Průjem u kočky

284
19.10.22 09:43

Průjem u kočky

Ahoj. Zajímalo by mě, jestli někdo taky řešil kočku s prujmem a zvracení..

Mám 2 kocoury. Mikeš a Max. 8let.
Mikeš začal 3×tydne zvracet a prujmovat. Velmi vodovy průjem a prdi. Než jde na zachudek, tak mnouka, jakoby naříka.
Vždy po průjmu má i kapku krve ve stolici nebo u zadku, mu to utiram, jinak by to někde otřel..

Byla jsem s ním tedy u veterináře.
Dělali odběr krve, vysetreni moči. Vysledky krve v pořádku ale v moči zvyseny zanet mocovych cest. Dostal tedy nekolik antibiotik, injekce, léky na bolesti, léky na zahuštění stolice. Platila jsem 3600Kč

První 3dny se zdálo, že to pomohlo. Prestal zvracet, naříkat a prujmovat. Jenže po 3 dnech zase vše zpátky.

Takže znova odběr krve, rentgen, sono. V krvi za týden zvysena jakási hladina, ji ak vše NAŠTĚSTÍ v pořádku podle snímků, kromě tedy zjištěné střevního bakteriálního onemocnění. Takže dostal dietní krmivo (kapsičky a granule) speciálně na zažívání, na akutní prujmove onemocnění-gastrointestinal. K tomu zase jine antibiotika a probiotika. Platila jsem 3000Kč.

Včera jsem měla zavolat jak na tom po týdnu kocour tedy je. Kocour úplně super, zdá se, že to krmivo hodně pomohlo. Žádný průjem, zvracení, naříkaní. Krsana ukázková stolice, jakou neměl hoodně hodně dlouho, dá se říct opravdu několik měsíců. Takže super, dosti jsme doporučení zůstat u teto stravy. Ok, objednala jsem jídla pro kočku za šílené peníze ale zdravi je na 1.miste samozřejmě a jsem tak šťastná, že nebyl povrzen například nádor apod.

Jenže ještě v ten den, kdy jsem kocoura vychvalila, tak večer měl velmi řídký průjem, a dnes ráno taky, a opět tam byla kapka krve a než šel na záchod, tak zase mnoukal asi 3×, sel na wc a zas ten průjem.

Takže já už fakt nevím. Za kocoura jsem i s krmivem dala 11tis behem 2 týdnu. Vím, že mít zvíře, znamená být finančne zajištěny, abych se o nej mohla starat a pečovat. Ale kdyby to aspoň stalo za to.

Ještě mě napadlo, v pondělí jsem kockam musela koupit(nez jsem objednala) kapsicky ze zverimexu ProPlan. Kazdy mel dohromady 1,5kapsicky za 1,5dne. No a ten druhy den rano jsem si teprve vsimla, ze (kapsicka mela divnou konzistenci) ze jsou rok prošlé! Opravdu. Takze jsem sla naveterinu pro pár kapsiček tech speciálních gastrointestinal.
V pondeli rano meli kocky tu proslou kapsicku, vecer a v utery rano(pak jsem si nastesti vsimla datumu spotřeby). No a v úterý vecer uz mel ten prujem, d es je streda a taky mel průjem rano.

Myslíte, ze ten prujem může mít z těch proslych kapsicek? Mám počkat do neděle, sledovat kocoura(už máme doma dostatek specialniho krmiva od veter.) jestli se zlepší?
Nebo mám zase volat na veterinu?

Jinak Dr rikal, ze pak uz jedine rozbor stolice. To ale nevi o tech zkazenych kapsickach. Co byste doporucili?

Ještě dodám, že druhý kocour naprosto v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35792
19.10.22 09:50

Máme stejný problém, ale asi nemám řešení.
Trochu pomohla změna stravy, kocour má pořád hlad a začal krást jídlo i když sní hromady jídla, je v podstatě průtokový ohřívač. Jak se nají, musí na záchod. Měli jsme rozbory a vše možný, antibiotika, teď má stravu striktně bez obilovin a všeho. Jeden den lepší, druhý den se prostě někde pos… Mimo záchod, na podlahu…
Upřímně už to trvá tak dlouho, že ho chceme nechat utratit, ale už je mu 14 let. S dětma je to fakt doma katastrofa a manžel se kvůli tomu se mnou hada :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
19.10.22 09:57

@pikola Tak to mi je líto.. Ale jinak je aktivní? Nebo vypadá, že se trápí? A třeba jiný domov, než ho uspat, by nešlo, přinejhorším třeba i ten útulek.. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
19.10.22 10:06
@Magnesia22 píše:
@pikola Tak to mi je líto.. Ale jinak je aktivní? Nebo vypadá, že se trápí? A třeba jiný domov, než ho uspat, by nešlo, přinejhorším třeba i ten útulek.. :andel:

Ty jsi užasná jak nechceš…kočka je zesratá a tak ji jebnu do útulka. A tam jako co? Z něj bude včela a bude srát med? Nebo jak si to představuješ? Máš vůbec něco v hlavě? A jak by jsi ji do útulku dala? Útulky jsou plné koťat a nevím o útulku v okolí 200 km který by přibíral

