Průběh těhotenství

25.1.22 13:55

Průběh těhotenství

Měla jsem některá těhotenství když jste opravdu většinu času leželi? Já jsem děsně unávaná a je mi straně těžko. První trimestr jsem prozvracela už tedy nezvracim ale dobře mi moc není. Když někam jdu vydržím chvíli ale jinak si musím jít lehnout ne třeba spát ale prostě odpočívat. 🙁 😔 Do kuchyně moc nemůžu prostě mi skoro všechno děsně smrdí…doma toho moc neudělám a jsem z toho docela špatná 😔 😔. Zažila jste některé? 😔 😔 😔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37139
25.1.22 14:05

Ja u obou synů. U prvního mi bylo tak zle, že sem většinu těhotenství jen ležela a modlila se ať v sobě udržim aspoň vodu. U druhého mi bylo o něco líp, ale zas sem hodně krvácela, tak to sem měla nařízeno jen ležet od Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
25.1.22 14:10

Ahoj, ano, mám zkušenost. Nebylo mi teda tak špatně jako tobě (nevolnosti), ale těžko od žaludku mi v 1. trimestru často bývalo. Taky mám zkušenost s velkou únavou. Ráno v pohodě, ale jak něco delší dobu dělám (např. vařím), tak si pak musím jít odpočinout. Prostě si lehnu a po nějaké době se cítím líp. Taky mě to teda mrzí a štve, že jiné těhotné zvládají víc věcí a jsou v pohodě, ale nenadělám nic. Taky si myslím záleží, zda je těhotenství přirozeně nebo po IVF. Pokud po IVF, tak to je velká zátěž pro tělo před tím otěhotněním, tělo se s tím musí srovnat a je normální, že je těhotná víc k. o. Ty hormony, co do ženy cpou, dávají zabrat. Hlavně si nic nevyčítej ve stylu, jako že jsi neschopná apod. Není to pravda, každé tělo zvládá těhotenství jinak, každé těhotenství je jiné, záleží přece i kolik je těhotné let apod. Žádné výčitky z toho, že jen odpočíváš a málo toho uděláš… práce počká ;-)
V kolikátém týdnu jsi? ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.22 14:17

@Giovanna1 těhotenství je přirozené, jsem ve čtvrtém místě asi 16.tyden. No u mě navíc bylo nutné vysazování léků před tím než jsem vysadila antikoncepci. Nejsem úplně zdravá. Takže moje tělo dostává vážně pořádně zabrat 😔. Někdy je toho prostě hodně…a přijdu si děsně… Naštěstí mám doma skvělého chlapa co si uvaří atd. protože představa nějaké ho velkého vaří je pro mě teď neúnosná…v kuchyni mi všechno děsně smrdí i obyčejné tousty 🤦 😔.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.22 14:52

Myslím, že je to dost běžné, jen se tím asi každý nechlubi, protože si připadá neschopně. Já jsem ve 20tt a kdybych nemusela ráno vstávat kvůli dceři, tak bych asi jen ležela, ale i tak dělám jen to nejnutnější a ještě se musím hodně premahat. První měsíce jsem z toho byla taky nešťastná, ale už jsem si to nějak srovnala a čekám až přijde nějaká energie :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
25.1.22 15:00
@anetakostalkova píše:
@Giovanna1 těhotenství je přirozené, jsem ve čtvrtém místě asi 16.tyden. No u mě navíc bylo nutné vysazování léků před tím než jsem vysadila antikoncepci. Nejsem úplně zdravá. Takže moje tělo dostává vážně pořádně zabrat 😔. Někdy je toho prostě hodně…a přijdu si děsně… Naštěstí mám doma skvělého chlapa co si uvaří atd. protože představa nějaké ho velkého vaří je pro mě teď neúnosná…v kuchyni mi všechno děsně smrdí i obyčejné tousty 🤦 😔.

