Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky
,
máte někdo zkušenost s Proverou?Dostala jsem ji na úpravu cyklu.Pomohla někomu k otěhotnění?Díky
Ahoj Heri,
Provera je hormon progesteron, který je za normálních okolností produkován tělem asi tak po dobu 14 dní po ovulaci. Po poklesu hladiny progesteronu dojde k menstruačnímu krvácení. Pokud máš tedy problémy s dlouhými cykly, provera ti je zkrátí, neboť menstruace začne několik dní po dobrání tabletek. Ovšem pozor, to neznamená, že ti přivolá ovulaci, pokud jí nemáš (nepřivolá, na to jsou jiné léky). Pokud spontánně ovuluješ, je důležité, abys začala brát proveru až PO ovulaci, protože pokud bys začla dřív, progesteron ovulaci zablokuje.
Provera může pomoct k otěhotnění u holek, které mají příliš krátkou luteální fázi - tj. doba od ovulace k menstruaci, umožní totiž uchycení zárodku. Ale to není moc časté a asi to není tvůj případ, nebo ano?
Měříš si bazální teplotu? Z ní se dá spousta věcí zjistit.
Ahoj Eli,
díky za info
. Můj problém je,že cca týden před MS špiním.Cykly mám dlouhé 24 - 26 dní,MS asi 3 dny.Ovulaci mám dle BT a bolesti v podbřišku asi 9. - 10. den. Proveru mám užívat 16. - 25.den cyklu.Snad pomůže ![]()
Heri,
tak v tom případě bych řekla, že je u tebe Provera na místě a pomůže ti. Pokud špiníš, může to znamenat nižší hladinu progesteronu a Provera ti ho dodá.
Držím palce, ať to co nejdřív vyjde ![]()
Holky, preju vam hodne stesti s Proverou. Ja ji brala od cca rijna do ledna a muzu sama za sebe rict, ze mi po ni dobre nebylo:(( Tedy hl. psychicky, stavy silene…jako PMS cely mesic
I kdyz nevim, jeslti to bylo jen proverou
Mam kamaradku, taky ji brala a zkusenost podobna. Ale samozrejme kazde telo je jine…Ale svuj ucinek to urcite ma. drzim palce
heri píše:
Ahoj holky,
máte někdo zkušenost s Proverou?Dostala jsem ji na úpravu cyklu.Pomohla někomu k otěhotnění?Díky
me PROVERA NEPOMÁHÁ jáí u ní spise mentruluju než aby me to zastavilo, uz je to silenme, mám to už tri mesíce možná i více celou menzes rozhodila me to antgikoncepce amohla ybch zalovat blbou gynekoložku ke kteréí jsem chodila. JINOU MI PROSTE NEDALA NEZ hnusný trilegol me bylo po nem blbe tak jsem to yvsadilas tzakže vlastne mi za to muze ona ayjá tood te doby pořád mentruluju nic mi nepomáhá žáídné prísky na to hormony ani zasraná provera. Jen si to vyzkoušejte mít tov kuse přes tri mesíce a jak vám bude a vašemiu priteli
ahoj …už jsem před týdnem měla mýt menstruaci a pořád nic …je něco na urychlení ??slyšela jsem že červené víno ![]()
Ahojky holky právě jsem našla otázky na proveru.Já ji brala už dřív.Pořád se mi nedařilo otěhotnět asi 4 roky.Pak jsem ji přestala užívat a tak do 4 měs. jsem otěhotněla.Teď ji zas beru na úpravu cyklu a 3 roky se marně snažíme o druhé děťátko.Po těchto článkách začínám uvažovat jestli není chyba jen ve mně nebo jestli není i ta provera zapřičiněná.Moje doktorka nic neřeší.Jen mi říká ať su ráda,že mám aspoň to jedno.Tak se trápím a trápím. Mějte se a přeju všem hodně štěstí.
Ahojky holky,
má také dotaz k Proveře, beru ji na upravení cyklu, zatím se to daří, beru ji jen měsíc a hned jsem to najednou dostala včas, ale co jediné mě trápí, zda se při braní těchto prášků dá otěhotnět ?? Prosím poraďte, doktor tvrdí že ano ![]()
Ahojte holky, prosim Vas poradte mi. Mas silene dlouhe cykly, doktorka mi predepsala Proveru na upraveni cyklu, ale ja bych chtela i otehotnet. Nekde jsem cetla ze otehotnet s Proverou je snadnejsi, mate s tim prosim zkusenost ? Dekuji
Ahojky holky.
Mám začít brát Proveru 1-0-1, k úpravě cyklu, MS se nedostaví, pokud nejdu na injekci, snažíme se o miminko, mohu otěhotnět při používání provery??
A ještě jsem se chtěla zeptat, která z Vás ho brala/bere a má nějáký nežádoucí účinek???
![]()
Ahojky holky.
Mám začít brát Proveru 1–0–1, k úpravě cyklu, MS se nedostaví, pokud nejdu na injekci, snažíme se o miminko, mohu otěhotnět při používání provery??
Prosím napište… ![]()