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
19.10.22 10:07

@Magnesia22 Neuvedla jsi čím jsi krmila a čím krmíš. Takhle je to věštění z křišťálové koule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
19.10.22 10:10
@Lykaon píše:
Ty jsi užasná jak nechceš…kočka je zesratá a tak ji jebnu do útulka. A tam jako co? Z něj bude včela a bude srát med? Nebo jak si to představuješ? Máš vůbec něco v hlavě? A jak by jsi ji do útulku dala? Útulky jsou plné koťat a nevím o útulku v okolí 200 km který by přibíral

Tam bude včela… Make my day. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jinak naprostej souhlas :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8655
19.10.22 10:29

Nemůže někdo něco jedovatého okusovat třeba? Nám kočka zvracela a měla šílené průjmy, když nám ji vet přiotrávil… a pak druhý zachraňoval s 5% šancí na přežití.
Jinak radu nemám, ale nezapomínala bych pro průjem na ty problémy s močovými cestami, na to je taky potřeba speciální strava, u nás třeba už doživotně raději.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8655
19.10.22 10:33

Jinak tedy ProPlan bych nekupovala, to není zrovna kvalitní krmivo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
19.10.22 10:58
@Magnesia22 píše:
@pikola Tak to mi je líto.. Ale jinak je aktivní? Nebo vypadá, že se trápí? A třeba jiný domov, než ho uspat, by nešlo, přinejhorším třeba i ten útulek.. :andel:

No aktivní, buď spí nebo žebrá jídlo, navíc je hubený a trošku smrdí, už se o sebe tolik nestará :nevim: je to už starý pán, do útulku by bylo trápení i pro ten útulek. Já je miluju, ale utrácení už mi přijde rozumné i pro něj. Už to není on, pořád jen ječí, buď kvůli jídlu, nebo že jde na záchody ze záchodu. Už naštěstí tolik nezvrací. Prostě je to hrůza s ním žít. Důchodce no :nevim:
My krmíme Animonda Carny, je to jen maso. Suchý a vše jsme museli zrušit, on nemá nikdy dost. Mám taky dvě kočky, druhá má taky částečně průjem, ale není to tak hrozný, chodí jen jednou denně. A navíc jak pořád žere s ním je už jak koule a to jí je 15 a nemá zuby.

Příspěvek upraven 19.10.22 v 11:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
19.10.22 11:00

@Lykaon krmila jsem propadakama jako je Felix a Whiskas.
A cim krmim teď? granule a kapsičky Royal canin Gastrointestinal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
19.10.22 11:03
@Magnesia22 píše:
@Lykaon krmila jsem propadakama jako je Felix a Whiskas.
A cim krmim teď? granule a kapsičky Royal canin Gastrointestinal.

To jsem krmila taky, Felix nesmí vůbec, to na prujmy taky moc nezabíralo. Teď máme Animonda a přidávám do toho enzimy. Z toho má Jakš takš takový bobek aspoň že to není voda a když nesežere někde co nemá tak to jde.. ale je to pořád nahoru dolů, on je schopný sebrat dětem jídlo z talíře, to nikdy nedělal. Nebo v noci prokousat pytlík od pečiva a sežrat cokoliv :roll:

Příspěvek upraven 19.10.22 v 11:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
19.10.22 11:03

Veterinář tě měl hned požádat o vzorek stolice. Kocourek může mít giardie. @Magnesia22

Příspěvek upraven 19.10.22 v 11:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
19.10.22 11:04

@Lykaon Samozřejmě tak někdo raději zvíře nechá utratit, nekdo jiný hledá všechny možnosti, ano zoufale možnosti…

Ale jak píše paní, kocourek je už starý, a zdravotní stav není už k životu vhodný pro obě strany, tak samozřejmě..

Příspěvek upraven 19.10.22 v 11:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3643
19.10.22 11:04

@Magnesia22 A dělali mu jaterní nebo ledvinové testy? V tomhle věku už to většinou bývá tím, že to ledviny nebo játra nezvládají. Stačí pak podle toho nasadit dietu a kocour přestane mít problémy. Ale už se nemůžeš nikdy vrátit ke stravě ze supermarketu. Proplan a další značky jsou dost hrozný. Nedivím se, že má problém, i kdyby kapsička nebyla prošla. Já bohužel takhle kocourovi způsobila obtíže. Normálně kupujeme superpremiovy krmivo, 100% masa a bezobilninove sušenky. Ale byla sem nemocná a zapomněla objednat, takže jsem skočila pro nejaky hrůzy do obchodu. Kocour měl nejdřív průjem, ale pak začal zvracet a nemohl přestat. Zvracel šťávy a nejedl ani nepil. Strávil pár dnů na klinice, kde na nic nepřišli. Jen na lehký zánět močáku, kterej ale začal až na klinice. Většina koček má krev v moči ze stresu, takže mi ho dali domu a v podstatě mi nic neřekli. Zaplatila jsem 11 tisíc a nevěděla si rady. Tak jsem šla k místnímu (vesnickemu) veterináři a ten mu dal injekce proti zvracení. Dostala jsem dietní konzervu, kterou jsem mu musela co pár hodin stříkat strikackou do krku, stejně tak i vodu a speciální pastu z kuřecího tuku. Po týdnu začal kocour žrát sám a doslova utekl hrobnikovi z lopaty. Na vyhlášené veterine na Stodůlkách věděli úplný prd. Já si musela vzít týden dovolenou v práci. Kocourovi je 10 let. I když mě někdy dokáže vytočit úplně na max., tak je to pořád člen rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
19.10.22 11:05

@topazio Ano, taky si myslím. Právě až dnes jsem si o tom neco našla na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný