Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky,
co se vám osvědčilo na posílení imunity u dítěte…mám syna 4 roky, navštěvuje MŠ a stále je nemocný…chci mu podávat nějaké vitamíny, ale jejich taková spousta, že vůbec nevím
děkuji za vaše tipy ![]()
Imunoglukan. Je třeba podávat alespoň 2 měsíce než to začne fungovat.
Já jsem dávala max vitamin C. Naše doktorka má názor,že dítě musí nemocemi posílit imunitu.
Je pravda, že dcera byla nejvíce nemocná vloni, byly jí 3 roky, do školky ještě ani nechodila.
Teď už do školky chodí, zaklepu to,ale kromě nějaké rýmy a kašle se žádné velké nemoci nekonaly.
Imunoglukan sirup. Dávala jsem od října, teď končím, pak opět nasadím říjen/listopad. I tak měl občas rýmu a jednou kašel, ale to neberu jako nemoc ![]()
Dávám Oscilococcinum. Zatím pomáhá, když na to myslím a dávám jednou týdně v chřipkovém období. Teď jsem na to zapomněla jak se oteplilo po těch mrazech a hned byla marod.
Dávám dětem přes zimu v podstatě co zrovna máme(dostávají většinou vitamíny od babičky), takže jsme prošli Ufonama, Vibovitem, gumoví medvídci z Vitalandu… Mě přijde, že to je jedno. Ale musím říct, že jak jsem nevěřila, tak to fakt pomáhá - letošní zimu byla prostřední prvním rokem ve školce a neměla ani větší rýmu. Jediný co děti potkalo byla nějaká blicí viróza.
Dceři dávám Hlíváčka. Dávala jsem jí to už minulý rok (ikdyž až tak od listopadu) a bylo znát, že už není tak nemocná, ikdyž rýmy byly tak nějak pořád, ale rozhodně lehčího průběhu. Ale letos jsem jí ho začala dávat už od října a byla poprvé nemocná až v lednu. A do té doby ani rýma, ani kašel. A nemoc byla krátká a od té doby zase nic ![]()
Za mě nic… Imunoglukan, rakytník atd. ani ťuk
Pomáhá jen to, že se dítě prostě po čase zocelí, vidím to na těch starších, že čím starší, tím je to samo lepší, ale jinak si myslím, že vitamínové doplňky jsou na dvě věci…
Nedávám klasické vitaminy - jen občas céčko. Mají pestrou stravu, vitaminů mají dost. Osvědčil se nám Preventan Junior, ten nedodává vitaminy, ale spíš jen jakoby aktivuje imunitní systém. Tak ten dávám, cca od září do února - v tomhle teplejším počasí už ale nic.
U starší dcery, když byla ve třech letech nemocná prakticky 4 měsíce v kuse, nám hodně pomohla konstituční homeopatika… Po pár měsících se srovnala a od té doby nejen že je méně nemocná, ale když už ji nějaká viróza potrefí, mnohem líp a rychleji se s ní popere.
sirupy-hlivacek,echinacek
teda ne primo me,ale driv jsem delala v lekarne,tak bych rekla tohle a klidne i ten imunoglukan
![]()
Nedávám nic a obě děti jsou zdravé (6 a 3 roky), když pominu loni v zimě neštovice a letos jednu
virózu.
Při nástupu do školky starší párkrát měl náznaky, že by omarodil (teplota), ale do druhého dne v pohodě.
Mladší si to „odstonal“ do dvou let asi 3× a od té doby taky nic.
A ještě se zeptám, máte někdo zkušenost s Allivictus tinktura?…
Dáváme Imunoglukan, od listopadu, nemocný je až teď, ale celou zimu byl ok.