Jak přežít poslední týdny?

212
27.9.08 21:27

Jak přežít poslední týdny?

Ahoj všechny spolutěhulky, netěhulky, maminy a všechny ostatní, moc se tu teď sice neukazuji, protože mi podle manžela straší ve věži, tak nechci všechny kolem sebe prudit, ale musím…
Je nějaký trik, jak přežít poslední týdny těhotenství? Mám na mysli spíš psychické potíže, tedy jak vydržet nerudného manžela, výkyvy nálad, neustálé přemýšlení o tom, zda to dobře dopadne a kdy už to bude. Mám strach, víte ještě nemáme jméno a pro mě ten človíček je zatím nějak hrozně nereálný. Mám pocit, že je to špatně. Kolegyně rodila před pár dny a již dlouho dopředu pro ni byla ta bytůstka uvnitř dcerka se jménem, povídala si s ní, byla s ní v takovém bližším kontaktu, já si ho nedokážu vytvořit, ať dělám, co dělám. Hladila bříško, mluvila na něj, dělal to i její manžel. Ten můj toho o věci příliš ví a mám skoro pocit, že se brání se těšit, sráží v tom i mě, nechce mluvit o tom, co bude, až tu ten malý človíček bude s námi. Vůbec. Na břicho mi sáhl asi tak dvakrát za celé těhotenství. Mě se na ten pupek taky nějak divně kouká, mám šílené strie, i když jsou mi fuk, pohled to hezký není. Nějak si ale nedokážu představit, že uvnitř někdo je. Asi fakt začínám bláznit, mám z toho už poměrně slšnou depku. Nemáte někdo podobnou zkušenost nebo radu co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22163
27.9.08 21:35

ahojky!
no od pohybů miminka je to super! to už fakt vím, že tam je! a tím, že jsem absolvovala 3D UTZ byla jsem nadšená a už vidím jak vypadá a je pro mě velmi reálný! přijde mi nejkrásnější miminko! taková moje malá papulka!
co ti říct? nálady jsou normální! je potřeba se soustředit na věci co je potřeba zařídit před porodem.. jak s výbavou, tak s chodem domácnosti.. a to zabere čas! pleť, šij, čti… prostě to chce klid!
a přemýšlet jak to bude.. nemá cenu!
držím pěsti! jinak se známe ze snažilek.. vím, čím jsi prošla.. tak ti držím pěstičky§!!
kdy to máš mít??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
27.9.08 22:09

Ahoj,
ja myslim, ze je to celkem i normalni, kazda to prozivame jinak :wink: Ja jsem taky nebyla nejak schopna si to vsechno predstavit, ze to bude holka jsem vedela jen ja a bracha, takze abych se nahodou nekde neukecla, tak jsem o ni mluvila neutralne nebo spis vubec… Posledni tydny pred porodem jsem si proste jen uzivala, odpocivala a povalovala se a proste delala, co me bavi. Taky jsem hodne casu stravila tady procitanim ruznych diskuzi, clanku, taky na mimibazaru a mimiaukci shanenim toho vseho potrebneho i mene potrebneho a tak. Tak se hlavne nestresuj, nech toho tvyho at si dela co chce (ten muj ma uz dve starsi deti a taky byl strasne chytrej :x ), kvuli jmenu jsme meli taky nejednu scenu - nejsme svoji a zabralo az asi 5 tydnu pred porodem pohrozit mu, ze nebude v rodnem listu a ze si dam jmeno jen podle sebe (chtela jsem Filiberta, on Foresta :roll: ). Drz se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
27.9.08 22:55

My si koupili novou hru a kazdy vecer hrali. Tak jsme se mohli soustredit na neco jineho nez na pupik a cekani nam rychle ubihalo (prenasela jsem 11 dni, takze otazka, kdy uz? byla vsudypritomna).

Ta hra byla Carcassonne.

Jinak mimco jsem si taky neumela predstavit, ale brisko se nam obema libilo, mozna ke konci uz jsem byla otravna, kdyz jsem manzela porad honila, aby si sel sahnout, jak prcek kope. Muz si ale nestezoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
27.9.08 22:55

Díky kočky. Macíku já vím, termín máme 11. 11. Gratuluju, koukám, ?e taky zdárně pokračuje? :) Tak jen tak dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
28.9.08 09:49

PetroV- soucítím s tebou :) Mám termín 13.11. ;)
Nepíšeš, ale předpokládám, že je to tvoje první dítě? Je to totiž, jako kdyby jsi popisovala mou předporodní situaci před 4 lety ;)
Jak psaly holky určitě se to změní až si miminko narodí. Holt jsme každá jiná! (Totéž platí i na manžely, taky si břicha nevšímal napoprvé vůbec, napodruhé je to o fous lepší a teď je ten nejlepší táta.)

Všichni mi říkali, že druhé těhu bude jiné, ale přiznám se, že prostě asi nejsem ten typ na „hladění břicha“, navíc napodruhé ještě péče o staršího spolu s prací k tomu dává i méně prostoru.
Ale něco se přeci jen změnilo, nějak si to podruhé umím víc představit a víc s tím malým v břiše cítím, jako bych věděla, co chce.

Jinak moje rada a zároveň můj postup v současné situaci- v rámci možností na to nemyslím, snažím se žít jako bych vůbec nebyla kousek před termínem, což teda taky bohužel znamená, že stále nemám nic nechystáno ;)
 J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
28.9.08 11:21

Jé Jano to je bezvadné a kde bude? rodit? Třeba se tam potkáme :) To se mi docela ulevilo, fakt mám asi u? nějakou předporodní depku. Na?těstí já u? v?echno nebo skoro v?echno připravené mám, na poslední chvíli budem akorát kupovat kočárek, aspoň jsem měla co doma dělat. Ale zapla? pámbu za to, u? mi výrazně není dobře, mám vysoký tlak, ?patně se mi dýchá a kde co dal?ího, čím později bych s tím asi začala, tím by to ?lo hůř. Ví?, ty u? má? zku?enost s tím, co vlastně bude? potřebovat a co ne, určitě to bude? mít rychle připravené, mě to dalo docela dost práce, shánění a přemý?lení, stejně mi určitě bude něco přebývat a něco chybět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
28.9.08 19:38

Neboj, to všechno zvládneš! :)
Hlavní je si uvědomit, že miminko bude potřebovat akorát tebe a všechno ostatní je podružné ;) ;)
Rodit budu (snad) v Podolí, respektive jsem tam registrovaná, ale jestli se mi tam podaří porodit je ve hvězdách…
 J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
28.9.08 21:33

Ahojky PetroV,

tak tímhle tématem jsi mi kápla do noty. Cítím se obdobně…
Termín mám 30.11. a obdobný stav jako ty asi od třetího měsíce.
Vítek je chtěné dítko, manžel mi pečlivě mazal břicho (strie jsou tam stejně), chodil se mnou na ultrazvuky…a bohužel musím říct, že i když mám břicho už dosti velké, tak si nepřipadám, jak bych byla těhotná…prostě jak bych byla na dovolené doma :-D

Mluvení na břicho mi přijde takové „nenormální“ … proč přece mluvit na pupek…s rukou si též nepovídám :D . Jediné když jsem se cítila „těhotně“ bylo na ultrazvucích a taky večer, když ležím a Vítek začne sebou mlít - to mi je pak fajn a těším se. Ale normálně v jiných situacích (i když se přes den kopne) tak to v podstatě nevnímám a vzhledem k tomu že jsem byla vždy silnější, tak ani s tím velkým břichem mě to nějak nevyvádí z „normálu“.

Neřeším to a užívám si „dovolené“ a prostě čekám až se to nějak vyvrbí. Prostě asi pro můj mozeček je moc fantasmagorické si představovat živé stvoření u mě v břiše :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
29.9.08 09:30

Ahojte holky, zacinam 38.tyden, takze tema jak prezit posledni tydny ci dny tehotenstvi je pro me taky aktualni:-). Na brisko taky nemluvim, manza saha na brisko obcas, nejak se nam nedari najit si na to klid… Obdivuju maminky, ktere treba svym nenarozenym detem zpivaji nebo s nimi relaxuji pri nejake hudbe…obcas s mimcem v duchu promlouvam, jinak spis sazim na to, ze mimco citi se mnou a ze neni potreba slov:-)
Ke hledani cesty k mimcu…k prvnimu chlapeckovi jsme hledala cestu nekolik mesicu, myslela jsme, ze hned po jeho narozeni to prijde, ze budu cela namekko z MEHO miminka,ale ten pocit se dostavoval jen obcas a trvale prisel az za doost dlouho.
Jinak se samozrejme na miminko tesim, jsme zvedava, co ze mne vyleze. Prijemne cekani na vase mimisky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7235
29.9.08 10:15

Chi, ja mam termin 27.11 :) a taky jsem o tomhle premyslela, ted jsem na nemocenske pac v praci radi viroza a ja jsem to chytla a uz prvni den jsem se nudila… Tak si rikam, jak zvladnu tech sest tydnu pred.
Ta hra je dobre napad…:) No ceka me tu vyzehlit a vyprat a poskladat snad milion vecicek pro mimi..:) Tak snad budu mit co delat…;)

A pak taky holky, dyk mame emimino..:) Ja nevim, co byhc si bez holek pocala…:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.9.08 08:14

depka

Chtěla bych reagovat k tomuhle tématu, mám s tím taky trochu zkušenost. Ona deprese v závěru těhotenství není totiž nic zvláštního, nejvíc se prý vyskytuje od 32. týdně těhotěnství. A nemusí to být zrovna deprese, spíš jen takový splín. Mě to přepadlo nedávno a to nečekám 1. dítě, manžel je pozorný, mám už 2 super děti. O co víc si člověk říká, že k takovému stavu nemá důvod, o to víc se může cítit hůř. Vyčítala jsem si, že to miminko si to nezaslouží mít takovou maminu, protože všude se píše, jak její psychika ovlivňuje dítě. Člověk může mít v sobě spoustu obav a úzkostí, které si nepřipouští a ani nikde neventiluje a pak při nějaké poslední kapce se holt může spustit podobný stav. Nakonec mi stačilo po delším odhodlávání to probrat s manželem a kamarádkou.
Kdo prožil něco podobného nebo i horšího tak ví, že psychická bolest se může vyrovnat fyzické a někdy si člověk už ani sám pomoct nemůže a potřebuje odbornou pomoc (u fyzických problémů to chápe každý). Když má člověk angínu v krásném počasí, nikdo si nedovolí má říkat „proč máš angínu, když teď angíny vůbec neřádí a je tak hezky“. Když se necítíte psychicky dobře v období, kdy ostatní přepokládají, že máte být spokojená, jste divná. „Jsi v klidu doma, čekáš dítě, které jsi chtěla, tak co blbneš ?“ Doufám, že nepíšu moc od věci. Lenka

• Citovat
  • Upravit
4497
30.9.08 10:27

Holky, fakt vám skoro závidím, že máte na tohle čas… Já jsem pořád v práci neb musím klientům dodělat DPH, velký dům na úklid, zazimovat zahradu, dodělat nějaké rekonstrukce, starost o dva psy a k tomu všemu mně doktor děsí, že asi do termínu, který je 1.11. nevydržím. Takže makám jak šroubek a jediné z čeho mám deprese je, že nestihnu dodělat práci… Pro mimčo mám už vše nachystané - kdyby náhodou ať se nemusím stresovat ještě tímhle a taška do porodnice je taky sbalená. Pro mně by bylo neuvěřitelné štěstí kdybych stihla dodělat práci a mít ještě pár dní na užívání si konce těhu v klídku…
Jediné co vám všem můžu poradit je najít si činnost abyste nepřemýšlely o „blbinách“ :wink:
Co se týká manžela tak ten je super a říká, že celkem obdivuje jak to zvládám. Sice mám občas slzavé údolí, ale to mně pohladí, povzbudí, pomůže, prostě super.
Tak hlavu vzhůru kočky a buďte rády, že máte klid a nemusíte být v presu jako já. Všem držím pěstičky aby přežily bez úhony tyhle konce i porod a samozřejmě zdravého mimíska :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
21.5.12 20:56

Když jsem se necítila,tak zůstal manžel doma,a jinak jsem dělala vše,kromě řízení auta,blbě se mi kroutilo s volantem :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1156
21.5.12 20:56

@CokeLady - nefunguju, břicho mi tvrdne snad 20× za hodinu, bolí to jak čert, neustále se mi chce na WC a chodím jako kačena :-) Raději se nikam nepouštím! Nakupovat jsem takhle byla při prvním těhu a najednou koukám, po noze mi teče voda… A hodně :oops: Takže poučena se zdržuju v blízkosti WC a raději doma… I když je to totálně na palici :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí