Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj všem,
chci se zeptat, jaké máte zkušenosti a úspěchy s pregnylem, pomohlo to někomu k těhu? A stejný dotaz mám na clomhexal. Děkuju za předání zkušeností a za vaše ohlasy.
Ahojky,
mám problém s anovulačními cykly.Dr-mi na:,–(il léčbu Clostylbegytem.Brala jsem ho určené dny v cyklu.Pak dr.udělal UTZ a foikul krásně narostl na 20mm.Poté mí dr.píchl Pregnyl a do 48hod.se měla dostavit-a taky dostavila
ovulace.
Dneska mám o té ovulaci způsobené Pregnylem důkaz a tím je můj téměř dvouletý Štěpán ![]()
Ať Pregnyl zabere!!!
Gabka
ahoj
jsem na tom skoro stejně jako Gabule jen s rozdílem, že mi Clostylbegyt nezabral, místo něj Clomhexal a pak Pregnyl a byla mi provedena IUI - inseminace.Zadařilo se na poprví a mám skoro 1,5 letýho Rudíka.
Přeji hodně štěstí nepřihlášená Káčulkadráčulka
Pregnyl a Clomhexal jsou dve ruzne veci,
Pregnyl® je injekční preparát, jehož aktivní substancí je hormon - lidský choriový gonadotropin. Je získáván extrakcí a purifikací (čištěním) z moči těhotných žen. Při jeho podání se vyvolá ovulace (tak je tomu i v přírodě uprostřed menstruačního cyklu působením strukturně podobného LH hormonu). Po podání Pregnylu® je možno načasovat pohlavní styk pokud se pár snaží o otěhotnění přirozenou cestou nebo odběr vajíček pro IVF.
Charakteristika Clomhexalu:
Klomifen napomáhá dozrávání folikulů ve vaječníku a následně i ovulaci
a tvorbě žlutého tělíska.