Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, chtěla jsem se zeptat, mám doma 6ti nedělní miminko, máme podezření na ABKM, tak jsem oba na dietě. Ale dnes jsem našla v plence toto Viz foto. Je to průjem? Malý si takto uprdnul. Jsem prvorodička a vlastně nevím jak průjem poznat.
jinak malý papa, horečku nemá a přijde mi spokojený. Děkuji.
No standard to neni, ale jestli jinak pribyva a je spokojeny, tak bych to jen pozorovala.
@Dobrej_tym myslíš, že to není standart - barvu ci konzistence, či že se to hodně vsaklo do plenky. Zelené je to díky UM, od dr potvrzeno, že může být.
@NikolDH Tak tekute a nacernale. Ale tak v sesti tydnech bych nedelala zavery
Davej mu UM na pozadani, at vypije, kolik chce…
@kavenka máme altheru a pijeme ji cca 10 dní. A do toho ještě tedy i kojím.
@NikolDH píše:
@kavenka máme altheru a pijeme ji cca 10 dní. A do toho ještě tedy i kojím.
Ty ji pijes taky?
… ne promin… kazdopadne k veci, obcas se stane, ze jedna stolice muze byt jina, pockala bych, jak budou vypadat ty dalsi a pripadne resila s mudr. Treba ta dali uz bude zas normalni. ![]()
@DandátkoP já ji nepiju bych to ani nedala strašně to smrdí.
malý má můj obdiv. Kdyby to byl průjem, tak nestíhám měnit pleny, chápu to dobře ne? Toto bylo zatím jen jednou a to před cca 2 hodinkami. Každopádně vyčkám na další plenku. Snad to bude ok.
@NikolDH určitě počkej. Ono to může chvilku trvat než mléko sedne.
Syn měl jako 3 měsíční prujem a nechtěl pít.. kakal snad 10× denně jen hnědou vodu, tak jsme jeli na pohotovost pro jistotu.. na pohotovosti udělali ster, prohlédli ho a řekli že pokud pije a dostatečně cura, tak že mám být v klidu
někdy je to holt řidší:))
U 6 týdenního se stejně nedá nic moc sama dělat, dávej mlíčko dal a uvidíš:)
Kdyztak zavolat doktorce a poradit se kdyby to bylo častější
![]()
@E92 děkuji. Jen se zeptám proč se u 6ti týdenního mimca s tim nedá nic dělat? A jak vám to přešlo?
@NikolDH píše:
@E92 děkuji. Jen se zeptám proč se u 6ti týdenního mimca s tim nedá nic dělat? A jak vám to přešlo?
Myslela jsem to tak že ho nemůžeš nacpat praskama nebo mu dát nějakou jinou dietu.. že pijí jen to mlicko:)).. my jsme Teda dostali ještě tasectan pro děti proti průjmu, ale malej to v mliku poznal
a nechtěl to vypít moc.. ale to bych mu medavala bez doktorky:) to se porad prvně radeji s doktorem:)..
@E92 tak zakladatelka spíš řeší tu alergii na bílkovinu kravského mléka ABKM u které se průjem vyskytuje. To nemůžeš srovnávat s klasickým průjmem. To je úplně jiná situace ![]()
Děkuji za odpovědi.
S dr. Jsem to řešila, prý je to normální, že se to může stát. Každopádně to máme hlídat a ve středu jdeme na kontrolu, tak máme sebou vzít projistotu plenku, že na ni mrkne. ![]()
@NikolDH píše:
Děkuji za odpovědi.S dr. Jsem to řešila, prý je to normální, že se to může stát. Každopádně to máme hlídat a ve středu jdeme na kontrolu, tak máme sebou vzít projistotu plenku, že na ni mrkne.
Držím palce, aby to nic nebylo
je fajn, že se na vás raději mrkne, budes klidnejsi
kamarádka má syna kterej má alergii a ten měl v plince krev a kakal mockrát za den jako průjem.. ![]()