Průjem u kočky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56505
19.10.22 11:06
@Magnesia22 píše:
@topazio Ano, taky si myslím. Právě až dnes jsem si o tom neco našla na netu.

Starší kocour to nechytí. Přenos hrozí pouze u koťátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
19.10.22 11:06

@Zuzik86 Žádné jaterní ani ledvinove testy nedělali. Děkuji za tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
19.10.22 11:07

@Magnesia22 Chodí kocouři ven?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
19.10.22 11:08
@Magnesia22 píše:
@Lykaon Samozřejmě tak někdo raději zvíře nechá utratit, nekdo jiný hledá všechny možnosti, ano zoufale možnosti…

Mě už to po půl roce hledání přestává bavit :nevim: 3 veteriny, až ten třetí že mu nesedí jídlo, mezitím taky operace kdy byl i na rentgenu kvůli bouli na zádech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
19.10.22 11:13

@pikola To samozřejmě chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
19.10.22 11:15

@topazio jsou doma, maximálně na balkón.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
19.10.22 11:38
@Magnesia22 píše:
Ahoj. Zajímalo by mě, jestli někdo taky řešil kočku s prujmem a zvracení..

Mám 2 kocoury. Mikeš a Max. 8let.
Mikeš začal 3×tydne zvracet a prujmovat. Velmi vodovy průjem a prdi. Než jde na zachudek, tak mnouka, jakoby naříka.
Vždy po průjmu má i kapku krve ve stolici nebo u zadku, mu to utiram, jinak by to někde otřel..

Byla jsem s ním tedy u veterináře.
Dělali odběr krve, vysetreni moči. Vysledky krve v pořádku ale v moči zvyseny zanet mocovych cest. Dostal tedy nekolik antibiotik, injekce, léky na bolesti, léky na zahuštění stolice. Platila jsem 3600Kč

První 3dny se zdálo, že to pomohlo. Prestal zvracet, naříkat a prujmovat. Jenže po 3 dnech zase vše zpátky.

Takže znova odběr krve, rentgen, sono. V krvi za týden zvysena jakási hladina, ji ak vše NAŠTĚSTÍ v pořádku podle snímků, kromě tedy zjištěné střevního bakteriálního onemocnění. Takže dostal dietní krmivo (kapsičky a granule) speciálně na zažívání, na akutní prujmove onemocnění-gastrointestinal. K tomu zase jine antibiotika a probiotika. Platila jsem 3000Kč.

Včera jsem měla zavolat jak na tom po týdnu kocour tedy je. Kocour úplně super, zdá se, že to krmivo hodně pomohlo. Žádný průjem, zvracení, naříkaní. Krsana ukázková stolice, jakou neměl hoodně hodně dlouho, dá se říct opravdu několik měsíců. Takže super, dosti jsme doporučení zůstat u teto stravy. Ok, objednala jsem jídla pro kočku za šílené peníze ale zdravi je na 1.miste samozřejmě a jsem tak šťastná, že nebyl povrzen například nádor apod.

Jenže ještě v ten den, kdy jsem kocoura vychvalila, tak večer měl velmi řídký průjem, a dnes ráno taky, a opět tam byla kapka krve a než šel na záchod, tak zase mnoukal asi 3×, sel na wc a zas ten průjem.

Takže já už fakt nevím. Za kocoura jsem i s krmivem dala 11tis behem 2 týdnu. Vím, že mít zvíře, znamená být finančne zajištěny, abych se o nej mohla starat a pečovat. Ale kdyby to aspoň stalo za to.

Ještě mě napadlo, v pondělí jsem kockam musela koupit(nez jsem objednala) kapsicky ze zverimexu ProPlan. Kazdy mel dohromady 1,5kapsicky za 1,5dne. No a ten druhy den rano jsem si teprve vsimla, ze (kapsicka mela divnou konzistenci) ze jsou rok prošlé! Opravdu. Takze jsem sla naveterinu pro pár kapsiček tech speciálních gastrointestinal.
V pondeli rano meli kocky tu proslou kapsicku, vecer a v utery rano(pak jsem si nastesti vsimla datumu spotřeby). No a v úterý vecer uz mel ten prujem, d es je streda a taky mel průjem rano.

Myslíte, ze ten prujem může mít z těch proslych kapsicek? Mám počkat do neděle, sledovat kocoura(už máme doma dostatek specialniho krmiva od veter.) jestli se zlepší?
Nebo mám zase volat na veterinu?

Jinak Dr rikal, ze pak uz jedine rozbor stolice. To ale nevi o tech zkazenych kapsickach. Co byste doporucili?

Ještě dodám, že druhý kocour naprosto v pořádku.

Rozumím dobře, že kocour najel na dietu a byl OK a pak den a půl dostal zase nedietní ProPlan a po tom měl znovu průjem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
19.10.22 11:43

@ivašot. Ano. Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
19.10.22 11:56
@Magnesia22 píše:
@ivašot. Ano. Přesně tak.

No tak to bych si myslela, že je velká naději, že při dietním krmení bude OK :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
19.10.22 11:57

@ivašot. Ano, přesně tak.

Vypadá to pravděpodobně, že musí být opravdu výhradně na te dietni strave.
Proto mě zajímá, jestli je možné, ze to ma opravdu z tech ProPlan kapsicek, ikdyz to jedl jen 1,5dne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
19.10.22 12:01

@ivašot. Děkuji. Doufám, že to tak bude :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
19.10.22 12:02
@Magnesia22 píše:
@ivašot. Ano, přesně tak.Vypadá to pravděpodobně, že musí být opravdu výhradně na te dietni strave.
Proto mě zajímá, jestli je možné, ze to ma opravdu z tech ProPlan kapsicek, ikdyz to jedl jen 1,5dne?

tak to bych řekla, že je možné úplně klidně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
19.10.22 12:07

@ivašot. Dobre, moc děkuji za názor. Tak ja tedy počkám do neděle, budu kocoura hlídat, a krmit opravdu výhradně dietní stravou. Kterou máme už dostatek. A budu doufat, že už bude dobre. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
19.10.22 12:15

Moje kočka měla průjem z granulí, které sice byly kvalitní, ale prostě jí nesedly. Taky dostala na veterině Royal canin gastro granule a byla v pohodě, ale strašně po nich přibírala. Stačilo ji na den vrátit původní granule a průjem měla zas. Takže jsme zůstali u Royal caninu ale už ne ten gastro a v pohodě.
Ono ani to, že jsou granule kvalitní není záruka toho, že je kočka snese. My měli Purizon a veterinářka říkala, že ji asi vadí velký obsah masa. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
19.10.22 12:30

@Jolynka Ahaa, takze opravdu je to možné. Že stačí jen jeden den krmivo, která kocka nesnese a priznaky se hned projeví. Děkuji za zprávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný