Průběh klíšťové encefalitidy u dětí

672
30.6.19 11:04

No, uprimne bych necekala do zitrka na doktorku, ale sjela bych s ni na pohotovost. Nevim, jak vysoka je horecka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9184
30.6.19 11:08

Nečekej, tady taky někdy jde o čas…Průběh se mi zdá docela rychlý, ovšem může se přidat bolest hlavy, světloplachost, zvracení..Zkus, jestli předkloní hlavu na prsa, jde o ztuhlost šíje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66586
30.6.19 11:14

Rozhodne bych necekala. Meningitida to byt muze a nemusi. Ale jestli to je, muze to mit rychly spatny vyvoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
30.6.19 11:17

Horecka je zatim jen kolem 38 stupnu. S tim predklonem a ostatnim, to je az ta druha faze, ktere se bojim. Jestli to chytla, tak jsme teprve v prvni „chripkove“ fazi. Pohotovosti dneska nic stejne neurychlime. Nase doktorka nam muze tak maximalne nabrat krev a potvrdit to. Vic taky nemuze udelat. Ta pohotovost je az pro tu druhou fazi. To samozrejme vyletime jak strely…detskou nemocnici mame 10 minut od baraku. Me spis ted zajimalo, jak to probihalo u jinych deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
672
30.6.19 11:24

Nechapu, na co chcete cekat… Jestlize budou mit podezreni, tak si vas nachaji v nemocnici a udelaji odbery. Jinak prubeh byl takovy, ze jeden den horecka a druhy den nevim. Probrala jsem se az na aru za nekolik dni. To je zkusenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
30.6.19 11:31

Paní čeká, protože encefalitida se léčí jen symptomaticky. Takže by jí taky mohli říct, ať jdou zase domů a řeší tu horečku.
Jinak přeju, ať se nepotvrdí a jste ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
30.6.19 11:32

Taky teď čekám jestli ten hnusný parazit, kterého měl syn (4r) přisáté celou noc na prsou něco způsobí.. :zed: :zed: Před spaním jsem ho kontrolovala a nic, ráno se převlíká z pyžama, koukám na něj a ono klíště.. FUJ! A to jsme byli pouze ve městě ten den.. Nesnáším je! Myslím si, že jsou totálně zcela zbyteční, neprospěšní, akorát člověku dokáží zavařit :cert: :cert:

Takže vím jak se cítíte a držím palce ať v tom nic není.. My jsme klíště objevili v pondělí takže pouze čekáme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5992
30.6.19 11:34

@VikiRiki Není lepší té druhé fázi předejít, já mám taky dětskou nemocnici kousek, ale už bych nečekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
30.6.19 11:34

Cekam, protoze prvni faze neni nebezpecna. Mame pred sebou jeste latentni fazi tyden az dva a pak nastupuje faze dve..tu kterou popisujete. Jenze u dospelych to probiha jinak nez u deti. Proto ve svou otazku pokladam primo ohledne deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
30.6.19 11:48

@mamule42 druhe fazi se neda predejit. Bud si imunitni system ditete s tim poradi a druha faze vubec nenastane, nebo neporadi a druha faze je nevyhnutelna. Neni NIC co by nam doktori mohli dat, aby zabranili druhe fazi. Je to virove onemocneni, antibiotika jsou zbytecna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27879
30.6.19 11:53
@VikiRiki píše:
Horecka je zatim jen kolem 38 stupnu. S tim predklonem a ostatnim, to je az ta druha faze, ktere se bojim. Jestli to chytla, tak jsme teprve v prvni „chripkove“ fazi. Pohotovosti dneska nic stejne neurychlime. Nase doktorka nam muze tak maximalne nabrat krev a potvrdit to. Vic taky nemuze udelat. Ta pohotovost je az pro tu druhou fazi. To samozrejme vyletime jak strely…detskou nemocnici mame 10 minut od baraku. Me spis ted zajimalo, jak to probihalo u jinych deti.

ty jsi divná, takže máš podezření na takovou šílenou nemoc, smrtelnou nemoc a plácáš tu o různých fázích mimochodem pokud nejsi doktorka tak hov.no poznáš protože tahle nemoc různé fáze klidně přeskakuje nebo se projevuje jinak, jo a očkovat se může od tří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9184
30.6.19 11:58
@VikiRiki píše:
@mamule42 druhe fazi se neda predejit. Bud si imunitni system ditete s tim poradi a druha faze vubec nenastane, nebo neporadi a druha faze je nevyhnutelna. Neni NIC co by nam doktori mohli dat, aby zabranili druhe fazi. Je to virove onemocneni, antibiotika jsou zbytecna…
:potlesk: :potlesk: krásně nastudováno!!!
Já měla zánět mozkových blan 2×, jako dítě kolem 5let (klíště nebylo), podruhé v 15letech(klíště jsem vytahovala psovi).. ATB jsem měla v obou přípach, tehdy byl jen Penicilin, podruhé nitrožilně, docela hrozný průběh.
Takže pokud se chceš ATB bránit, na to se vys… Jinak, děti si s tímhle onemocněním poradí snadněji než dospělý člověk, já osobně bych nejspíš nečekala na zítřek..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9527
30.6.19 11:59

@mamule42 a jak tomu asi chceš předejít? V nemocnici by si je nenechali, nabery jsou zbytečný, stejně by výsledky byly až za pár dní. Co mám zkušenost, tak i kdyby to klíšťovka byla tak u dětí mívá lehký průběh a léčí se symtomaticky
Pozorovala bych dítě, nechala v klidu a pouze při nějakém zhoršení jela do nemocnice, nejspíš se nic víc dít nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9527
30.6.19 12:01

@ka2ka doktorka to v této fázi taky nepozná, takže jsi zbytečně ostrá. Atb se tohle neleci, je to virus, mám pocit, že si to tu některé etou s meningitidou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27879
30.6.19 12:06
@renap píše:
@ka2ka doktorka to v této fázi taky nepozná, takže jsi zbytečně ostrá. Atb se tohle neleci, je to virus, mám pocit, že si to tu některé etou s meningitidou

radši budu za idiota a splašenou matku a dojedu na pohotovost, alespon by vyloučili jiné nemoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí