Prudí a držkuje

Anonymní
25.10.11 22:36

Prudí a držkuje

Přítel dal výpověď v práci,protože dostal lepší a finančně výhodnější nabídku.Nastupuje od listopadu,ale 14 dní už je doma a přiznám se,trochu mi to leze na nervy.
Já sama se z práce vracím až večer,mezi 19-20 hod.Nějak jsem od chlapa čekala větší iniciativu a pomoc,ale on jen leží a čte si,dívá se na televizi,nebo je u počítače.Když jsem v práci tak se postará o psa-vyvenčí a nakrmí.A občas umyje nádobí.Já vařím a starám se o domácnost-uklízím,peru,žehlím…
Dnes přítel neudělal vůbec NIC,dokonce ani neumyl to nádobí.Když jsem ho o to poprosila,zved se od knížky a dost držkoval něco v tom smyslu,proč to nemůžu umejt já(už jsem ho dnes jednou myla a k tomu vařila).
Nějak jsme se krz to nádobí pohádali a on mi řek,at držim hubu.Já mu řekla,že tohle si ke mě teda dovolovat nebude,že hubu držet teda nebudu a on,že to si ještě povíme :cert: Ted si čte a já s ním nemluvím.Co by jste dělali vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
774
25.10.11 22:49

Vychladla bych do zítřka… Nemluvila bych s ním a získaný čas využila k promyšlení argumentů: co budu říkat, co by na to asi řekl on a jak reagovat… a zítra bych to s ním v klidu probrala znova. Hlavně bez emocí. Na chlapa nejvíc zabere logická argumentace. Ne vyčítání a vytahování starých prohřešků. Věcně se držet tématu. Hlavně: chceš s ním řešit to, že nepomáhá, nebo to, že byl na tebe sprostý? :nevim:
Tipuju, že nepomáhání je spíš důsledek toho, jak to máte doma už delší dobu zavedeno. Připadá mi, že on vzniklé volno pokládá jakoby za takové prázdniny, dovču a tak, prostě dát si oraz. Řekla jsi mu na začátku toho volna, že od něj očekáváš větší zapojení v domácích pracích?
Mně se spíš nelíbí, že ti řekl „drž hubu“. Takhle se partneři přece spolu nebaví :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
25.10.11 22:50

Já bych mu nevařila, neprala, ať se stará. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.11 23:04

Já mu právě neřekla,že od něj očekávám,aby se víc zapojil a taky doma pomáhal.Jsem se asi špatně domnívala,že mu to logicky dojde,když já jsem celý den v práci a po večerech ještě makám doma a jemu je zatěžko umejt nádobí! :cert: Vadí mi obojí-to že lempluje a užívá si volna a i to,že mi řek at držím hubu! :pocitac: On argumentuje tím,že si snad taky může odpočinout,když doted makal.Přijde mi,jak kdyby byl jedinej co pracuje a já se do práce asi chodím opalovat či co :cert:
Tajně a asi naivně jsem doufala,že ho třeba napadne uvařit a překvapit mě,když je celý den doma.

• Citovat
  • Upravit
16291
25.10.11 23:08

Já bych se taky starala jen o svoje věci.

Když se o toto pokoušel tehdy ještě přítel, tak měl hned věci vystěhované na zahradě a oznámeno že může jet :oops: Tak párkrát trucoval (spal v autě, nebo jel na noční projížďku na kole se slovy - jdu skočit pod vlak, jednou dokonce matka přišla, že sedí v kůlně a váže si oprátku :roll: ), ale když zjistil že je mu to prd platný, tak se začal vzpamatovávat a dneska je to (proti některým exemplářům) ukázkový vzorek chlapa…
Jako jo, je bordelář a nevím co ještě, ALE dává přednost nám před svou „starou“ rodinou (otec, sourozenci), neslyším denně že ho*no dělám a jen se válím (ač je to dost často pravda), když chci někam jet sama - můžu, když si to zařídím v době jeho volna a nechám mu kluky, nebo když je dám babičce, ale radši si je pohlídá sám. Občas dokonce i vyklidí a naklidí myčku, vypere, vytře (dejme tomu jednou za uherský rok :lol:). To jen tak pro příklad, že i z debila se může stát obstojný partner, jen musí sám chtít.

Jinak začátek našeho společného bydlení (u nás doma, s mou babičkou a matkou) - on na ÚP, já v sice blbé, ale přecijen práci a po cca 14 dnech mi matka oznámila, že bych mu chudáčkovi taky mohla uvřit oběd, aby tu celý den neseděl o hladu :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1042
25.10.11 23:14

Souhlasím s Lu. Dneska to nech bejt, nemluv s ním a běž spát. Ráno moudřejší večera. Zítra si s ním sedni a v klidu mu vysvětli, že jste prostě rovnocenní partneři a pokud chce, aby váš vztah fungoval bez hádek a křiku, musí pochopit, že prostě ve společné domácnosti funguje dělba práce. Pokud má za celý den umýt jednou nádobí, tak to ještě vyhrál chlapec. A taky bych mu řekla, že to Drž hubu fakt dokáže zranit. Nevím teda jestli to byla vyjímka anebo takhle s tebou mluví běžně, ale pokud je to na denním pořádku, asi bych se zamyslela, jestli s takovým člověkem chci dále žít. Pokud k tobě nemá žádný respekt a úctu, pak to není láska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
25.10.11 23:18
Anonymní píše: …Co by jste dělali vy?

Řekla bych mu, že když je doma, očekávám, že se postará o chod domácnosti, když já chodím do práce a vydělávám. 8-)

A v prvé řadě bych nevařila! Večer bych přišla a zeptala se, co je dobrého k večeři. Když nic, dala bych si chleba (sama) a druhý den přišla už najezená (cestou z práce bych si někde něco dala). A podle toho jak moc by mě chlap štval bych nedělala případně ani ty další domácí práce. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
25.10.11 23:23

Kdyby byl nezaměstnaný, tak je to něco jiného, ale když má lepší práci a má tak 14 dní volno, tak bych mu to dopřála, ať si užije dovolenou. Ale pravda, já na to koukám z pohledu toho, jak to funguje u nás - přítel si sám pere, uklízí občas a i po sobě to nádobí umyje. Máme tyhle práce spravedlivě rozdělené. Takže když má jeden z nás nějaký takový veget, tak ten druhý zabere víc a dopřeje druhému pohodu.

Na ostrá slova jsem tedy dost citlivá, takže to „drž hubu“ bych mu jen tak nedarovala. Klidně bych se omluvila za scény kvůli úklidu (myslet si, že chlapovi něco logicky dojde, je skutečně naivita :lol: ). Ale takovýhle oslovování bych si líbit nenechala. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
25.10.11 23:25
Anonymní píše:
Já mu právě neřekla,že od něj očekávám,aby se víc zapojil a taky doma pomáhal.Jsem se asi špatně domnívala,že mu to logicky dojde…
Tajně a asi naivně jsem doufala,že ho třeba napadne uvařit a překvapit mě,když je celý den doma.

To je typické zklamané očekávání…
Tys očekávala, ale nic neřekla. Nikdo není telepat, hlavně si myslím, že 95% chlapů nenapadne přiložit doma ruku k domácím pracím, když jim vznikne volno… Jo, takové očekávání bylo trochu naivní (sorry) a teď navíc zažíváš zklamání, že se očekávání nesplnilo. To se mi stalo snad tisíckrát! Ale už jsem se poučila a pokud něco očekávám, tak to dám vědět nahlas, jinak sama sebe dostanu do pasti.

Pořád mě zaráží ten slovník, co použil :cert: Ten není v pořádku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
25.10.11 23:56

Asi bych byla v šoku,že mám držet hubu 8-o 8-o 8-o

My se doma taky hodně dohadujeme a taky se hádáme,ale teda s úctou,na takovýhle silný slova jsem háklivá. :pocitac: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
26.10.11 00:00

No tak kdyby mi přítel řekl „drž hubu“, tak už není mým přítelem. Tohle je síla a bude to jen horší - známe chlapy, že.
Jinak co poradit - ty jo, nevím, protože podle popisu tu nejde jen o blbý nádobí… Ale o přístup, jaký k Tobě má, jak s Tebou jedná… Jako trochu mi tu chybí něco jako úcta mezi dvěma partnery. 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
26.10.11 05:40

Taky bych neřešila úklid ale to DRŽ HUBU.
Někdy jsem taky nasraná, že je tu bordel, já jsem unavená a pán dělá že to nevidí, tak jdu a naštvaně začnu uklízet a hekat jako že mě něco bolí a provokativně mlátit s nádobím. Stejně tak jako on mě sprdne, když zapomenu dát do koše pytel. Na chvíli se nafoukneme a hned je to zas ok. Hádky kvůli blbostem už jsme díky bohu vypustili protože to fakt nikam nevede. 14 dní to přežiješ ne? Řekni mu ať něco dobrého uvaří. Bude se ksichtit? Tak ho zaúkoluj jinak. Co třeba umýt okno? Chlapovi samotnému to prostě nedojde.

Ale to drž hubu, za to bych požadovala omluvu. Někteří chlapi se pěkně stydí, když musí říct nahlas Promiň, omlouvám se. Mohl by si to aspoň zapamatovat :palec:
taky jsem jednou tomu svému řekla ať jde do prdele a pak mě huba svrběla snad víc když jsem se mu musela (čistě pro svůj vnitrni klid) omluvit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.11 14:04

Takže včera jsem se nafoukla a nemluvila s nim :lol: On si toho všimnul a přišel za mnou,seděla jsem u počítače,tak mě zezadu objal a dělal jako by nic.Já mu pak řekla,že drž hubu mi teda opravdu říkat nebude a on na to,že byl naštvanej a v naštvanosti z huby vypustí cokoli :cert: (to ho neomlouvá).A prej mu nešlo o to,že musí umejt nádobí,ale o to,že jsem to po něm chtěla hned,když on si čet.Jenže už bylo půl 10 a mě to pěkně sere,když je takhle večer plnej dřez nádobí,nemám pak klid.A jak ho znám,šel by to nádobí mejt až bych já šla spát-už vidim jak tluká hrncema apod. :cert:

• Citovat
  • Upravit
1227
26.10.11 16:33

moc bych se nedivila, kdyby ses dnes vrátila z práce a byt byl jako ze škatulky a ještě jsi měla uvařenou večeři :think:
ono je potřeba občas ty chlapy „kopnout“ aby si to srovnali v hlavě a fungovali jak mají
já být tebou, tak si srovnám argumenty v hlavě, co přesně po něm chceš, v jakém rozsahu se má zapojit teď (když je doma) a jak se potom budete dělit o práci až bude zase pracovat, ale fakt bez odbočování, holá fakta (bez složitého vysvětlování, pocitů, to se do toho ten chlap pak zamotá a podstata věci mu uniká), taky na ně platí argumenty jako na malé děti - ty mi pomůžeš a dostaneš odměnu (když uklidíš a uvaříš, budu dobře naladěná, protože nebudu ve stresu a budu na tebe mít večer čas a něco i bude)
pokud by se fakt snažil (třeba dnes uklidil, uvařil, třeba i kytku koupil), tak bych se nechala obměkčit a byla relativně milá s tím, že teda jeho omluvu přijímám a nebabrala bych se v tom (samozřejmě pokud po třech dnech nesklouzne zpátky) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
26.10.11 17:24

Ale no tak, děvčata, nebuďte naivní. Tím je ho „vysvětlením“ je to pro chlapa uzavřená záležitost. 8-) Dnes bude max. nakoupeno, nic víc… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí