Prvňák a časté nachlazení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.9.19 19:07

@Kakachna vsi jsou blbé. Co ucim, tak jsou ve škole pořád. Dotáhla jsem si je i domů než jsem šla na MD a zbavila jsem se jich těsně před porodem. My je nesmíme prohlížet. Takže pokud se někomu nehýbou vlasy, tak máme smůlu.
To stejné je všechno. Zánět spojivek, průjmy, zvracení.

• Citovat
  • Upravit
12072
15.9.19 19:16
@Anonymní píše:
@Kakachna vsi jsou blbé. Co ucim, tak jsou ve škole pořád. Dotáhla jsem si je i domů než jsem šla na MD a zbavila jsem se jich těsně před porodem. My je nesmíme prohlížet. Takže pokud se někomu nehýbou vlasy, tak máme smůlu.
To stejné je všechno. Zánět spojivek, průjmy, zvracení.

Já vím. Jen na pobytových akcích můžete, ne? Je to špatně. Přitom ti rodiče, co se takhle u nás chovají, rozhodně nepatří k sociálně slabým. Jsou to fajn vzdělaní lidé. Jen už se vši pro část lidí staly normálními. Stejně jako rýma a kašel. Společnost si na zavšivené usoplené kašlající děti zvykla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.19 19:26

@Kakachna nevím, my ŠvP nemáme.

• Citovat
  • Upravit
74217
15.9.19 19:53

Ty vsi se mnozi, protoze jsou odolnejsi a odolnejsi. Davno to neznamena, ze spinava rodina/ spinavy clovek, ze roznasi vsi. To je prezitek, ktery si mysli stari lidi. Vsi jsou zmutovane a odolne na vsechny ruzne pripravky.
Decka jsou bezprostredni, takze se vali po sobe, pujcuji si cepky, veci v jidelne nebo v satne povesi vedle sebe. Nam se stalo, ze to chytla holka, ktera jedina nosila cepku na plavecky vycvik ve skole. Vlasy se zaparily a mela problem.
Ja jdu zaklepat, ze moje dlouhovlase dcery to nechytaji, prestoze to radi ve skole. Ale dodrzuji radu kamaradky, ktera uci ve skolce. At porad svazujeme maximalne vlasy. Ze to nejvic leze do rozpustenych. Moje holky jedine drdol nebo cop. A fakt nic nechytaji. Mladsi jsem teda nakazala, at k nikomu nedava hlavu.
Do hlav se divat nesmime, to je pravda, ale opakovane se stalo, ze je to videt proste, kdyz to v tech vlasech leze. Vietnamecky maji specifickou lesklou, cernou barvu vlasu, kdyz maji vsi, tak je to videt. To stejne svetlovlase holky. Tak proste ta cerna mrcha lozici ve vlasech je videt. Nikdy se nejmenuje. Proste ve skole se vyskytly vsi, prohlednete detem vlasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
15.9.19 19:54

Učím prvňáky. Minulý týden polovina třídy smrkala a začínal i kašel. Bohužel řada dětí nemá hygienické návyky z domova - při kýchání dát aspoň ruku před pusu. Kolegyně z paralelní 1. tř. už to od dětí chytla, má horečku a od pátku je na neschopence. Takže pokud posíláte děti do školy s rýmou, dejte jim dostatek kapesníčků a nespoléhejte na erární školní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.19 19:59

@Kelsey dřív se to ale řešilo. Teď to spousta rodičů neřeší. Mám pocit, že to nejvíc řeší sociálně slabší, protože se bojí, aby to nebylo na ně.

• Citovat
  • Upravit
12072
15.9.19 20:42

@Kelsey Díky za tip se spletenými vlasy. To jsem neznala. Že jsou vši dneska zmutované a odolné se říká, ale nás už navštívily několikrát a vždycky se nám jich podařilo zbavit na první dobrou. Takže moc nevěřím, že je to tím. Podle mě na to ty lidi prostě jenom kašlou. A slyšela jsem, že dneska už výrobci přípravků pravidelně mění účinnou složku, aby vůči tomu nebyly vši imunní. Ale nevím, jestli je to pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59516
15.9.19 21:11

@Kelsey malá je taky naštěstí neměla ani v mš tak snad ani ted ve škole ;) To by byla prácička :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
15.9.19 22:15
@Kakachna píše:
@Kelsey Díky za tip se spletenými vlasy. To jsem neznala. Že jsou vši dneska zmutované a odolné se říká, ale nás už navštívily několikrát a vždycky se nám jich podařilo zbavit na první dobrou. Takže moc nevěřím, že je to tím. Podle mě na to ty lidi prostě jenom kašlou. A slyšela jsem, že dneska už výrobci přípravků pravidelně mění účinnou složku, aby vůči tomu nebyly vši imunní. Ale nevím, jestli je to pravda.

