Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, maminky, chci se zeptat na reakci Vašich miminek po jakémkoliv očkování? U staršího syna to moc neznám. V podstatě vůbec. V úterý jsme byli na očkování a dva dny na to, tedy ve čtvrtek, byla celej den taková uhníkaná a o noci ani nemluvím 🙈 dnes už je to lepší, ale je furt taková nevrlá. Je možný, že by to mohla být nějaká reakce? Teplotu měla hned ten den, ve středu už ne. Já jestli mám hledat jinej důvod, proč je taková. Abych něco nezanedbala 🌸
k_hand: 🙏
Jasně, nevrlost, podrážděnost a teploty jsou běžné reakce na očkování, nestresuj. Já včera dostala tetanovku a jsem taky nevrlá ![]()
My jsme byli v úterý na očkování a synek (3 měsíce) je taky víc ukřičený, takový nespokojený, noci jsou také o něco horší. Musí je to bolet, no. Syn, 10 letý byl včera a také dneska ráno mrmlal, že ho bolí sval
Věřím, že za pár dní bude lépe ![]()
Tak snad to brzy přejde 🙏 i s jídlem měla trochu problém, neměla moc chuť. Tak snad se to zase srovná 🙏 🌸
Dcerka po druhé hexe byla 2 dny mrzuta, prostě šlo vidět, že není ve své kůži. A taky 2 tydny hodně blinkala, tedy ona ublinkavala i normálně, ale po tom ockovani házela šavličky po kojeni třeba 3krat
Miminka mají úplně stejně NÚ jako dospělý. Takže teplota, bolest vpichu a další. Představte si, že ty, když rukou po očko nehýbeš je to lepší. A teď ty miminka nožičkama jedou pořád, tak je to bolí a není jim dobře. Tak jako u dospělých trvá cca 3 - 4 dny než se to zlepší. A ano, je normální, že to přijde i pár dní po očku.
Některé děti mají horečky, otok a červené místo vpichu a jsou oka čtivý celý den.