Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vlhcenym ubrouskem na opruzeninu je to „nejlepší“ co můžeš udělat
Pouzivej vodu z kohoutku a pořádně osusit a namazat.
Jasně, že jí to štípe, zahoď vlhčené ubrousky a myj ji pod tekoucí vodou. Ty jsi nikdy neměla žádnou opruzeninu, vždyť to pálí jako čert. Obzvlášť, když na to přijde nějaká chemie
Vlhčené ubrousky jsou to nejhorší co můžeš použít. Většinou jsou parfémované.
to je spíš nouzovka na cesty. Doma nevidím důvod to používat ![]()
Já si snimi utřít zadek tak se šťastně netvářim ![]()
Děkuji za rady, ubrousky používáme eco by Naty, jsou přímo bez chemie a parfemace. Ale určitě zkusím vysadit i ty
Poraněnou kůži opravdu neutírej vlhčeným ubrouskem, pálí to.
@Anonymní píše:
Děkuji za rady, ubrousky používáme eco by Naty, jsou přímo bez chemie a parfemace. Ale určitě zkusím vysadit i ty
Eko bio a stejně šou to pořád vlhčené ubrousky. ![]()
to vem raději hadřík namočený do čisté vody. ![]()
Si zkus jestli máš někde škrábanec utřít tím ubrouskem. Myslím že se budeš tvářit stejně jako mimčo.
Raději nechci vědět jakou dobrotou ty ubrousky napouští
a další podobné je třeba voňavý toaletní papír ![]()
@JanaDaR píše:
Poraněnou kůži opravdu neutírej vlhčeným ubrouskem, pálí to.
To je jako : namazal si pr.del a šulina tygři mastí
![]()
Já jsem překvapená, že jí čistíš vlhčenýma ubrouskama pipku
Od mala mám u obou dětí postup, že při pokakání jdu umýt mýdlem do umyvadla. Osuším, natřu (ale jen zadek a třísla!) přírodním krémem. A je to. Opruzeniny nikdy neměli.
Mám teda vlhčené ubrousky, ale děti mi snesou jen přírodní (mám od Attitude). Moje máma vzala syna nějakýma obyčejnýma, a teda chudák měl hned pupínky na zadku…Ty ubrousky ale stejně omejvám vodou.
Já si to bez ubrousku neumím představit.
Ale když má opruzeniny, tak je eliminuju.
Uvarim černý čaj a ten hrnecek naleju do vany. Tím vychladlým sáčkem to ještě potru. Nechávám, co nejvíc na volno. Když to nejde, tak mažu genciálkou nebo zinkovou masti. Nejpozději za 3 dny je po problému.
Au chudák, nemej ji vlhcenym ubrouskem. Víš jak to na tu opruzeninu pálí?
@Dollorres koupit látkové kapesníky a namočit to je dle mého správný vlhčený ubrousek. ![]()
Chápu je mít v kočárku či na cestách když se stane nehoda a má to až na zádech ![]()
ale do domácnosti to netahat ani na okna to není dobrý ![]()
Ulevit ji může imazol krémpasta v silnější vrstvě. Jinak opravdu mýt jen vodou, asi si umíte představit, kdybyste měla třeba oděrku a někdo vám to něčím otíral. Jak by to bolelo. ![]()
@Anonymní píše:
ECO vlhčené ubrousky Naty bez vůně
Složení: Voda, glukonolakton (z rostlin), výtažek z listů Aloe, květinová voda Heřmánek, kyselina citronová (z rostlin), propanediol (z rostlin), caprylyl/capryl glukosid (z rostlin), benzoát sodný, glukonát vápenatý, sorban draselný.
*složky pocházejí z ekologického zemědělství
Tak minimálně něco z toho jí může dráždit - třeba ten sorbát draselný.
@Dollorres píše:
Já si to bez ubrousku neumím představit.
Co perlan a voda?
Ahoj, mám dceru (14m) s opruzeninami jsme nikdy problém neměli. Jen včera se trochu objevila opruzenina, ale nic strašného. Malá má trochu červené třísla a je trošku opruzena i mezi nohama. Hned jsem samozřejmě namazala. Dneska je to už daleko lepší, ale pořád trochu opruzena je…Když jsem ji koupala včera večer tak byla v pořádku, smála se a nevypadala, že by jí něco bolelo. Dneska teda se pokakala a když jsem ji zajela vlhcenym ubrouskem mezi nožky tak začla plakat a sahat si tam. Tohle dneska udělala už 2×. Myslíte, že to může být tím, že je opruzena a třeba ji to štípe, nebo to může být jiný problém? Dříve se nám to nestalo a s opruzeninama žádné zkušenosti také nemám, nikdy jsme na ně netrpěli.