Plíseň na bříšku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5037
21.3.12 16:48

Plíseň na bříšku

Ahoj maminy. Mám problém s mou 1,4 roční dcerou. Objevila se jí před dvěmi měsíci plíseň na bříšku. Už jsme byly u dvou doktorů a dostaly dvoje mastičky, prý je to „jen“ plísňové onemocnění, které do 14-ti dnů zmizí. No a nezmizelo. Na den se jí to ztratilo a pak ještě rozšířilo. A to jí to pravidelně mažu, máchám prádlo 2×, na doporučení s octem, každý den nové oblečení, každodení koupání je samozřejmostí,čistý ručník… A už fakt nevím, co proto udělat víc. Nemáte s tím některá zkušenost, popřípadě co vám pomohlo k úplněmu zmizení? (pokud to teda zmizí úplně, už tomu přestávám věřit, doktoři nad tím jen mávli rukou) :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14079
21.3.12 17:14

Nevím, jestli to k něčemu bude, ale popíšu naší situaci.
Starší syn (tehdy asi 2,5r) chytil plíseň v bazénu - udělal se mu takový tmavší flíček na tvářičce a začal se rozšiřovat směrem k oku, což mě dost vyděsilo. Od dr. jsme dostali dvě různé mastičky, ani jedna nezabrala. Sousedka mi dala pleťové mlíčko od Justu s levandulí. Nechápu jak, ale po týdnu to bylo pryč. Netuším, jestli to opravdu plíseň byla, ale podle dětské dr. ano.
A jen pro upřesnění - Just neprodávám :D , nic jiného jsem od nich nikdy nezkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
21.3.12 17:53

jestli je to plisen..tak si myslim ze to podporujete tim kazdodennim koupanim…tepla voda dela plisnim moc dobre…bud vodu necim okyselit..nebo koupani omezit na minimum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5037
21.3.12 18:04
mikitaa píše:
jestli je to plisen..tak si myslim ze to podporujete tim kazdodennim koupanim…tepla voda dela plisnim moc dobre…bud vodu necim okyselit..nebo koupani omezit na minimum.

Aha, tak to jsem si myslela, že jí tím naopak prospěju, když bude čistoučká (i když vynechávám mýdlo). Takže myslíte koupat třeba jendou za 3 dny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5037
21.3.12 18:05
Milli píše:
Nevím, jestli to k něčemu bude, ale popíšu naší situaci.
Starší syn (tehdy asi 2,5r) chytil plíseň v bazénu - udělal se mu takový tmavší flíček na tvářičce a začal se rozšiřovat směrem k oku, což mě dost vyděsilo. Od dr. jsme dostali dvě různé mastičky, ani jedna nezabrala. Sousedka mi dala pleťové mlíčko od Justu s levandulí. Nechápu jak, ale po týdnu to bylo pryč. Netuším, jestli to opravdu plíseň byla, ale podle dětské dr. ano.
A jen pro upřesnění - Just neprodávám :D , nic jiného jsem od nich nikdy nezkoušela.

Děkuju za radu, ráda zkusím cokoliv, co by mohlo pomoct :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
21.3.12 18:21
Ikente píše:
mikitaa píše:
Aha, tak to jsem si myslela, že jí tím naopak prospěju, když bude čistoučká (i když vynechávám mýdlo). Takže myslíte koupat třeba jendou za 3 dny?

jj tepla voda je pro mnozeni plisni naprosto idealni prostredi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
21.3.12 18:23

Jojo na jakejkoliv kožní problém je lepší koupat co nejméně, třeba jen opláchnout spodek nejlépe bez mýdla, nebo takovou tou klasickou neparfémovanou kostkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
21.3.12 18:24

naopak plisen nerada kysele..takze by melo pomoct i otiranim vodou s octem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
21.3.12 18:34
mikitaa píše:
Ikente píše:
mikitaa píše:
jj tepla voda je pro mnozeni plisni naprosto idealni prostredi ;)

my tedy nemame plisen, ale ekzem a doktorka nam rekla, ze koupat v zadnem pripade pri koznich nemocech, jenom kratce osprchnout, kdyz je potreba a vubec ne mydlo… Omezit avivaz (respektive vyloucit), vyloucit ruzne detske kremy a pouzivat jenom to, co nam dala ona… A dvakrat vymachat pradlo po prani kvuli prasku… :nevim: To jsou podle me takove vseobecne rady na kozni choroby… ;)

• Citovat
  • Upravit
5037
21.3.12 18:47

Maminky, tak moc děkuju za rady. Přestanu koupat, budu jen otírat nebo sprchovat (malá je ze zahrady špinavá jako čuňátko, tak sprcha nutnost). Krémy vůbec nepoužívám, jen na suché tváře. Ale zase jsem o něco chytřejší :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.12 19:02

já měla nedavno plíseň na nohou (pod koleny) a pomohlo mi na to otírat citrovitalem. Prodává se v lékárně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA