Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminky. Mám doma skoro už 5ti měsíční dvojčátka. Holčičku trápil kašel, paní doktorka řekla, že má zánět průdušek ( nějak výrazně nekašlala) Dostala antibiotika amoksiklav 1,5ml x 1,5ml x1ml ( k tomu 2× deně 2,5ml mukosolvanu na kašel a nějaká probiotika.
Je klidňoučká.
Bohužel je malá skoro pořád pokaděná ( někdy jen uprclá a někdy zase hodně) Ale skoro pořád přebalujeme, aby v tom nebyla. Bohužel už má citlivou prcku a to pořád mažu krémem proti opruzeninám. Vyloženě průjem to asi není. Má to žluté ale vysloveně voda to není. Je na sunaru ( polévečky a ani přesnidávečky nechce ( rošťanda jedna)
Poraďte mi prosím někdo, co s tím. Sice zítra jedem na ko ( po 4 dnech léčby) ale ráda bych radu. Předem děkuji Ketty
Ahoj, jestli má průjem po ATB, tak dej probiotika - myslím, že jsou nějaké snad už od 1měsíce věku. To by mělo pomoci
Děkuji za radu
probiotika dávám. Začala jsem je dávat ještě chvilenku, než jsem podala první dávku antibiotik. Ale bohužel asi nezabraly. Dávám 1 sáček rozpuštěný v čajíčku. Dávkování mají 1 - 2 deně. Asi budu dávat 2c deně. Ketty
tak bych radila probiotika a jiunak bezne rady na zastaveni prujmu - rejzovy odvar, mrkev..... smectu jsem do cecka nikdy nedostala.
Ahoj, trapi nas to same malej mel zanet prudusek, brali jsme atb ospamox 2× 5ml je to jeden den co atb dobral a ma prujem tmave zlute barvy, porad v nem chrčí a tak mam strach, jestli..cetla jsem, ze prujem muze byt i k zapalu plic, horecky uz nema ani uz nezvraci, ale moc se o nej bojim…
Ahojky, průjem má nejspíše z těch antibiotik ( doporučuji dietu, probiotika a smectu - lék na průjem. Nepíšeš kolik je malému, ale pokud je kolem roku, tak koupit rýživou kašičku. Smectu do trochu přesnidávečky ( 2hod před a 2 hod po smectě nedávat probiotika (smecta by je na sebe navázala a vypudila z těla! A pokud v něm pořád chrčí, běž k lékaři na poslech. MYlá měla asi 4 měsíce, kdy po doléčení zánětu průdušek měla další antibiotika na další zánět průdušek. Bzry se uzdravte.