Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ja byla na gastro jako dospela..to daji i rocnimu mimi do krku hadicku a protahnoou ji strevama??!!
Nevím jak se to dělá u malých dětí ale u dospělých když se potřebují podívat do střev tak dělají kolonoskopii, strčí hadici do konečníku
@BritChicco Na gastru probíhají i jiná vyšetření…Pokud by byla ovšem nutná gastroskopie tak se dělá dětem v narkóze a nástroji přiměřené velikosti.
@verisek píše:
Nevím jak se to dělá u malých dětí ale u dospělých když se potřebují podívat dělají kolonoskopii, strčí hadici do konečníku
Koloskopie je vyšetření tlustého střeva, hadicí do krku se vyšetřuje žaludek a tenké střevo. Jsou to rozdílná vyšetření. Oběma samozřejmě předchází vyšetření krve, ultrazvuk apod. Opravdu ne každému kdo vleze na gastro hned strkají někam hadice.
@Ainy já vím ale crohna nebo ulceozku vyšetřují kolonoskopicky ale jak jsem psala nevím jak je to u dětí
@verisek Jasně, já to myslela tak, že holčičce může být spousta jiných věcí, a pokud přijde dítě na gastro tak se napřed dělá ta krev, utz, vyšetření stolice, kontroluje se jídelníček atd.. A tvůj a @BritChicco příspěvek tak trošku vyzněl, že na gastru jde každý hned na hadici ať už vrchem či spodem…
Ahoj holky, tak nam mudr na mou opakovanou zadost udelala vytery a odbery krve na alergii na lepek a mleko. ALergie jeste neni hotova, ale z vyteru zjistili Campylobacil a rotaviry..Tak dostala nekolik leku a uz se lepsime. dekuji za info i rady.