Prothazin - 4leté dítě?

809
2.6.10 17:53

Prothazin - 4 leté dítě...?

Ráda bych slyšela vaše příp. názory nebo rady na léčbu alergických projevů prothazinem u 4 letého dítěte.
Malá má už cca 4 měsíce obtíže /ale jen občas - takže třeba týden ok a pak je dva dny strašně zahleněná, přes noc se dusí a zvrací, pak zas pauza atd. / a potvrdila se alergie, ale bohužel se nespecifikovalo na co přesně. Na další krevní testy jde dcera za měsíc.
Do té doby nám pomáha Prothazin - když už se opravdu dusí, tak jí dáme třetinu a pomůže. Takže ho třeba opravdu 14 dní nedáváme, ale pak třeba tři dny za sebou každý den třetinu.
Bojím se ale toho, že je na příbaláku že je pro děti starší 10 let… Ale zase si říkám, že dr. ví co dělá… Máte zkušenosti? Hrozí nějaká rizika??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
2.6.10 18:10

na dobu nezbytně nutnou ho dostávala mladší dcera i krátce po roce věku. I já v těhotenství. I starší dcera. Prostě když nebylo zbytí…ale je to pro nás lék „poslední volby“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
2.6.10 18:15

Adámek ho dostával při laryngitidě na noc-byl mu 1,5r.,na spousty léků je,že není pro děti vhodný a stejně ho dávají 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
2.6.10 18:17

My ho máme od dr. pro syna předepsaný na noční dráždivý kašel. On je astmatik a když dostane kašel, první noc to je vždycky hrůza - kašle a kašle. Prothazin většinou pomůže aspoň trochu. Dávám mu ho už asi od dvou let, ale opravdu jen tu jednu, max. dvě noci. Je to dryák, takže u nás se dává jen v nouzi nejvyšší. Dr. máme důvěryhodnou a Prothazin doporučila, může se dětem dávat, ale opravdu jen výjimečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
2.6.10 18:29

Nám ho taky dr. předepsala, ale dávám jenom v nutnosti nejvyšší, teď jsou mu 4 roky, ale měl ho i mladší. Ale máme výhodu, že ho dostane při dráždivém kašli jednu nebo dvě noci a začne odkašlávat a už není nutný. Ale určitě bych se ho nebála. My jsme na něm vyrostli. Jako děti jsme ho brali hodně a nemáme z toho žádnou ujmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
2.6.10 19:33

No ja davam tu tretinu - staci, ale bohuzel za posledni tyden uz po ctvrte…
Prici se mi to,kdyz vim, ze je to dryak, ale na druhou stranu - nic jineho nepomaha a prece ji nenecham kaslat 24 h. denne - to si myslim, ze je ten prasek mensi zlo… Ale bojim se, ale nemela nejaky trv. nasledky, nejaky poskozeni organu nebo tak… Mozna to zbytecne resim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
2.6.10 19:36

ahoj protazin se dává i kojencům , já ho dávala malé když ji byly tři měsíce, jinak se farmaceutické firmy písmenky na letáčku krají před možnou žalobou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
2.6.10 19:45

napadlo mě - kdo vám naordinoval ten protazin? Pediatr nebo alergolog? Chodíte na alergo? Když se mluví o tom, že to je alergického původu…nějakou léčbu mimo ten protazin máte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
2.6.10 19:50

Já ho pro malou měla taky a to jí bylo asi osm měsíců. Měla kašel, ale dávala jsem jí ho jen fakt párkrát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
2.6.10 21:34

Predepsal mi ho alergolog. Jina lecba uz neni, protoze vsechno uz selhalo, testy ukazaly, ze to je opravdu alergie. Ale cekame mesic ted na ty testy ktere urci /mozna/, jake alergeny ji presne vadi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
3.6.10 07:44
79Simona píše:
Predepsal mi ho alergolog. Jina lecba uz neni, protoze vsechno uz selhalo, testy ukazaly, ze to je opravdu alergie. Ale cekame mesic ted na ty testy ktere urci /mozna/, jake alergeny ji presne vadi…

mno, je divný, že neberete žádná klasická antihistaminika…ale asi jak kde to funguje, no

Mladší dceru mi v roce poprvé začala léčit pediatra. Pak jsem nás objednala na alergologii, kde už po prvním pohovoru i bez testů nasadili léčbu a testy pak dělali na podzim. Takže na tyhle kašle máme dejchátka, standardně bere antihistaminika v sirupu a k protazinu došlo za ten rok asi dvakrát,když se jí rozjelo astma a to jsem ho dala fakt, jen když bylo nejhů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
3.6.10 07:56

Mě pediatr říká, že příbalové letáky tolik studovat nemám. :mrgreen:

Adamovi přepsal 1/3 nebo 1/4 prášku (ted už si přesně nevzpomínám) kolem roku, kdy měl suchý dávivý kašel a pomohlo mu to.

Doktor mě ale upozorňoval, že v žádném případě mu nemám dávat víc než předepsal, prý by se mohl předávkovat.

• Citovat
  • Upravit
65398
3.6.10 09:56

Dávala jsem půlku na noc…
a to už několikrát…vždy při laryngitidě a to matesovi nebyl ještě rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
3.6.10 15:40

gabinko…a co máte prosím za dejchátka?Mohla bych se zeptat,jak se alergie u dcery projevovala a co za alergii jí nakonec zjistili?My jsme teď byli také na Alergologii a Imunologii..už jsem to tady psala v jiném tématu..malá(nyní 18. měsíců) od konce března kašle…nejdřív běžná viroza s kašlem,pak kašel přes den ustal,ale kašlala v noci a ráno po vyspání..když to trvalo 4 týdny,tak nás dr. poslala na ORL,nasazené ATB,i když zánetlivé parametry v normě,ATB nezabírala,změněné na jiné..do toho Obstrukční bronchitida,byli jsme v nemocici,pak podzdření na Bronchopneumonii,na kterou se názory lékařů různí..lékař na rtg jí popsal,ale druhý lékař,co viděl jen snímky řekl,že tam žádná pneumonie není…navíc dcera kromě kašle a zahlenění,problémy neměla..myslím tím únavu,malátnost,teploty měla 5 dní,ale vždy jen večer a do 38,5,ale prodělávala v té době i Inf. mononukleozu,taky atypicky,tak ty teploty spojovaly s tím…zánětlivé parametry v normě…a ATB nakonec užívala měsíc a nakonec zbytečně…ted jsme byli týden bez kašle a od včera kašle nanovo.Na Alergologii jsme zatím dostali Aerius sirup a v případě kašle Ventolin na inhalaci.
Omlouvám se,že jsem se dostala k trochu jinému tématu,ale zaujal mně právě příspěvek Gábinky

Jinak Prothazin lékaři opravdu předepisují už od roku věku..třeba jen 1/4…dcera ho už taky ale 4× měla a syn teď taky kašle,tak dostává na noc půlku a je mu 4,5 roku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
3.6.10 15:53

konkrétní alergii zjištěnou nemáme, na kožní testy je rozhodně nespolupracující. Z krve jí ty alergie vychází, ale neví se, co. Loni jí testovali na to, co evidentně reagovala (jarní pyly jako já), tsty to nepotvrdily, ale mi venku reagovala kašlem

Jinak často marodí - rýmy automaticky na průdušky (letos teda horká novinka do uší) a astma.

Má Aerius (do února měla Ketof) a při kašli má Flixotide, na záchvaty nebo při rozjetém astmatu má Ventolin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek