Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky kdo trpíte panickou poruchou jak to máte před MS? beru už přes rok asentru 50 tabletu ráno je mi skvěle potíže ustali jen cca 4 dny před ms mám náznaky paniky, ale ne záchvat ale citím se neklidná někdy se mi hur dycha a porste takovy ten neklid jak to mate vy??
Beru hodně kalcia a magnezia a zvýšené dávky Bkomplexu. Všechno v dvoj a trojnásobných doporučených denních dávkách. Rozdíl je velký. Neklid občas přijde, ale s tím tak nějak v tuhle dobu počítám. Vím, že mi je nejlíp samotné a v klidu. To se většinou zařídit nedá, ale i tak se snažím si na tuhle dobu plánovat co nejmíň akcí a činností které vyžadují mou pozornost.
@Anonymní píše:
Beru hodně kalcia a magnezia a zvýšené dávky Bkomplexu. Všechno v dvoj a trojnásobných doporučených denních dávkách. Rozdíl je velký. Neklid občas přijde, ale s tím tak nějak v tuhle dobu počítám. Vím, že mi je nejlíp samotné a v klidu. To se většinou zařídit nedá, ale i tak se snažím si na tuhle dobu plánovat co nejmíň akcí a činností které vyžadují mou pozornost.
nastesti ani jednim z toho se nemuzes otravit, maximalne tak se pos… po magnesku ![]()
Beru teď Hypnox, je to lepší, ale zažila jsem první silný ataky.
Bojím se času před MS, protože to se mi zhoršovalo.
Můžu tedy zkusit přidat B-komplex forte? Beru jednu tabletku, když zvýším na dvě nebo tři, bude to lepší?
Chci se zeptat, vážně to pomáhá? B-komplex, kalcium a magnesium? Já špatně zvládám dlouhodobý stres, pak mám ataky, které trvají několik hodin. Bolest na hrudi.
Ty vitamíny by mě zajímaly. dík
@annaaaaa píše:
Chci se zeptat, vážně to pomáhá? B-komplex, kalcium a magnesium? Já špatně zvládám dlouhodobý stres, pak mám ataky, které trvají několik hodin. Bolest na hrudi.
Ty vitamíny by mě zajímaly. dík
Za mě, beru to cca měsíc a účinek spíš zanedbatelný.
Jestli můžu anonymně, tak dneska mi na akutní záchvat, ne moc silný teda, rozcházela jsem to mezi lidma, ale bolest na hrudi, pocit úzkosti a strachu, pomohlo milování. Po prvních minutách bylo po úzkosti.
Bohužel PO se to zas vrátilo.
mě také milování pomohlo, pokud jsem vůbec měla náladu v tomto stavu, ale také jen na tu chvíli.
Brala jsem asi dva měsíce třezalku, ale nic moc. Je fakt, že jsem měla paniky i u AD. Ty tedy nebyly na paniku, ale na depku jako takovou.
Co mám klidnější život tak je panika méně častá, ale při stresu se vrací.
Chci se zeptat, všude na netu píšou, že to trvá chvíli, třeba půl hodiny.
Mě to začíná pozvolna, jako bolest žaludku, nahoře, a pomalu se to přesouvá na hrudník, pak hyperventilace, úzkost atd. A trvá mi to několik hodin, třeba pět až osm hodin dokonce. Vůbec se nevyspím, mívám to často v noci.
Pak mě bolí hrudník, po skončení, jako by mě do něj někdo nakopal. A hrozná vyčerpanost.
Chvíli jsem brala Lexaurin, ale je návykový a já druhý den nebyla schopná dopoledne pracovat.
Máte to také někdo tak dlouho? Připadám si jako exot ![]()
@annaaaaa píše:mě také milování pomohlo, pokud jsem vůbec měla náladu v tomto stavu, ale také jen na tu chvíli.
Brala jsem asi dva měsíce třezalku, ale nic moc. Je fakt, že jsem měla paniky i u AD. Ty tedy nebyly na paniku, ale na depku jako takovou.
Co mám klidnější život tak je panika méně častá, ale při stresu se vrací.
Chci se zeptat, všude na netu píšou, že to trvá chvíli, třeba půl hodiny.Mě to začíná pozvolna, jako bolest žaludku, nahoře, a pomalu se to přesouvá na hrudník, pak hyperventilace, úzkost atd. A trvá mi to několik hodin, třeba pět až osm hodin dokonce. Vůbec se nevyspím, mívám to často v noci.
Pak mě bolí hrudník, po skončení, jako by mě do něj někdo nakopal. A hrozná vyčerpanost.
Chvíli jsem brala Lexaurin, ale je návykový a já druhý den nebyla schopná dopoledne pracovat.
Máte to také někdo tak dlouho? Připadám si jako exot
U mě je to taky netypický. Panika mi trvá i řadu dní s přestávkami. Trvalá bolest na hrudi, stačí třeba jen, když se něčeho leknu, tak takový ten pocit leknutí, když se vám sevře hrudník. Tak se mi sevře a už neotevře. Nevolnost od žaludku a do toho návaly obrovského strachu, opocení, ty teda trvaj pár vteřin, ale přichází třeba x krát za hodinu, prohloubí se nevolnost od žaludku.
@Anonymní píše:
U mě je to taky netypický. Panika mi trvá i řadu dní s přestávkami. Trvalá bolest na hrudi, stačí třeba jen, když se něčeho leknu, tak takový ten pocit leknutí, když se vám sevře hrudník. Tak se mi sevře a už neotevře. Nevolnost od žaludku a do toho návaly obrovského strachu, opocení, ty teda trvaj pár vteřin, ale přichází třeba x krát za hodinu, prohloubí se nevolnost od žaludku.
To jsi taky chudák. Přitom všude píšou, že to trvá chvíli.
Nevím, jestli na to existujou léky, znova AD se mi brát nechce, jen kvůli občasné atace.
Dechová cvičení moc nepomáhají, no, trošku. Ale když se to rozjede, tak už nic.