Prostě nechce...
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Prostě nechce...
Ahojte maminy, máme problém s naší Eliškou na plavání… vodu má hrozně ráda, potápí se výborně, skáče a řádí,… ale to je právě problém… řádí… absolutně odmítá dělat cokoliv organizovaného. Takže naše hodina plavání vypadá asi tak, že vlezeme do bazénku - Eliška je šťastná - pak začne lektorka říkat básničky a my s ní a my s miminky cvičíme… jenže tady už se tonaší Elče přesává líbit, otáčí se čelem ke mě, pevně mě objímá rukama. Jakmile s ní jdu stranou a hrajeme si sami, tak najednou je klid… Prostě odmítá dělat to, co se jí řekne… např. ve chvíli, kdy měli dětičky kopat nožičkama na okraji bazénku, Eliška nedělala nic a ve chvíli, kdy už to dělat neměli a měli skočit do vodičky za maminkou, Eliška najednou začala kopat. Když se jí až po chvíli kopání zachtělo, skočila ke mě. Zřejmě dáme jen těhle 10 lekcí a pak konec. Na radu jedné maminky s ní zkusíme chodit do haly.
Máte některá podobnou zkušenost??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, nejmenuje se náhodou vaše mímo Vítek?? Jsme na tom stejně, Víťas vodu miluje, ale zá:,–(ně nedělá nic organizovaně. (Tos popsala přesně
) Nechce foukat do vody, ani kopat nohama, o básničkách nemluvě. Už jsme zkusili jít normálně na bazén - bylo to mnohem lepčí. Díky kurzům vím aspoň jak ho ve vodě zabavit - a jinak improvizuju. Ovšem doporučuju krytý bazén s malým bazénkem pro děti.
Tak plavání zdar, nazdar. Iva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, Filda taky vodu miluje. Ale je desne citlivy na zmeny takze pokud mame jinou lektorku tak treba tri lekce trva nez s ni zacne spolupracovat pak vetsinou plave dobre. Ale i tak se nekdy sekne a rekne ze to delat nebude a dela vse asi tak o pet minut dele nez vsichni ostatni. Nevim kollik lekci uz jste zkusili ale ja bych to zkusila vydrzet. A hlavne pozitivni motivace treba nejaka odmena po hodine u nas zabira
. Hanka
- Citovat
- Upravit
Já kvůli tomu přestala na plavání chodit…zá:,–(ně nespolupracoval,děti měli ležet na deskácha kopat-nedělal, vždycky si vybral jednu věc a tu dělal celou dobu, prostě nezájem…
Takže chodíme taky sami a vyjde to levněji
Ale díky aspoň za ty dva kurzy, který jsme (hlavně já) přežili, že vím, co s ním asi tak dělat a naučil se potápět…
- Citovat
- Upravit
Klasický vzdor kolem roku. Buď skončíš s plaváním nebo vydržíš.
Adu to drželo dva roky, Pepinku dva týdny. Eli to drží teď.
L.
PS: Začlo to i skončilo den ze dne…
PPS: Holky vodu milují ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak my jsme na tom stejně. Včera jsme měli hodinu, přišla jiná teta a byl konec. Malá celou hodinu koukala po tetě a odmítala dělat cokoli co se po ní chtělo. Jindy bezva spolupracuje, ale jen se svojí instruktorkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé, tak to jsem si oddychla, že nejsem sama… máme za sebou 5 lekcí, dneska na plavčo nejdeme, Eliška je nastydlá, a v sobotu jsme nahlášený na focení pod vodou, tak jsem zvědavá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé, Verrunko, prosím dej vědět jaký to bylo. U nás taky fotí, ale chtějí za to nekřesťanský peníze, tak váhám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Verrunko, tohle dělal syn naší instruktorky plavání, potápění, skákání OK, ale pomůcky odmítal, básničky ignoroval, prostě ne.
A i ona sama nám říkala ( Sára teda byla vždycky vzorová a dělala všechno, což je prý málo častý, většinou děti dělají rády jen jednu věc - pomůcky, cvičení, nebo potápění a lovení, né vše dohromady ), že se musí VYDRŽET, VYTRVAT a přetrpět to.
Jak ona sama říkala, plavání není jen o skákání a potápění, to cvičení se nedělá nadarmo, takže ti držím pěsti a vydrž, zlepší se to
Byla by to škoda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
tohle obdobi po roce mely obe moje holky a drzelo je to cca do dvou let. Ja jsem neustupna, takze jsem v lekcich pokracovala. Postupne treba uz nechtely delat jen nektere cviky (u nas plavani na zadech). Po druhych narozeninach jako kdyz mavnes kouzelnym proutkem…jsou ted uzasne a ja jsem spokojena, ze to utrpeni za to stalo…
Pokud dite cele hodiny jen rve, tak je to neco jineho, ale pokud jen nespolupracuje, tak bych to zkousela dal. Prece jen, ted je to u starsi dcery jedina aktivita, kterou mame jen my dve spolu a uzivame si to. Jinak u vseho asistuje mladsi dcera…
Terik
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No dobře......, ale dávat ty šílené prachy za to, že jsme „uklizení“ v koutě bazénku a hrajeme si s kuličkama
, zatímco ostatní jedou program? Aspoň jste mně uklidnili že to přejde - tak se asi zapojíme do hodin plavání až to poblbané období vzdoru skončí.......achjo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono to sice vypada, ze nic nedelaji a jen trcis v rohu, ale ver mi, ze si vsimaji, co se kolem deje a pak vse najednou umi, jakoby to delali s ostatnima.
Vem to takhle, kdyz ted prestanes, tak uz se do kurzu asi nevratite ani za rok. Takove umisteni deti je celkem vyjimecne a musi byt misto. U nas misto pro deti, ktere prestaly proste neni. A z meho pohledu, kdy chodim i se ctyrletakama, tak me samotnou by takove veci, ktere tam delaji nenapadly. Uz plavou s ploutvema, umi znakove ruce, atd. Neznam dite, ktere by se mezi rokem a dvema roky nezaseklo. Je to proste obdobi vzdoru. Jak na suchu tak ve vode.
Terik
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prdísku - dnes jsem na plavčo něšla, páč malá nějak chraptí, tak jsem chtěla, aby na to focení byla OK. Ale volala mi kámoška, že chtějí 200,–Kč za 3 fotky a zřejmě ještě nějaký poplatek za bazén, řekla bych. Přesněji písnu v sobotu.
Jinak já chodím na plavání do Litvínova a paní lektorka taky říká, že si z toho nemám dělat hlavu, že to půjde, že chodíme jen krátce. Tak uvidím. každopádně zkusím jít s ní do haly jen já a manžel a dělat tam s ní to, co děláme na plavání a pak se uvidí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit