Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Moje těhotenství probíhala velmi podobně. Problémy jsem moc neměla. Jen syn se narodil v září, tak to bylo horší vydržet přes léto. U druhého porodu jsem měla a zůstaly mi křečové žíly, ale snad to vyřeším po třetím porodu. ![]()
Nemůžu si stěžovat, co by za to jiné holky daly, jen kdyby otěhotněly. Když čtu ostatní komentáře ve snažilkách, tak jsem to měla velmi jednoduché. ![]()
No posledni mesic uz jsme byli porad nastartovani a dlouhooo nic. Termin jsem mela tyden pred vanoci a rodilo se az prvni tyden v lednu. Jeste na silvestra me poslali domu, ze by vyvolavali, ale maji malo doktoru. Bylo to uz utrpeni, krom 10ti mesicni gravidity
me vsechno uz bolelo, nemohla jsem se hnout. No nic moc. Tesila jsem se az uz to bude.
@Makito ja prave taky, mimco jsme zatim neplanovali, takze to bylo prekvapeni a byli jsme usetreni takovyho toho martyria okolo. Nepoznala jsem zadny nevolnosti, zvraceni a jine neduhy. Jedine co, tak mi od 4. mesice tvrdne bricho, ale nic vic. Ani jedina sebemensi strie, az je mi trapne to nekde rict, protoze slysim, co vsechno si holky musely vytrpet. Jedine, na co si nemuzu zvyknout, ze jsem pribrala 20 kg. A na nekterych mistech, treba na stehnech, bych si na ne asi fakt nezvykla, protoze jak si cupnu, okamzite mi mrtvi nohy. Ale brala bych, kdyby mi aspon pulka zustala. Byla jsem pred otehotnenim fakt hubenour ![]()
@Šarlota4 jej, tak to si neumim predstavit
Maly mel ted 3 tydny pred terminem odhad 3100g a pri predstave, ze by si vesele dal hovel a pribiral az do 42 tt
to bych rodila snad 4.5 kiloveho cvaldu
to by me asi zabilo
uz ted je nam tesno ![]()
@Kuliočka
No, tak nějak.., prostě zatím nejsem v tom módu, že budu mamina.., že za pár dní tady někdo bude s námi, vůbec nevím, jak mi to půjde, jaká malá bude.., no prostě hodně velká výzva, která se už nedá vrátit zpět..
![]()
@Zwetta
to zvladnes, uvidis, ze ti to tak nejako pujde samo a jeste se budes divit, kde se to v tobe bere ![]()
@Kuliočka já si pamatuju jak jsem funěla, boty si nezapla, a vlastně když jsem začala mít konečně kontrakce, tak jsem to půl dne nepoznala(bylo to 3dny před termínem porodu) a myslela jsem, že jsou to jen poslíčci
když to začlo bolet tak mi došlo že už je to fakt tady
je to dnes už 7let co jsem začala vyhlížet den porodu
ale jsou to hezké vzpomínky. O to hezčí se vzpomíná, když teď je mi blbě od rána do večera a můj syn mě nevolností tehdá ušetřil ![]()
@Kuliočka oni ty odhady se dost lisi klidne o 0,5 kg. Bricho jsem mela jak s trojcaty a mlada mela 3720g coz je celkem bezna vaha. Odhad jsem mela 4-4100. No co ti budu povidat ja uz nadavala kudy chodila. Proste slon. Ale mela jsem krasny vlasy ![]()
@saphire
kazde tehotenstvi je jine a asi lazde by se libilo mit i druhe (treti, ctvrte…
) takove pohodove. To je jasny, ze se pak lrasne vzpomina ![]()
@Šarlota4 no ja doufam, ze se odhady lisi. Maly v 35tt mel odhad 2400 a v 37tt 3100… kdyby mel takhle rust, no nechci na to ani pomyslet ![]()
Ja mám termín vw středu
A posledni dny? Spis posledni tyden, konečně nebliju
Jinak je to celkem pohoda, sport, trilety syn a zatim dobry, nejak si porad nepripoustim, ze uz kazdou chvili budeme rozrostli o dalsiho clena ![]()
@modrasek13 ty jo, to mas muj obdiv
me byt spatne tak asi nezvladnu nic, natoz jeste sportovat a k tomu druhe ditko ![]()
Zcela normálně - oba porody byly hodně předčasné, takže jsem byla zcela nepřipravená. Alespoň mne minula ta fáze starostí jak to poznám apod. ![]()
@Bella13 tyyy jo a o jak moc byly predcasne? Ja bych taky uz klido brala, aby se maly rozhoupal ![]()
Dvojčata 33 týden - tam se to dalo předpokládat, ale stejně to bylo překvápko a malá o čtyři týdny dřív a to nikdo nečekal a ještě to bylo rychle ( za pět hodin) vyřízeno.
@Bella13 a vsechno dobre dopadlo? Na jednu stranu opravdu dobry, ze jsi byla usetrena toho konecnyho vyckavani nakonci, kdyz to bylo mecekane. Na druhou stranu jsi taky musela mit pekny strach o prdouse ![]()