Průběh RS viru 6m miminko

44
24.3.23 07:18

Průběh RS viru 6m miminko

Ahoj Holky, manžel z práce dotáhl nejspíše RS vir a prcek to od něj chytil :,(
Nemoc se projevila prvním dnem kašlem, druhý den se začala spouštět rýma, třetí den už hrozný kašel kdy po kojení zvracel, nasazen Tussin a Ventolin sirup, Nasivin, 4 den jsme letěli do nemocnice kde nasadili Ventolin Inhalaci..
Následně po konzultaci s dr skrz sípání nasadila včera 6 den Prednison po něm nastalo velké zlepšení a kašel ustál, ale po ránu zase silný (vždy jsou nejhorší rána) rýma lehce, stále pokračujeme ve Ventolinu. Dnes je to 7 den nemoci.
Maminky prosím jaké máte zkušenosti, jak se to vyvíjelo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
24.3.23 08:47

Hlavne si tam nenech sprasit kojeni, to je pulka uspechu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
24.3.23 08:50

Tak po ránu kašle pomalu každé dítě, ale proto, že rýma dráždí krk. Jak víte, že to je rs virus? U něj jsou horečky, které nezmiňujeme? Kluk mi prodělal něco stejného v 11 m, paradoxně dobral ATB kvůli zánětu průdušek a tři dny po kontrole bum, horečky, kašel, trocha rýma a neskutečne sypání, že jsem měla obavy z dušnosti, 2× v noci jsem ho brala na pohotovost. Po ventolinu zlepšení cca po 3-4 dnech. Ale samotný kašel přetrvával téměř 14 dnů. Zejména po ránu, právě kvůli dráždění hleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
24.3.23 10:34
@PETRAKIM píše:
Tak po ránu kašle pomalu každé dítě, ale proto, že rýma dráždí krk. Jak víte, že to je rs virus? U něj jsou horečky, které nezmiňujeme? Kluk mi prodělal něco stejného v 11 m, paradoxně dobral ATB kvůli zánětu průdušek a tři dny po kontrole bum, horečky, kašel, trocha rýma a neskutečne sypání, že jsem měla obavy z dušnosti, 2× v noci jsem ho brala na pohotovost. Po ventolinu zlepšení cca po 3-4 dnech. Ale samotný kašel přetrvával téměř 14 dnů. Zejména po ránu, právě kvůli dráždění hleny.

Teploty nejsou vůbec, dle dr, testy udělané nemá, pokud se do pondělí nezlepší budou se dělat odběry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
24.3.23 10:36
@Lucie_Sx píše:
Hlavne si tam nenech sprasit kojeni, to je pulka uspechu.

Ano kojení držíme stále

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
24.3.23 11:02

@Weldi aha, tady asi nezbývá než čekat. kdyz už kojite, zkuste se nacpat trochu vitamíny b, c, aby to přešlo do mléka i ke klukovi. Ty záchvaty kašle jsou hrozně, kluk v noci mi kašlala i dvě hodiny v kuse tehdy. Případně naloupanou cibuli k hlavě pro lepší dýchání dejte. Trochu to uleví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
24.3.23 12:58

@Weldi jestli je to RS virus, tak to bude na dýl. Tam je takový vývoj pozvolný, dlouho ta nemoc trvá, může se to ještě klidně po týdnu zhoršit. Vy jste teď v nemocnici nebo doma? Určitě nejdůležitější je hlídat to dýchání, odsávat hodně nudle, chladnější vzduch, léky…jestli jste v nemocnici tak přeměřují kyslík v krvi takovým tím lepítkem na nožičku, ne? Tam si vás pohlidaji. Ale bývá to zdlouhavé :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
24.3.23 13:08

Souhlas, sobe mega davky cecka a cibuli k posteli na noc. Ty silice jsou zazracne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
24.3.23 13:22

Jste v nemocnici? Jak saturace?

My s RS virem byli v nemocnici ve 6 týdnech miminka. Začalo to nenápadně, vyšší teplotou, ale ne moc (my jeli na pohotovost hned) a 2 dny na to už padala saturace. Taky miminko pak zhruba jeden den hodně spalo, takže krmení sondičkou. Nad Ventolinem se taky chvíli uvažovalo, ale nakonec stačil kyslík hadičkou k nosním dírkám. Miminko dostalo asi na 2 dny kyslík a po 4 dnech pobytu už jsme mohli domů. Podmínka byla vydržet noc bez kyslíku a samostatné jezení. Prý většina dětí jde tak nějak po 3-4 dnech domů, ale byli i takové co museli mít kyslíku mnohem víc a poseděli dýl. Doma už bylo miminko ok, jenom jsme ještě chvíli vymývali nos. Když vás hlídají, moc se netrap (vím, snadno se říká). Kdyby vyběhla teplota, tak nejspíš nasadí hned atb, ať se nerozběhne zápal plic nebo tak něco. Jinak se s tím musí tělíčko poprat samo.