Jasně. Prostě tělo má nárok být z toho unavené a rozhozené. Takže se mu musí dát dost času na nějakou tu pořádnou regeneraci ;-). A super, že máš schopného a skvělého chlapa, který je samostatný a pomáhá ti. Chápu, že jsi z toho občas smutná, já taky. Ale hlavně když je mimčo zdravé :kytka: A za chvíli se třeba budeš zase cítit o něco líp! Naopak si to užívej, že můžeš teď lenošit, koukat se na filmy, číst si, relaxovat… každý mi toto vždycky říká a pak dodá, že pak už se nezastavím a budu jenom vzpomínat na tu pohodičku, kdy jsem si mohla dovolit jen tak ležet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.22 19:22

@Giovanna1 snažím se si to užívat co to jde když jsem přestala zvracet jde to lip :) no uvidíme jak to bude dál ale ostatní mají asi pravdu že se pak nezastavíme 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
25.1.22 21:47

Já teď končím první trimestr a taky jsem měla občas takové výčitky, že jsem nemožná, líná, nic nezvládám. Potřebovala jsem hodně odpočívat. Teď už je mi líp a zpětně si říkám, proč jsem na sebe byla tak přísná. Protože až teď, jak je mi líp, tak si zpětně uvědomuju, že mi bylo opravdu špatně a nebyla to lenost, ale prostě jen únava a nevolnost. Kdybych viděla jinou těhotnou, jak odpočívá, přijde mi to úplně v pořádku, nevím, proč samy u sebe to takto nevidíme. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
7.6.22 14:36

Můžu být tehotna?

Zdravim vsechny, chtela bych se zeptat. Beru antikoncepci. Byla jsem měsíc a pul nemocna. Pred tydnem jsem dostala ms teda spis jsem spinila nez krvacela. Ještě pred ms mi začalo byt sem tam blbe. Zacala jsem mít migreny, na které netrpim. Migreny jsem mela jen v tehu. Zacala jsem být naladova. No jakoze ms skoncila a me zacal bolet podbrisek. Tim, ze uz mam jedno dítě za sebou bych rekla, ze jsem tehotna nebot mi je stejně jako pred 2 lety. Antikoncepci jsem vysadila pred 4mi dny. Bolesti v podbrisku nemizi, i citim jako kdyby se mi natahovaly vazy. Bývá mi i blbe, ale nezvracim. Ani pri prvním jsem nezvracela. Ale k jádru věci. Dle mého jsem tehotna, avsak na test je asi brzo, protoze mi vyšel negativni. Dneska ráno se mi spustila krev, udelalo se mi fakt zle. Mozna ze i nervozitou, co to může znamenat. Nejdriv byla krev svetla. Ted po toalete je krev jak pri ms. Prosim vas nestalo se to nekomu? Může to být kvůli té vysazene antikoncepci? Nebo potrat?.. Volala jsem sve dr, ale bohužel mi to nikdo nezveda. Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.24 11:47

Krásný den holky, ráda bych slyšela vaše zkušenosti. Jsem po třetí těhotná. Mám dva kluky, obě těhotenství jako přes kopírák a chvilkami za trest. Zvracela jsem od začátku až do půlky těhotenství, kolikrát celý den. Přežívala jsem na ledové Coca Cole a suchých rohlicich. Poslední porod skoro před šesti lety. Teď jsem ve 14 týdnu těhotenství, první odhad doktora je na holčičku, ale je to jen odhad. Těhotenství je úplně jiné, nezvracím, párkrát jsem teda měla žaludek jak na vodě, ale to bylo celý. Kolikrát si říkám, že mě to zvracení snad i chybí, že jsem vlastně aspoň věděla že jsem v tom :lol: Zajímalo by mě jestli měl někdo až tak moc odlišné těhotenství? Je fakt že jsem teda hodně unavená, ale to je taky tím, že jsem podstatně starší než u prvních dvou a teď ještě prázdniny takže pořád vymýšlím různé aktivity pro děti. Moc všem děkuji za pravý :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1039
28.8.24 14:07

Ja mela dve holky dva roky od sebe a tehotenstvi byla uplne jinaci. Prvni nic mi nebylo, spousta energie, idealka. Druhe jsem se nemohla ani pohnout, furt na bliti, snist jsem nemohla nic a bylo to desny. Ted treti tak neco mezi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí