Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, mám dotaz beru proveru na úpravu cyklu po vysazení HA asi užpůl roku, vždy MS chodí bez problému asi 4. den po dobrání ale včera jsem dostala MS a to si mám brát první prášek provery teprve dnes, co myslíte mám si ho vzít nebo ne, ještě si jdu radš do lékárny pro test, kdyby náhodou
@olienka67 @Freihula
Ahojte, beru teď proveru na úpravu cyklu,16tý den od 1.mens. na deset dní 2tbl denně. První cyklus vše ok, injekce, mens, 16tý den provera 10dní, do dvou dní pak mens.Ta trvala 8 dní a pak nastal problém - od jejího konce za pět dní(13DC) přišla další mens.
a to mám za dva dny začít užívat další tbl. Stalo se vám to???Co to znamená???Díky!!E. ![]()
Ahoj, sice se mi to nestalo, ale prý je to u té Provery normální, takže to určitě moc neřeš
Každá na ní jinak reaguje, no a ta Provera je asi taky takový malý prevít
Podle mně udělá takový menší bordel v hormonech, no a pak se s tím tělo musí vypořádat samo. Já jsem jí sezobala jenom ten první měsíc a pak jsem nastartovala na kontryhel, hormo. tabletky jsou svinstvo
Když tak zavolej na gyndu
, ale nemyslím, že je to problém.
Díky moc za reakci!!Ne, že bych nějak stresovala, ale spíš teda nechápu význam těch tabletek - nechtěla jsem je v podstatě brát, ale dr. mě přesvědčila, že pokud chceme pracovat na mimču, tak je nejdůležitější v první řadě úprava cyklu…pokud by byl s tbl ještě horší než bez, tak jsou mi asi fakt k ničemu… ![]()
Ahoj, to je pravda, bez úpravy cyklu mimčo určitě nebude, pokud jsi měla problémy s tím cyklem, tak to asi teďka bude ze začátku haprovat a pak se to upraví
Četla jsem, že po té Proveře se pak zadaří
Já jsem jí brala, aby narostla sliznice, cyklus jsem měla sice v pořádku. Tak hodně zdaru s mimčem ![]()
Ahoj, brala jsem totiž 13let HA - takže klasický příběh…přestala jsem před rokem brát, že si trochu „pročistím tělo“ než se začneme snažit. Ale mens si samozřejmě dělala co chtěla..špiněni tři týdny apod…čekala jsem rok bez léků, jestli se to neupraví a pak už jsme se chtěli začít snažit, takže proto následující rady dr. a provera…stejně mám trochu podezření, že mám „zaseklou“ ovu, jako většina ženských po tolika letech braní HA, na to však provera nepomůže. Ale zjištění jak je to s ovu a hormony se dělají až po roce marného snažení no ![]()
@EvaEve
ahoj,
já jsem PROVERU brala cca asi přes dva roky, tak jsem předtím brala HA asi 14 let a stejně jsem to po té Proveře občas dostávala pokaždý jinak.. třeba pár měsíců to bylo cca ve stejné době ale pak třeba další měsíc jinak.. nakonec stejně nás čekalo IVF.. protože přítel má špatné spermio a teď máme za sebou 1 cyklus IVF, teda čekáme na KET..