Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny maminky, chtěla bych se s vámi trochu poradit…
Můj čtyřměsíční syn má poslední týden lehkou rýmu, občas zakašle, ale hlavně má častou, řídkou stoličku skoro po každém kojení, cca 6× (dřív jen 1×). Je pravda, že občas je to jen takový „prd s překvapením“
, ale docela mi to dělá starosti, protože je dost neklidný a celý den pobrekává (jinak je neuvěřitelně klidné miminko). Najednou neumí přes den sám usnout a když není na procházce nebo na balkoně, nespí prostě vůbec, nebo jen půl hodiny za celý den
! Plně kojím po 2 -3 hodinách.
Na druhou stranu v noci spí krásně asi 12 hodin v kuse s jednou přestávkou na kojení, někdy i bez.
V pondělí jsme byli u doktorky, ta ho prohlédla, nenašla nic neobvyklého a poslala nás na ORL, že prý někdy děti mají častější stolici proto, že je bolí uši a tak tlačí a vypadá to, že je bolí bříško…ovšem na ORL také na nic nepřišli
Včera jsem mu začala dávat Hylak, vůbec mu nechutná…musím ho dávat neředěný na lžičce mezi kojením, on nic jiného než prso neuznává, ani stříkačkou s čajem bych to do něj nenacpala, nebo by se poblil ![]()
Co mi radíte? Mám ještě pár dní počkat, jestli Hylak zabere, nebo mám jít zase za doktorkou a vyžadovat výtěr?
Ještě dodávám, že hlady syn určitě netrpí, v pondělí vážil 9 kilo…
Moc vám děkuju ![]()
já hlasuji pro růst zoubků. My to měli nemlich to samý. Prostě hodně vodnatá stolička dost často a ve 4 měsících vykoukl první zoubek, tak zkus zkontrolovat dásinka, třeba to bude ono.
Ten průjem může být k rýmě,nebo u nás byl k zoubkům apod.má to opravdu tekuté?nebo jen řídší?pokud je to voda co se vsákne do pleny,tak je to klasický průjem a to bych už moc dlouho nečekala.
pokud vím,tak hylak se dá dát i do jídla nebo pokud zvládneš odstříkat mlíko,tak do něj.jo,ale ty vlastně jen kojíš,co?tak to je blbý,to jen koj a zkus do něj dostat ten hylak.ještě bych počkala třeba tak 2-3 dny.pak ať dr udělá raději výtěry z konečníku.
Díky za rady.
Na dásně se mu dívala doktorka na ORL, ale zatím žádný zoubek neviděla.
Ivuška: Vyloženě voda to není, je to řídké asi jako…no, omáčka (nevím, jak bych to lépe přiblížila).
Hylak se nesmí v kombinaci s mlíkem je to tam i napsané, ale nevím jestli se to týká i mateřského mlíka
Já bych ho dávala v době mezi kojením třeba s vodou. Vím, je to hrozně kyselé. Asi bych zašla na výtěr.
Ahoj maminy.. potrebuji radu, měli jsme tu bacil, já i syn 13.měsíční.. včera zvracel po obědě do večera, pak vše ok ale přisel průjem..dneska ráno. Co v noci, když mlíko na průjem nee a v noci papame někdy i 3×??? ;-( prosím rady.. děkuji.
Já měla zvracení a průjem od včera od 6 celou noc..((( strašné..
Nic!
néé fákt, dietu! přes noc nic, pouze kdyžtak napít čaje, přes den mrkev, rýži, banán, piškoty
@misa1990 tak dcera taky v noci ještě pije mliko a rýži s mrkvi a banán ji moc nesmakoval. Už jsme měli tyhle střevní vyrozy dvakrát a co nám pomáhalo. Tak od hippu teď nevím jak se to přesně jmenuje, ale je to mrkvovoryzovy odvar R něco prodáván ho v lékárně a je i proti dehydrataci, takže pila to a čajik, vůbec mi teda nejedlá max. piškoty, ale doktorka nám doporučila mliko od nutrilonu LOW LACTOSE do kterého dostala 2 denně lactobacily a do 3 dnů byla fit. A jednou už do druhého dne
ale to mliko u nas v lékárně maj jenom 1, ale zase když nic nejí tak to nak nevadí. Ale to mliko určitě pomáhá.
@dendule4 to ano, piskoty atd.ale nevím co mu mám dat v noci, když čaj nestačí a vyžaduje mlíko..
@Šmouli88 děkuju.. ryzi měl dneska s bananem k obědu a dobrý, k večeri kaši s mrkví..přes den piskoty, bebe sušenky, rohlík..
@misa1990 tak hlavně ať jste fit
u nás teda rýže s bananem vůbec ![]()
@misa1990 píše:
@dendule4 to ano, piskoty atd.ale nevím co mu mám dat v noci, když čaj nestačí a vyžaduje mlíko..
tak rýžový odvar?? nebo mrkvový? při nejhorším nemléčnou kaši…ale já jsem matka herodes, já bych v noci prostě nedala nic, no
![]()