Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ilé maminky,těhulky,mela bych par otazek pred porodem,jestli uz se to tu probiralo,tak se omluvamam,zajimalo by me,od kdy jste pily malinik a masirovaly hraz?pripadme,jeslti vam masirovani k necemu pomohlo?TAKE JSEM cetla o lnenem seminku,to je veci ted..dekuji moc a hezky vecer
Chacha, zrovna nedávno jsme v naší diskusi na tyhle hnusy vzpomínaly. No nevím, jestli to k něčemu bylo, já pila maliník od 37.týdne, od té doby jedla lněné semínko a masírovala opravdu důsledně, výsledkem byl velmi dlouhý a né zrovna bezbolestný porod ovšem bez nástřihu s dvěma malinkatými prasklinkami…
ahoj ja pila malinik od cca 35tt a nevim zda mi to porod nejak ulehcilo.Hraz jsme teda nemasirovali kvuli vytoku ale co jsem slysela tak holky i kdyz masirovaly tak byly nastrizeny.
nemasírovala a jsem bez nastřižení, maliník pila, 9 hodinový porod z toho 2 hod na sále
Ahoj, nepila jsem ani nemasírovala hráz a porod v pohodě a bez nástřihu…
Tak ja pila malinik od 36.tydne 3×denne, masirovala jsem nepravidelne. Porod trval 36 hodin, 12 hodin na sale, nakonec nastrizena + natrzena az na maximum. Zerekla jsem se, ze pokud se rzohodnu pro dalsi porod, tak nepiju nic krome vody a nemasiruju. Ale nikoho od toho neodrazuju ![]()
ahoj,
spíš bych cvičila dýchání a ovládání svalů pánevního dna… To mi přišlo jako nejefektivnější.
Hlavně nácvik „psího dechu“ k překonání pocitu na tlačení během posledních kontrakcí.
Poslouchat porodníka a netlačit, když se nemá, a dýchat, když se má. Neboli návod jak se zbytečně nepotrhat…
Nástřih teda vůbec nebyl tak strašnej, jak jsem se celý roky děsila. Vůbec nic jsem necítila. Šití jsem cítila trochu (bylo malé), ale zdálo se mi to pořád schůdnější, trochu nastřihnout, než blbě se potrhat.
Já maliník taky pila, porod cca 12 hodin, s nástřihem. Takže úspěch žádný… No i když kdo ví jak by byl porod dlouhý bez maliníku ![]()
Nemasírovala jsem kvůli výtoku…nemasírovala bych ani tak
Nastřižená i potrhaná jsem byla hodně, ale pochybuji, že bych to masáží nějak ovlivnila.
Maliník jsem nepila a od prvních kontrakcí jsem porodila za 12 hodin - poslední 4 h na sále.
Pila i masirovala jsem, prvni porod 28h v nemocnici a strihnuta jsem byla, fuj to luplo. Druhy porod 5h a nikdo me nestrihal, moje PA pri poloze kdy pomaha gravitace by to ani neudelala, byla jsem na pul stehu natrhnuta, ale to se nespravovalo. Stejne tak treti porod 9h, sedela jsem v pohode jeste ten den a ani natrhnuta jsem nebyla, jen to bylo klasicky nataaaahnuty jak snopel
nicmene malej mel 4,25kg a hlavicku 38cm. Takze na skodu to neni. A tlacila jsem u druheho porodu jak ja jsem chtela a dychala uplne stejne, nikdo me do niceho neuvrtaval. Ovsem to zatahovani delozniho svalstva trenuj uz ted 50krat denne ti pomuze jeste vic.
kleri
Ahojky!
Já jsem maliník začala pít v 36 tt, ale musela jsem přestat, protože mi to způsobovalo dýchací potíže. Jsem astmatik a maliník způsobuje stahy hladkého svalstva. Tudíž i průdušek. Na masírování hráze nějak nedošlo. V 36 tt jsem zakoupila olejíček a v 38 tt jsem porodila, takže jsem nemazala moc dlouho. A natrhla jsem se dost do hloubky.
Ahoj, ani u jednoho dítěte nepila, nemasírovala, porody 4 a 2 hodiny, nástřih miniaturní u obou… ![]()
Ahoj,
já pila u posledního těhotenství maliník od 34.týdne (chtěla jsem porodit radši o něco dřív, než jít opět na vyvolání kvůli přenášení…) no a užívala jsem taky homeopatika- Arniku a nakonec porod trval 17 hodin (porodní asistentka ani nemohla věřit, že je to tak dlouhé, protože jsem rodila již po třetí a navíc celkem brzy po druhém porodu) a stejně byl přenášený.
Tak bych tomu maliníku moc nevěřila, ale vzhledem k tomu, že mi chutnal (pila jsem sáčkové od megafitu- asi litr denně), tak mi to nevadí, že jsem ho pila zbytečně.
Masáž jsem neprováděla- mám prý hodně vysokou hráz (kůži mezi pochvou a konečníkem), takže by to prý bylo stejně zbytečný. Takže mě při každém porodu nastřihli.
Ahoj Martina
Maliník jsem pila, lněné semínko jedla (v jogurtech, polévkách atd.) od cca 36 tt, obojí bylo pro mě chutově OK, tak mně to nevadilo. Masírovat jsem zkoušela, ale nešlo to, bylo to nějak divný
, tak jsem toho nechala. Malá byla přenášená, porod cca 17 hodin, dítě 4 kila, nástřih jo, ale nebolel, šití taky ne, seděla jsem na posteli bez bolesti hned ten den, třetí den i na tvrdém.
Tak já jsem zkoušela všechno, pila maliník, jedla semínko, masírovala, vše asi od 34. týdne. Porod byl sice delší, ale čekala jsem horší bolesti. Samotné tlačení netrvalo moc dlouho a nastřihávat mě nemuseli. Malinko jsem se natrhla a kdyby to tolik nekrvácelo (brala jsem předtím léky na ředění krve), tak bych neměla ani ten jeden steh.
Nevím, jestli maliník a semínko pomohly, ale masírování věřím. Ten rozdíl v pružnosti hráze na začátku a na konci masírování byl obrovský.
Každopádně příště budu pít, jíst a masírovat zas, aspoň pro ten pocit, že jsem udělala, co se dalo.