Jaké jídlo se smí dávát při průjmu?

50
10.1.07 21:35

průjem

Ahoj holky,omlouvám se,možná je tohle téma někde v diskusi,ale nemám moc času abych ho hledala.Chci se zeptat jaké jídlo se smí dávát při průjmu.Už jsem zkoušela dávat mrkev,rýži,odvar z rýže no,ale tohle jídlo mou roční holčičku natahovalo k zvracení a nechtěla ho papat.Tak nevím co se ještě smí papat a co ne.Myslíte že se smí příkrmy např. kuřecí se zeleninou?Už nevím co jí mám dát.Děkuji za každou odpověd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1762
10.1.07 22:19

Ahoj,
Klárka vyžadovala piškoty a skoro celou dobu nic jiného nejedla. Pila Smectu, ala hrozně nadávala. Myslím, že může taky banány a cokoli suchého, tj. rýže, těstoviny, atd. Pak pomalu přecházet na normální přes bílý jogurt.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
11.1.07 08:20

No tak průjem Vítek prodělal před měsícem a dost hnusný, se zvracením a horečkama. Piškoty se naopak vůbec dávat nemají, vůbec nejsou dietní! Je tam vejce, cukr a tuk.

Takže opravud je nejlepoší jen rýže s mrkví, později můžeš za pár dní přidat brambor. Veškerá starva musí být namixovaná do hladka! Z té rýže tam přidej vždy i trochu vody, ve které se vařila, ta taky staví.

Pak do jídla nenápadně přimíchat smektu, aspon pytlík denně, od roka se můžou tuším 2 pytlíky.

Může taky namixovaný banán, za pár dní k němu naškrabat jablíčko.

Dobré jsou různé suchary-takové ty dietní chlebíčky-pohankové, kukuřičné, rýžové…

Starší batolalta, pokud mají rádi, můžou slané tyčinky.

Na pití je nejlepší slabý černý čaj-v lékárně koupíš spešl dětský-jen pytlík kráce ve vodě omočit, ne silný. Pokud ho nechce, tak můžeš osladit glukopurem. Pít by měla opravdu hodně!

Dál se na zavodnění doporučuje roztok Kulíšek, ale většina dětí ho nechce.

A na závěr-pokud je malá zvyklá na UM, tak se dělá spešl Sunar Alidiar-na průjmy. Ten je super a pomohl nám ze začátku, aby malý něco vůbec pil a zasytil se.

Pokud kojíš, je to super dvojnásob, to můžeš kojit pořád a je to nejlepší.

Jo a rohlíky až tak 3.den a ne čerstvé, tak dva dny staré.

Tak vydrž, ted všude řádí hnusná střevní viroza, a trvá to tak týden, než průjem přejde.

Jo a je dobré stejně zajít k dr.-udělá výtěr stolice a hlavně předepíš kapky Hylak na průjem, jsou bezva-sice kyselé, ale zabírají.

A pokud má teplotu nebo horečku, není vhodné dávat čípky kvůli průjmu, ale sirup-např. nurofen.
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
11.1.07 08:21

jo a maso zatím vůbec nedávej, až ten průjem zmizí, tak pomalu přejdi na normál stravu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
11.1.07 09:30

Výborné je NASTROUHANÉ jablko - nabalí na sebe co může odejde to z těla ven.

Ondra se vždycky cpe rohlíkama a rýží a tím jablkem. Nic jinýho moc nechce. A ještě hustou zeleninovou polévku (mrkem, petržel, celer) s rýží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.1.07 09:30

Dneska už se dietní opatření nedává při průjmu. Jen se musí vyvarovat tučného a moc sladkého.
Hylak kapky jsou super. Hodně je proti průjmu i banán. Musí se hodně pít, aby se předšlo dehydrataci. Občas i černý čaj.
Pokud už je starší, tak může i cacacolu, ale pravou s cukrem. Dítěti mladšímu 3let, bych jí raději nedávala. Vím , ale že na průjem působí.
Jinak normální jídlo. Třeba rýži s kuřetem a zeleninový vývar.
Po vyléčení by se měly na:,–(it jogurty se živou kultůrou pro doléčení střev.

• Citovat
  • Upravit
473
11.1.07 09:33

Kristain, nešiř bludy, v piškotech žádný tuk není. Pravda je, že je v nich cukr, který ve střevech kvasí, takže na střevní pohodu nic moc, ale spoustě větších dětí při průjmu pomáhají, protože v nich není nic dráždivého, často to taky bývá to jediné, co je dítě ochotné sníst a nevyzvrací to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
11.1.07 11:59

ahoj mě lélař při dietě doporučil úplně odstaranit mléko a mléčné produkty z jídelníčku dávat hodně rýže a odvaru z mrkve,. Piškoty a černý čaj, po krujmu pomalu začít s jogurtama. Docela to zabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
11.1.07 12:12

Ahojky, sice v piškotech tuk není, ale na průjem nejsou vhodné kvůli již zmíněnému cukru. Děti je sice mají rády, ale…Nám vždy zabral Hylak, nemůžu si ho vynachválit . A nepodávej určitě mléčné výrobky, krom kojení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
11.1.07 12:50
Zuzle píše:
Kristain, nešiř bludy, v piškotech žádný tuk není. Pravda je, že je v nich cukr, který ve střevech kvasí, takže na střevní pohodu nic moc, ale spoustě větších dětí při průjmu pomáhají, protože v nich není nic dráždivého, často to taky bývá to jediné, co je dítě ochotné sníst a nevyzvrací to.

sorry, tak mi to řekly dvě dr., oběma dost věřím…složení jsem nestudovala, nicméně prostě vhodné nejsou při průjmu… pokud tam není tuk, tak se omlouvám za „blud“. Vypsala jsem své nedávné zkušenosti.
Ty mě pokaždé nějak sepsuješ, naposled ohledně melty, a to tenkrát neprávem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
11.1.07 12:54

No, s tým jablkom, ja si myslím, že je lepšie ho podusiť, a miesto čierneho čaju by som dala repík.

Gabika

• Citovat
  • Upravit
250
11.1.07 13:08

No s tím jablkem: záleží na tom, jak ho podáváš. Pokaždé má trochu jiné účinky. Proto jsem psala, že musí být NASTROUHANÉ, když ho nakrájíš na kousky nemá takové vlastnosti. A povařené taky asi není špatné, ale většinou ho musíš dosladit, a to na průjem není OK. A o tom, že by na sebe cokoli navázalo asi nemůže být taky řeč. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
11.1.07 13:14

Biny - včera som to deťom robila a podusené mi pripadalo snáď sladkejšie než surové… ani mi nenapadlo, že by ho bolo treba sladiť.

Ešte mi na průjem napadli čučoriedky (borůvky), ale detské výživy s nimi sú väčšinou sladené.

Gabika

• Citovat
  • Upravit
50
12.1.07 11:16

holky diky moc za rady,zabral hylak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
12.1.07 11:49

Tak vidíš, to je fajn :wink: