Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj holky, kedy ste pořídili vašim deťom prvé botky na von? Až keď už úplne chodili samostatne alebo ešte dřív. Dcéra je v štádiu že strieda chodzu s lozením,,láka ma to,–kúpiť jej botičky, ovšem neviem ako dlho to ešte potrvá až bude naozaj sama chodiť,,,a voobec neodhadnem ako dlho jej botky vydržia,,2-3 mesiace??(ako rýchlo tá malá nožka može rást…Díky!!!
Až když začal sám chodit, v 9,5 měsících, boty stály skoro tisícovku takže jsem ráda že jsem to nekoupila hned jak začal chodit kolem nábytku
@Aromar Dokud to střídá s lezením, koupila bych maximálně kožené capáčky, botičky by při lezení jen překážely. Já budu kupovat, až bude prcek fakt jen chodit.
Až když kluci chodili sami bez lezení. Prostě jak byli schopni venku chodit takže cca ve 12m-13m.Do té doby jen doma bez botů.
První botky koupené tady na bazaru(Protetica, Santé)
Pokud ještě dost leze, stačí ponožky nebo capáčky. Rozhodně nic, co omezuje nohu-ta musí pracovat, nesvazovat do kotníkových botek.
Neboj, teď tě to jen láká, užívej, dokud je kupovat nemusíš, protože za chvíli budeš mlátit hlavou do zdi, kolik musíš každých pár měsíců do bot nacpat peněz
Ne, chápu tě, ale fakt je ještě čas, botky koupit, až ti bude venku spolehlivě jenom běhat. Jinak dceři od prvních bot vyskočila za tři měsíce noha o tři čísla, kupovala jsem rovnou po dvou číslech, ale stejně vystřídala během tří měsíců troje boty.
První botičky až když začne díte chodit a to rozhodně není obcházení nábytku.-) syn obcházel od 8 m, chodit začal až 12,5..
Koupila bych, až by byly nezbytně potřeba. tedy doma nikdy:), venku zrovna tento týden by stačili na chvíli kožené capáčky. takžeaž by potřeboval chodit venku i v situacích když bude echt zima/mokro/bláto/MHD:) tak bych dala botky.
Měla kožené capáčky na první kroky venku, boty jsem kupovala, až když asi měsíc chodila doma.
Ja jsem koupila jiz ted-dcera 13 m, jen obchazi nabytek.ale ma je jen na zahradu, chce stat u lavicky a u terasy apod…takze jestli chodite ven a chce stat, koupila bych.domu netreba.
Teď, když začalo být venku přijatelné počasí na to, aby se pohyboval venku z kočáru. Chodí skoro dva měsíce, doma ale i tak pořád naboso.
Je lepší počkat, až se dítě naučí chodit samo a hlavně samo bude držet rovnováhu a zpevní si klenbu, aby si nezkazilo zbytečně brzo držení botičkami. Jinak my botičky dostali ještě než zcela chodila, pro radost rodičů (dárců) jsme je dceři občas dali, a akorát je dodřela, jak v nich lezla po 4 a spíš jí vadily - byly to klasické kotníčkovky jako za mých mladých let, které nejsou vhodné. První botky od nás dostala až když se sama rozchodila, tak asi 14 dní poté.
A od obcházení nábytku do chození v prostoru to může i pěkně trvat, nám začala obcházet nábytek v 9m, ale skutečně sama chodit až ve 14m.
Koupili jsme botky tak akorát na nohu (vel 21), na vložce byly vyznačeny červeně prostory, co musí zůstat volné vpředu a vzadu a má je skoro 3. měsíc a budeme kupovat nové, protože už do těch červených začala zasahovat.
Díky holky za príspevky,,pomohli ste mi:-),,takže ešte počkáme až sa dcérka naozaj rochodí,,síce už doma prejde cca 3-5m sama keď má chuť,,ale keď ju dám na zem napr. na detskom hristi tak je to jasne lozenie:-)..no ja tipujem ešte tak 2 týždne-mesiac,,ale je to skutočne len moj odhad..Inak Superfit sme dostali i my od mami a raz som jej ich skusila dať len tak zo srandy a nechcela ich na nohe ani náhodou..budeme kupovať nejaké barefooty,,i mne prídu kotníčkové zastaralé,,majte sa krásne a užívajte nádherné jarné dni…