Průjem u kojence po antibiotikách

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11
22.3.12 14:37

průjem u kojence po antibiotikách

Ahojky maminky. Mám doma skoro už 5ti měsíční dvojčátka. Holčičku trápil kašel, paní doktorka řekla, že má zánět průdušek ( nějak výrazně nekašlala) Dostala antibiotika amoksiklav 1,5ml x 1,5ml x1ml ( k tomu 2× deně 2,5ml mukosolvanu na kašel a nějaká probiotika.
Je klidňoučká.
Bohužel je malá skoro pořád pokaděná ( někdy jen uprclá a někdy zase hodně) Ale skoro pořád přebalujeme, aby v tom nebyla. Bohužel už má citlivou prcku a to pořád mažu krémem proti opruzeninám. Vyloženě průjem to asi není. Má to žluté ale vysloveně voda to není. Je na sunaru ( polévečky a ani přesnidávečky nechce ( rošťanda jedna)
Poraďte mi prosím někdo, co s tím. Sice zítra jedem na ko ( po 4 dnech léčby) ale ráda bych radu. Předem děkuji Ketty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2551
22.3.12 15:03

Ahoj, jestli má průjem po ATB, tak dej probiotika - myslím, že jsou nějaké snad už od 1měsíce věku. To by mělo pomoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
22.3.12 15:15

průjem u kojence při léčbě antibiotik

Děkuji za radu :-) probiotika dávám. Začala jsem je dávat ještě chvilenku, než jsem podala první dávku antibiotik. Ale bohužel asi nezabraly. Dávám 1 sáček rozpuštěný v čajíčku. Dávkování mají 1 - 2 deně. Asi budu dávat 2c deně. Ketty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43003
23.3.12 06:18

tak bych radila probiotika a jiunak bezne rady na zastaveni prujmu - rejzovy odvar, mrkev..... smectu jsem do cecka nikdy nedostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jeudi11
27.2.13 20:59

Ahoj, trapi nas to same malej mel zanet prudusek, brali jsme atb ospamox 2× 5ml je to jeden den co atb dobral a ma prujem tmave zlute barvy, porad v nem chrčí a tak mam strach, jestli..cetla jsem, ze prujem muze byt i k zapalu plic, horecky uz nema ani uz nezvraci, ale moc se o nej bojim…

• Citovat
  • Upravit
11
27.2.13 22:23

průjem

Ahojky, průjem má nejspíše z těch antibiotik ( doporučuji dietu, probiotika a smectu - lék na průjem. Nepíšeš kolik je malému, ale pokud je kolem roku, tak koupit rýživou kašičku. Smectu do trochu přesnidávečky ( 2hod před a 2 hod po smectě nedávat probiotika (smecta by je na sebe navázala a vypudila z těla! A pokud v něm pořád chrčí, běž k lékaři na poslech. MYlá měla asi 4 měsíce, kdy po doléčení zánětu průdušek měla další antibiotika na další zánět průdušek. Bzry se uzdravte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí