Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zajímalo by mě, jestli existuje něco jako „slabý průtok mlíka“. Syn má 5,5 měsíce, je kojený, ale od narození kojíme často - ve dne v noci po 2 hod. Zkraje u kojení hodně usínal, to už se teď nestává. Hodně přibýval, teď má skoro 8 kg.
Přemýšlela jsem, proč i teď v necelým půlroce nespí více jak 2 hod. v noci a vyžaduje tak časté kojení, přes den někdy i po hodině. Okolí mě uklidňuje, že je prostě moc žravý a hodně roste. Ale dneska jsem ho pozorovala při kojení, připadá mi, že je to pro něj těžký, saje, snaží se jakoby ještě víc zabořit do prsa, po 5 min. si odpočine a pak zase pije. Nikdy neblinkal, ani při odříhnutí. Tak si říkám, že se třeba nenapije dostatečně, protože pak už nemá sílu nebo ho to nebaví a vyžaduje tak časté kojení.
Ale to jen jen moje domněnka. Nemáte s tím prosím někdo zkušenost?
Ahoj,já ze začátku kojila po dvou a půl hodinách,ve dne v noci
Byli i doby,kdy brečela a já kojila po hodině.Pokud ti tak krásně přibýrá,tak by jsem v tom problém neviděla ![]()
Ještě ho můžeš zkusit zvážit, kolik toho vypije a budeš vědět hnedka, jestli se napije dost nebo ne.
A pije doopravdy? Nedudlá jenom?
Taky jsem kojila co dvě hodiny, pak už v noci tolik ne, ale přes den takhle snad do 10 měsíců, pak jsem jí to začala s přibývajícími příkrmy ubírat. ![]()
Angua píše:
Ještě ho můžeš zkusit zvážit, kolik toho vypije a budeš vědět hnedka, jestli se napije dost nebo ne.A pije doopravdy? Nedudlá jenom?
S váhou by to bylo jednodušší, ale nemám ji a teď už ji pořizovat nechci. Jinak myslím, že opravdu pije.
A co se zvážit s dítětem na rukách na normální osobní váze? Aspoň orientačně…
Angua píše:
Jo to bych mohla zvládnout, zkusím to, díky.
Angua píše:
oba společně budou vážit pořád stejně. mlíko z matky se jen přesune do syna.
Alpaka píše:Angua píše:oba společně budou vážit pořád stejně. mlíko z matky se jen přesune do syna.
Alpaka píše:Angua píše:oba společně budou vážit pořád stejně. mlíko z matky se jen přesune do syna.
Pravda, na tom něco bude…
Tak s tatínkem
![]()
Angua píše:Alpaka píše:Pravda, na tom něco bude…Angua píše:oba společně budou vážit pořád stejně. mlíko z matky se jen přesune do syna.
A co se zvážit s dítětem na rukách na normální osobní váze? Aspoň orientačně…Tak s tatínkem
![]()
![]()
Alpaka píše:Angua píše:Alpaka píše:Pravda, na tom něco bude…Angua píše:oba společně budou vážit pořád stejně. mlíko z matky se jen přesune do syna.
A co se zvážit s dítětem na rukách na normální osobní váze? Aspoň orientačně…Tak s tatínkem
![]()
![]()
Se můžeš vymlouvat na hormonální bouři.
Gratuluji k holčičce, krásné jméno.
Na tu se vymlouvám už půl roku
Ale i v porodce říkali, že oxytocin způsobuje výpadky paměti. A já zrovna kojím. Takže… ![]()
A děkuju ![]()
Angua píše:Alpaka píše:Angua píše:Alpaka píše:Pravda, na tom něco bude…Angua píše:oba společně budou vážit pořád stejně. mlíko z matky se jen přesune do syna.
![]()
![]()
Se můžeš vymlouvat na hormonální bouři.
Gratuluji k holčičce, krásné jméno.Na tu se vymlouvám už půl roku
A děkujuAle i v porodce říkali, že oxytocin způsobuje výpadky paměti. A já zrovna kojím. Takže…
Taky kojím, a to skoro nepřetržitě, takže já bych byla schopná se vážit i s miminem a možná by mi to ani nedošlo.
Tatínka asi na váhu nedostanu, aspoň ne za mojí přítomnosti, bručí něco o vánocích a dietě.
Angua píše: Šak stačí, když nahlásí rozdíl
Jasně, vyzkoušíme.
Mimochodem to označení nadpozemská drba je výborný. Existuje ještě vyšší level?