Edit: a k průběhu mi vysvětlovali, že to se zhoršuje, pak nastane plató a ca. 2 dny se nic nemění a pak se to zlepší a trvá ještě pár dní, až z toho dítě vyjde. Jestli pak nastane zhoršení, je to nejčastĕji přidružená bakteriální infekce. Takže záleží, jestli jste už dosáhli toho bodu, kdy se stav nemění.

• Citovat
  • Upravit
44
24.3.23 13:33
@Capelucia píše:
Jste v nemocnici? Jak saturace?

My s RS virem byli v nemocnici ve 6 týdnech miminka. Začalo to nenápadně, vyšší teplotou, ale ne moc a 2 dny na to už padala saturace. Taky miminko pak zhruba jeden den hodně spalo, takže krmení sondičkou. Miminko dostalo asi na 2 dny kyslík a po 4 dnech pobytu už jsme mohli domů. Podmínka byla vydržet noc bez kyslíku a samostatné jezení. Prý většina dětí jde tak nějak po 3-4 dnech domů, ale byli i takové co museli mít kyslíku mnohem víc a poseděli dýl. Doma už bylo miminko ok, jenom jsme ještě chvíli vymývali nos. Když vás hlídají, moc se netrap (vím, snadno se říká). Kdyby vyběhla teplota, tak nejspíš nasadí hned atb, ať se nerozběhne zápal plic nebo tak něco. Jinak se s tím musí tělíčko poprat samo.

Edit: a k průběhu mi vysvětlovali, že to se zhoršuje, pak nastane plató a ca. 2 dny se nic nemění a pak se to zlepší a trvá ještě pár dní, až z toho dítě vyjde. Jestli pak nastane zhoršení, je to nejčastĕji přidružená bakteriální infekce. Takže záleží, jestli jste už dosáhli toho bodu, kdy se stav nemění.

V nemocnici nejsme, stav se akt nehorší - večer celou noc nekašlal, příjde mi to určitě lepší. Prcek celou dobu jí hezky, nepřišlo mi ani nejak, že by více spal, možná jeden den … Nevím co od toho dále čekat, dnes je to 7 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
24.3.23 13:43
@Weldi píše:
V nemocnici nejsme, stav se akt nehorší - večer celou noc nekašlal, příjde mi to určitě lepší. Prcek celou dobu jí hezky, nepřišlo mi ani nejak, že by více spal, možná jeden den … Nevím co od toho dále čekat, dnes je to 7 dní.

Tak už bych v tom případě čekala zlepšení :mavam:. Ale kdyby se něco dělo, změř si saturaci pro jistotu doma normálním oximetrem na prst, jenom ho dej na palec u nohy, ať máš klid.

• Citovat
  • Upravit
6119
24.3.23 13:49
@PETRAKIM píše:
Tak po ránu kašle pomalu každé dítě, ale proto, že rýma dráždí krk. Jak víte, že to je rs virus? U něj jsou horečky, které nezmiňujeme? Kluk mi prodělal něco stejného v 11 m, paradoxně dobral ATB kvůli zánětu průdušek a tři dny po kontrole bum, horečky, kašel, trocha rýma a neskutečne sypání, že jsem měla obavy z dušnosti, 2× v noci jsem ho brala na pohotovost. Po ventolinu zlepšení cca po 3-4 dnech. Ale samotný kašel přetrvával téměř 14 dnů. Zejména po ránu, právě kvůli dráždění hleny.

RS viry měly loni testy potvrzené všechny tři naše děti. Dvě z nich vůbec žádnou teplotu neměly - jedno bylo úplně bez příznaků, druhé mělo takovou horší rýmu. To třetí mělo těžký zápal plic. Velká část dětí projde nákazou RS viry úplně bez příznaků, to je na nich ostatně to záludné - nepředvídatelnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
24.3.23 14:12
@SlečnaDahlia píše:
RS viry měly loni testy potvrzené všechny tři naše děti. Dvě z nich vůbec žádnou teplotu neměly - jedno bylo úplně bez příznaků, druhé mělo takovou horší rýmu. To třetí mělo těžký zápal plic. Velká část dětí projde nákazou RS viry úplně bez příznaků, to je na nich ostatně to záludné - nepředvídatelnost.

A jak probíhal stav dítěte před zápalem plic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
24.3.23 15:04
@Weldi píše:
A jak probíhal stav dítěte před zápalem plic?

Dcera měla jenom rýmu a byla více zahleněná. Normálně jedla, pila, všechno, vypadalo to jako nachlazení. Pak začala sípat a jeli jsme do nemocnice, byla z toho hospitalizace a na plicích už byl nález.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
24.3.23 16:13
@SlečnaDahlia píše:
Dcera měla jenom rýmu a byla více zahleněná. Normálně jedla, pila, všechno, vypadalo to jako nachlazení. Pak začala sípat a jeli jsme do nemocnice, byla z toho hospitalizace a na plicích už byl nález.

A ten nález na plicích poznali dle poslechu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí