Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, jdu si pro radu.. Právě jsme přišli ze školky celý pupínkatý, máme neštovice.. Pořídila jsem tekutý pudr, ale teď nevím, jestli mazat hnedle, nebo čekat. Zatím má tak 50 pupínků, některé hodně nalité čiro tekutinou, jiné jen červené flíčky, ještě ráno byl v pohodě. Doktorka je tam až zítra, tak ať do té doby vím, co a jak.. Zkušenosti, rady? Díky moc..
Hlavně nedrbat, nemýt se apod.. Pokud máš doma fenistil kapky tak je dej (nebude to tak svědit a zklidní ho to). Ráno zavolat lékaři kdy máte přijít (je to hodně infekční, tak ať si to lékař zorganizuje).
Pudrem zkusit natřít pár mokvajících pupínků ať víte jak reaguje (většinou to zklidní, ale někteří se více drbou).
Děkuju, dr je tam až ráno, tak jsem si nebyla jistá, co a jak. Na netu je sice informací hodně, ale někde se píše nemazat, někde mazat, tož jsem z toho jelen ![]()
Ahoj. Já Anežku mazala jen asi dvakrát, když to svědilo. Dokud to nesvědilo, nemazala jsem
. Hlavně se s nimi nesmí na sluníčko, a to až do vymizení. Jinak prý zůstanou flíčky. Anežka je měla v létě, kdy bylo každodenně slunečno, takže to bylo veselý
.
A určitě doporučuju nejdřív zavolat, naše pediatrička třeba chtěla vidět Anežku až po 3 dnech (asi aby viděla, jak se to rozjelo).
No, mládě je jasný.. trochu starosti mi dělá, že se mu objevujou první pupínky aji na očních víčkách a v nosu.. No, nějak se s tim poperem, jsem ráda, že je má (bude mu už 6), tak snad to bude v klidu..
Kamarádka ted taky řeší neštovice a maže naředěnou Betadinou (roztok), po týdnu jsou stroupky krásně zaschlé, nemokvají a vypadá to, že v sobotu už vyrazíme s dětma společně na výlet ![]()
Ahoj,my je máme od neděle)))))))každej doktor jinej názor,nám mudr řekla,NEMAZAT CO TO PŮJDE)))))))))))dáváme ,teda už né, fenistilové kapky třikrát denně a strašně to pomohlo))))))))jinak pudr nám řekla v krajnosti ale to jsme ustály,že prý je lepší když to dýchá a jak to samo přišlo tak to i odejde))))))).HLAVNĚ NEKOUPAT)))))))Máme doma devíti měsíčního piškota a ten to ještě nechytil,tak jsem zvědavá)))))).Jinak klid ,neběhat a neskotačit,sice se to nezdá ale je to nebezpečné,i na srdíčko to může sednout.,takže omalovánky,pohádky,ukoly a prostě klídek))))))přeji poklidný průběh a co nejmíň pupínků)))))
![]()
KačuliKačka píše:
Kamarádka ted taky řeší neštovice a maže naředěnou Betadinou (roztok), po týdnu jsou stroupky krásně zaschlé, nemokvají a vypadá to, že v sobotu už vyrazíme s dětma společně na výlet
noooo teda kamarádka riskuje,to bych teda na výlet nešla po týdnu,no ale každýho věc,je to dítě, teda imunita strašně oslabená a stačí jedno zakašlání od někoho kolem okolo a je to v ..........ještě třetí týden by dítě nemělo onemocnit.
my je měli nedávno, doporučuji mazat Imazolem pasta krém, je lepší než pudr, nekoupat, jen jsme sprchovali intimní partie.....pudr byl za pár dnů všude, Imazol nééé a pomáhal více…
My máme za sebou neštovice u obou dětí a u obou jsem postupovala uplně stejně a zahojili se krásně.KOUPALA jsem každý den v hypermanganu.Samozřejmě žádně vysedávání v plně vaně,ale jen trochu lehounce růžové vody,v tom jsem je ošplouchala ráno a večer,oťapkala ručníkem a potom namazala Tano Hermal Lotion.Imazol krémpastu jsme taky měli a používala jsem jen v intimních partiích:-)Ten TanoHermal je tekutější,takže jsem si nalila na odl.tamponek a „razítkovala“ jsem.Dcerce bylo 9 měsíců a dostala i Fenistil.Přežili jsme to v klidu a bez jizviček.Akorát pozor na předčasné chození ven.U syna jsem to podcenila a potom dostal nějaký virový zánět kloubů.Prý kvůli tomu,že při neštovicích prochladl ![]()
U nás jsou taky aktuálně od soboty, syn zatím nic, je mu rok, tak taky čekám, kdy to přijde i na něj…
Jak píšou holky nekoupat, neskotačit, být v klidu, my chodíme ven na večer jen na 15 minut, aby se dcerka provětrala, doma je jí to dlouhé, ale žádné sluníčko, žádná námaha. Na výlet po týdnu tedy taky nechápu, ale právě mi volala sousedka, která má kluka taky s neštovicema, má je stejně jako moje dcera a prý už normálně chodí ven…ale on byl venku i druhý den neštovic, vlastně celý den…no každého věc, já s tím rozhodně nesouhlasím…K dr máme jít příštý týden,ale jsme domluveni, že zajdeme až za týdny dva, kdy máme jít do poradny s malým, tak to vezmeme najednou, tedy pokavaď nebude mít aktuálně neštovice on…hlavně právě říkla, že si musí poslechnout srdíčko.
No a mažu jen když to dceru hodně svědí, dávám fenistil kapky 3× denně 10 kapek, dneska už dám jen na noc a první tři dny, kdy měla horečky měla i nurofen.
@šnatka píše:
noooo teda kamarádka riskuje,to bych teda na výlet nešla po týdnu,no ale každýho věc,je to dítě, teda imunita strašně oslabená a stačí jedno zakašlání od někoho kolem okolo a je to v ..........ještě třetí týden by dítě nemělo onemocnit.
Na výletě jsme byli, měli to schváleno i dětskou dr,že už je v pořádku
Za deset dní má už jen dva stroupky, zbytek krásně zahojený ![]()