických filmech.

• Citovat
  • Upravit
4118
20.7.11 14:58

Kdo vlastně má pronášet projev?

Holky, hledám, nemůžu najít. Která jste sběhlá v etiketě? Kdo má pronášet projev k narozeninám?
Máma bude mít 50 a táta (nadšený řečník) se toho nechce chopit 8-o , protože podle Špačka (hledala jsem ve 2 jeho knihách a nenašla jsem jedinou zmínku o tom, KDO má nést projev) musí projev pronášet syn/dcera nebo bratr/sestra. Je to pravda?
A kdybyste měly nějaký tip na krátký a vtipný nejlépe nic neříkající projev, byly bychom s tetou vděčné :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
20.7.11 15:02

No někdy pan špaček až tak pravdu nemá.
Podle mě by měl proslov vždycky v takových chvílích mít partner a poté třeba děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný