Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všichni ![]()
Ve čtvrtek 5.6. jsem si v 8 hodin večer vzala antikoncepci(předpředposlední pilulku) a další ráno jsem kolem 8 hodiny měla průjem. I když si nejsem jistá jestli to byl přesně průjem, byla to taková řidší stolice. Moje otázka je jestli je teď moje ochrana snížená. Pokud ano, jak dlouho musím počkat než budu moci mít znovu nechráněný styk?
@Lucie97 jestli to byla předposlední pilulka z platíčka, tak bych si dneska dávala pozor. A zítra už ti začíná sedmidenní přestávka ve které budeš menstruovat? Tak to bych byla v klidu
.
@Lucie97 jedna řidší stolice účinek HA neovlivní, to bys opravdu musela mít silný a déle trvající průjem, takže bych se nebála, navíc po tolika hodinách…byla bych v klidu ![]()
@Lucie97 u předposlední pilulky bych se nebála. jinak všeobecně -po průjmu, po zvracení se radši 7 dní chránit i jinak.
Néé
já to popletla…v ten den(5.6. tj. včera) jsem si večer vzala pilulku a ještě si budu brát dnes v pátek(a dnes ráno jsem měla ten průjem), v sobotu a v neděli. Od pondělí mi začíná pauza.
Takhle, v příbalovém letáku mojí antikoncepce Mistra stojí, že pokud se do 3-4 hodin od užití antikoncepce dostaví zvracení nebo průjem(který by měl být těžší nebo prostě akutní) tak je třeba postupovat tak, jakoby jsem si zapomněla vzít pilulku(tzn. užít ji co nejdříve do 12 hodin) a to bych ji stejně užila tak jako obvykle v 8 hodin večer
Takže si spíš myslím že to bude v pohodě(pro jistotu si jí vezmu už v 7 večer) ale přesto váhám jestli bych neměla rovnou zavolat gynekoložce a zeptat se jí ![]()