Vši se nikdy nezbavíš na první dobrou… Trvá to delší dobu. Ono kamarádka si také stěžovala, že je mají pořád a pořád a ono to bylo pořád od nich :zed: prostě ji nedošlo, že na první pokus nezlikviduji vše. Takže se jim po týdnu vylíhlo pár nových, v klidu a nenápadně dospěly a už to jelo na novo.
Jinak dřív byly taky jiné prostředky (neekologické) a nás třeba preventivně ošetřovali při výskytu ve škole. To by dnes bylo haló.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
15.9.19 22:18

K dotazu, ano do školy běžně posílám s rýmou a lehkým kašlem. Pokud se dcera necítí ok, je slabá, má skelné oči, teplotu, tak nechám doma. V okolí to tak dělá většina a co vim, tak to tak bylo vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
15.9.19 22:25

@lecijasek Tak na první dobrou samozřejmě není myšleno to, že jednou aplikuješ prostředek proti vším a tím je to vyřešené. Ale to, že se řídíš návodem a pak máš pokoj, netáhne se to měsíce. :roll: Na každém tom přípravku píší, že je potřeba to po cca týdnu aplikovat znovu, kdyby tam zůstaly hnidy. My k tomu hnidy vyčesáváme všiváčkem. Prostředek proti vším aplikujeme na hlavu všem členům rodiny, bez ohledu na to, kdo je měl a kdo ne. Vypereme všechno prádlo i ložní. A pak jsme opravdu vždy měli pokoj a po týdnu už žádné další nebyly. Vši se nám nevrátily. Znovu je děti přitáhly po několika měsicích. Ono stačí číst návod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2129
16.9.19 08:37
@Anonymní píše:
Ahoj holky, máte nebo měly jste prvňáčka, který bývá často nachlazený?
Ten můj má prostě špatnou imunitu, stačí chvíle s nemocnými a hned to chytne taky.
V minulém týdnu chodily do školy nemocné děti a ten můj už teď taky kašle a začíná smrkat.
Jak to řešíte, pokud má teplotu nechat doma a jinak jít do školy? Nechci ať se mu to horší, ale zároveň se bojím, že něco zamešká a bude se pak cítit blbě.

Dcera teď to stejné. Jedno nachlazene dítě ve třídě a dalších x to chytlo.Byla bez teploty, měla/má jen rýmu, nic ji nebolelo, tak šla normálně do školy. Kdo to měl i s teplotou, zůstal doma. Kdyby šlo o školku, tak ji nechám doma, ale takto to fakt nejde. Vzhledem k tomu, že dcera chytne každý sopel, co kolem ní proletí, tak by byla doma většinu roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
16.9.19 09:45

@Kakachna dite muze neco chytit i od dospelaka v mhd. Nebo si maji brat dospeli neschopenku na rymu? Nebo nemocny rodic vyzvedava sve zdrave dite ve skole/skolce :nevim: Okoli nemuze za to, ze tvoje dite je chabrus na imunitu, tak ho uc doma a odstehuj se na samotu. Nebo se zase ma vetsina (tzn.ti, co jsou schopni se s obyc soplem normalne vyporadat) prizpusobovat mensine?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
16.9.19 13:58
@Kakachna píše:
@VilaAnalka Ano. Dítě s rýmou není zdravé a nemocné dítě do kolektivu nepatří.

Rýma a kašel jsou projevy obrany organismu před nemocí a neznamená to že dítě je nemocné. Pokud je zahleněné a s teplotou tak to už je jiná.
Podle mě si děti budují imunitu právě v období 3 - 7 let a pokud by byly ve sterilním prostředí pak pouze posunou období nemocnosti do vyššího věku. Moje děti promarodily snad 1/2 školky, ale ve škole už jen výjimečně, pokud nepočítám slepé střevo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11041
17.9.19 13:53
@madyb píše:
Rýma a kašel jsou projevy obrany organismu před nemocí a neznamená to že dítě je nemocné. Pokud je zahleněné a s teplotou tak to už je jiná.
Podle mě si děti budují imunitu právě v období 3 - 7 let a pokud by byly ve sterilním prostředí pak pouze posunou období nemocnosti do vyššího věku. Moje děti promarodily snad 1/2 školky, ale ve škole už jen výjimečně, pokud nepočítám slepé střevo.

Ryma a kasel jsou projevy obrany organismu pred viry a bakteriemi - organismus produkuje hlen, ktery viry a bakterie obali a tak je dostava ven - chrachlanim a soplenim. Takze ryma a kasel znamena, ze organismus se potyka s viry/bakteriemi a dite trebas nakonec uplne nelehne, ale je nemocne (trebas s lehkym prubehem, bez teplot) a je prenasecem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí