protilátky v těhotenství?

361
29.9.08 10:14

protilátky v těhotenství?

ahoj těhulky.Jsem docela nervozní.Já mám totiž krev 0- a přítel má A+.takže je riziko tvorby proilátek.První odběry v 8tt dopadly dobře protilátky negativní.Ted jsem ve 14t+5 a začíná mi být nějak zle.po měsíci se mi vrátily nevolnosti a dost drsné.zvracím i vodu motá se mi hlava a dost mě bolí záda. nemáte někdo zkušenosti s protilátkama,co když už se mi vytvořily a tohle jsou příznaky, na poradnu mám jít až 13.10 kde mi budou brát krev na tripl test a zase na protilátky.Mám čekat nebo jít k lékaři už ted? poradte prosím..bojím bojím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
29.9.08 10:58

Ahoj,
nejsem sice lékař, ale myslím si, že ty nevolnosti nesouvisí s případnou nekompatibilitou krevních skupin.

Mám také tu „vzácnou“ krevní skupinu 0-, manžel B+ a teď už mám třetí zdravé dítě. Děti mají krevní skupiny 0-, B+ a 0- . Protilátky mi zjistili jen po amniocentéze a to i při třetím těhotenství (zbylo něco málo po druhém dítěti).

Bez ohledu na krevní skupinu otce (pro lékaře je otec vždy neznámý) tě budou v tomto ohledu více sledovat. Pokud by byly problémy, pošlou tě na hematologii. Až porodíš, tak dítěti odeberou krev na zjištění krevní skupiny a v případě rozdílnosti ti píchnou injekci, aby nebyl problém v dalším těhotenství. Tahle injekce se těhotným s Rh negativním píchá i po amniocentéze a nezdařeném těhu starším než 8 tt.

Pokud jsou tvoje nevolnosti tak hrozné, zavolej raději svému lékaři. Za to nic nedáš a nejspíš tě to i uklidní.

Přeji krásné těhotenství a zdravé miminko.

Jitka

• Citovat
  • Upravit
980
29.9.08 11:03

dr

Monali, každé těhu je jiné. U prvního jsem měla nevolnosti celý den, trvalo to do 5.měsíce. U druhého nic, začlo mi být zle až od 6.měsíce dál. Jsem - manžel + - protilátky jsme měla vždy OK.
Neřekla bych, že zrovna tohle je důsledek protilátek. Ale myslím že návětěvou doktora nic nepokazíš.
Radši 2× přijít zbytečně než 1× pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taz
630
29.9.08 11:17

Monali, neboj, já si taky nemyslím, že by tvé potíže souviseli s tvorbou protilátek. Ale souhlasím, že by bylo rozumný zajít k dr..... Už jen proto, že pokud pořád zvracíš, bude to třeba řešit…
Tak se drž! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
29.9.08 12:17

tak díky holky uklidnily jste mě.jestli ty nevolnosti nezmizí tak budu muset zajít k doktorovi.Mi přišlo divné, že jsem měla nevolnosti jen dva týdny a to jen slabé a zezačátku.pak měsíc nic a ted se mi vrátily..Ale asi je to normální.Díky všem.. :D jsem klidnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
29.9.08 19:16

Monali neboj se.
Já mám B neg, manžel 0 poz.
Krev na test protilátek Ti budou brát několikrát, a i kdyby se Ti zvedly (jako že si myslím že ne) tak to se dá dneska řešit.
Ale neumím si představit, že by s tím souvisely ty nevolnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
22.9.14 14:49

Holky mam problém dvakrát mně vyšli špatné protilátky a ted poslední že jsou v pořádku…tak ted nevim co si mam myslet…jen doufam že malej bude ok…a druhe Ditě budeme moct mit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí