Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Moje 4.měsíční dcerka má dlouho trvající rýmu, už si jí ani nepamatuji bez chrčení. Vysávám jí z nosu hleny tak 2× za den, chodíme ven, větrám, je teple oblečená, kapu Libenar a pořád nic nezabírá, rýma stále přetrvává. Napadlo mě zda nemůže být příčinou opakující se plíseň v ložnici, kde s malou spíme, nebo možná kočka, kterou máme doma? Doktorka to nijak nekomentuje, asi jí požádám o výtěr z nosu. Ještě mě napadlo ORL, zda by něco nezjístili. Děkuji za rady.
skoc na ORL, jinak plisen se nam objevi, vysavuju a tak dokola, na rymu to vliv nema
My mame doma kocku, ale na maleho zatim nepusobi… Ale mozna bych zkusila, jestli treba neni alergicka..
![]()
A my jsme doma meli taky plisen (trochu, ale meli) a malemu to nevadilo… respektive i vyssi vlhkost mu delala spis dobre. (nerikam, ze plisen, ale vyssi vlhkost)…
![]()
Nějak nevím, jak přesně v tomto případě pomůže čtyřměsíčnímu dítěti ORL…?
Výtěr z nosu by měl být u dlouhotrvající rýmy samozřejmostí, o ten bych pediatra požádala v první fázi.. Pokud by se nic nenašlo a situace se nezlepšila, obrátila bych se na alergologii s podezřením na alergii na kočku.