Průjem?

273
6.1.09 12:50

Průjem?

Zdravím všechny maminky, chtěla bych se s vámi trochu poradit…

Můj čtyřměsíční syn má poslední týden lehkou rýmu, občas zakašle, ale hlavně má častou, řídkou stoličku skoro po každém kojení, cca 6× (dřív jen 1×). Je pravda, že občas je to jen takový „prd s překvapením“ :), ale docela mi to dělá starosti, protože je dost neklidný a celý den pobrekává (jinak je neuvěřitelně klidné miminko). Najednou neumí přes den sám usnout a když není na procházce nebo na balkoně, nespí prostě vůbec, nebo jen půl hodiny za celý den 8O! Plně kojím po 2 -3 hodinách.

Na druhou stranu v noci spí krásně asi 12 hodin v kuse s jednou přestávkou na kojení, někdy i bez.

V pondělí jsme byli u doktorky, ta ho prohlédla, nenašla nic neobvyklého a poslala nás na ORL, že prý někdy děti mají častější stolici proto, že je bolí uši a tak tlačí a vypadá to, že je bolí bříško…ovšem na ORL také na nic nepřišli :roll: Včera jsem mu začala dávat Hylak, vůbec mu nechutná…musím ho dávat neředěný na lžičce mezi kojením, on nic jiného než prso neuznává, ani stříkačkou s čajem bych to do něj nenacpala, nebo by se poblil :cry:

Co mi radíte? Mám ještě pár dní počkat, jestli Hylak zabere, nebo mám jít zase za doktorkou a vyžadovat výtěr?

Ještě dodávám, že hlady syn určitě netrpí, v pondělí vážil 9 kilo…

Moc vám děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18651
6.1.09 12:54

já hlasuji pro růst zoubků. My to měli nemlich to samý. Prostě hodně vodnatá stolička dost často a ve 4 měsících vykoukl první zoubek, tak zkus zkontrolovat dásinka, třeba to bude ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4392
6.1.09 12:56

Ten průjem může být k rýmě,nebo u nás byl k zoubkům apod.má to opravdu tekuté?nebo jen řídší?pokud je to voda co se vsákne do pleny,tak je to klasický průjem a to bych už moc dlouho nečekala.
pokud vím,tak hylak se dá dát i do jídla nebo pokud zvládneš odstříkat mlíko,tak do něj.jo,ale ty vlastně jen kojíš,co?tak to je blbý,to jen koj a zkus do něj dostat ten hylak.ještě bych počkala třeba tak 2-3 dny.pak ať dr udělá raději výtěry z konečníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
6.1.09 13:01

Díky za rady.

Na dásně se mu dívala doktorka na ORL, ale zatím žádný zoubek neviděla.
Ivuška: Vyloženě voda to není, je to řídké asi jako…no, omáčka (nevím, jak bych to lépe přiblížila).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
6.1.09 13:47

Hylak se nesmí v kombinaci s mlíkem je to tam i napsané, ale nevím jestli se to týká i mateřského mlíka :? Já bych ho dávala v době mezi kojením třeba s vodou. Vím, je to hrozně kyselé. Asi bych zašla na výtěr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2452
26.2.14 20:38

Ahoj maminy.. potrebuji radu, měli jsme tu bacil, já i syn 13.měsíční.. včera zvracel po obědě do večera, pak vše ok ale přisel průjem..dneska ráno. Co v noci, když mlíko na průjem nee a v noci papame někdy i 3×??? ;-( prosím rady.. děkuji.
Já měla zvracení a průjem od včera od 6 celou noc..((( strašné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
26.2.14 20:42

Nic! :mrgreen: néé fákt, dietu! přes noc nic, pouze kdyžtak napít čaje, přes den mrkev, rýži, banán, piškoty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7544
26.2.14 20:49

@misa1990 tak dcera taky v noci ještě pije mliko a rýži s mrkvi a banán ji moc nesmakoval. Už jsme měli tyhle střevní vyrozy dvakrát a co nám pomáhalo. Tak od hippu teď nevím jak se to přesně jmenuje, ale je to mrkvovoryzovy odvar R něco prodáván ho v lékárně a je i proti dehydrataci, takže pila to a čajik, vůbec mi teda nejedlá max. piškoty, ale doktorka nám doporučila mliko od nutrilonu LOW LACTOSE do kterého dostala 2 denně lactobacily a do 3 dnů byla fit. A jednou už do druhého dne ;) ale to mliko u nas v lékárně maj jenom 1, ale zase když nic nejí tak to nak nevadí. Ale to mliko určitě pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2452
26.2.14 20:57

@dendule4 to ano, piskoty atd.ale nevím co mu mám dat v noci, když čaj nestačí a vyžaduje mlíko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2452
26.2.14 20:58

@Šmouli88 děkuju.. ryzi měl dneska s bananem k obědu a dobrý, k večeri kaši s mrkví..přes den piskoty, bebe sušenky, rohlík..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7544
26.2.14 21:00

@misa1990 tak hlavně ať jste fit ;) u nás teda rýže s bananem vůbec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
26.2.14 21:01
@misa1990 píše:
@dendule4 to ano, piskoty atd.ale nevím co mu mám dat v noci, když čaj nestačí a vyžaduje mlíko..

tak rýžový odvar?? nebo mrkvový? při nejhorším nemléčnou kaši…ale já jsem matka herodes, já bych v noci prostě nedala nic, no :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí