Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já bych teda vůbec na nic nečekala a něco koupila. Raději teď než potom, když už jich může být hodně ![]()
Příspěvek upraven 22.03.12 v 12:15
já bych si taky koupila šampón hnedka . Nejlépe pomáhá šampón na psi. A preventivně s ním hlavu sobě i prckovi umyla a kontrolovala bych jestli¨ je nemáte .
kupte si všiváček takový minihřebínek a prodává se mnoho přípravků i stačí obyčejný repelent na klíštata a komáry. Nejlepší je prý přímo na vši ale je prý hodně drahý tak nevím. A zkontrolujte si hlavu jdou hned vidět to zjistíte hned jestli je máte či ne. ![]()
Okamžitě bych koupila a navalila šampon celé rodině. Oprala povlečení, vyluxovala vše a hřebeny gumičky vydezinfikovala. Prostě komplet vše, abych se toho zbavila. Vlasy bych myla ještě celý měsíc.
Ahoj doporučila bych nějaký šampon na vši a preventivně sobě i dceři vyžehlila vlasy (hnidy či vši to spálí)
a kontrolovat a kontrolovat, dle potřeby opakovat. Hlavně hlídat vlasy za ušima
jsem kadeřnice ![]()
Já bych počkala, ale prohlídněte si hlavy - teda tobě, ať jí prohlídne radši někdo dospělý, jestli tam nejsou vajíčka nebo něco. Pokud ne a neobjeví se nic ani potom, ještě se tomu můžete vyhnout. Dneska už ale koupíš spoustu přípravků - jak spreje, tak šampóny na vši, které působí rychle a jsou účinné. Přesto je možné, že si vlasy budeš muset zkrátit. Přeji hodně štěstí.
Já bych nečekala na nic, koupila bych difusil H forte, který působí 8 hodin, nebo teďka ten nový olejový, co působí půl hodiny, aplikovala bych preventivně, oprat všechno ložní a čepice, jinak bych to nějak extra nehrotila s tím úklidem a definekcí, veš za 24 hodin bez hostitele stejně chcípne.
doporučuji šampon Capissan forte, zabírá perfektně na vši a dá se používat i preventivně. Hřeben všiváček je v každém balení. I kdybyste je nenašli, tak šampon je přírodní, pěkně voní a jsou po něm hezké vlasy. Myslím, že tam je v balení i vzorek krému, který se vtírá do pokožky a působí jako velká prevence. A přeju, ať se vám to vyhne
hlavně vyčesávat, vyčesávat, čím dřív, tím líp.
holky a poznala bych ta vajicka? jak jsou velka?
nejaky sampon teda urcite koupim…
Pevně k vlasu nalepená, max 1 cm od kořínku, maličké jako zrnko máku, světlé.
když ten vlas dáš proti světlu, tak to uvidíš. Lupu nebo drobek sfoukneš, vší vajíčko ne, to musíš tím hřeben nebo nehtem stáhnout z vlasu. My jsme měli i tmavší, takže stahovat cokoliv, co tam nepatří. Držím palce
Ahoj,
cely minuly tyden jsem se svou dcerou stravila v byte se sestrou a jejim synem. Se sestrou jsme pouzivaly spolecny hreben, deti si navzajem vymenovaly cepice a valely se v jedne posteli…
A sestra mi ted napsala, ze ona i jeji syn maji vsi.
Asi neni sance, ze my bychom se tomu vyhli, co? Mam neco delat uz ted, dokud jsem jeste nic neobjevila? Mam huste vlasy po pas, to bude radost… Mam si koupit nejaky sampon/sprej a zacit ho pouzivat uz ted? Nebo cekat? Kdy se to pripadne projevi?