Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám 3měsíčního chlapečka a od 4 týdnů je krmen uměle. Dávám Nutrilon HA a už tak 14 dnů kaká po každém jídle. Jsou tam žmolky a stolice je spíš řídká. Chci se zeptat, zda je to normální nebo se jedná o průjem. Přibývá na váze normálně, ale počet stolic mě trošku znepokojuje a taky to, že je to řídké. Do 3 měsíců jsme totiž měli problém opačný. Nemohli jsme se vykakat a museli používat trubičku. Děkuji za rady.
ahoj tak to že ti kaká po každém jídle moc normální není. my jsme na nutrilonu HA taky. občas dám malé napít i trochu čaje, pokud ho vypije víc tak pak taky kadí a je to řídké
takže pokud dáváš i čas tak to bude tím
ahoj tak to že ti kaká po každém jídle moc normální není. my jsme na nutrilonu HA taky. občas dám malé napít i trochu čaje, pokud ho vypije víc tak pak taky kadí a je to řídké
takže pokud dáváš i čaj tak to bude tím
…náš kadí po každém jídle od narození
Takže pro naše dítě to normální je a neřeším.
My jsme si tím prošli ve dvou měsících, malý týden kadil přesně jednou denně, pak najednou po každém kojení. Po třech dnech se objevila i krev, tak jsme mazali na pohotovost a tři dny jsme strávili na infekčním oddělení dětské nemocnice. Testy na bakteriální nebo virový původ byly negativní, podezření na alergii na mléko nebo gliadin se taky nepotvrdilo. První noc měl malý jen rýžový odvar, přes den jsem napůl dala rýžák a dokojila a od večera dál jsem už kojila. K tomu dostával Endiaron a Nutrolin B a po třech dnech jsme šli domů v pořádku. Přičina nezjištěna, diagnoza: gastroenteritida. Shodou okolností jsme den před tím začali brát atb Pamycon, tak jestli to nemůže souviset (dětská to ale vyloučila
).
já sice zatím plně kojím ale ze začátku měl malej taky častou řídkou stolici, dr. mi řekl že ho přecpávám, tak jsme krmili míň a přestalo to.Ale nevím zda to stejné platí na umělou výživu.
No je to normální, pokud není ve stolici hlen či krev
Kojenci to nemají tak zmáknuté, náš také takhle srajdil, konzistence smažených vajec, hustší či řidší, to je jedno, může mít uprdnuto v každé plíně ![]()
Našemu to tedy zůstalo, sice už nemá smažená, ale tak 4× za den to zvládne s přehledem, celý tatínek
![]()
Ahojky, my taky ted už tretí den kadíme po každem kojení hrozný a taky mu kručí porad v bříšku jsu z toho neštastná ![]()