Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, nrmate nekdo zkusenost, jak je po prvnich kapackach pri rs? vim, ze to je zatim jen nejaky ten ojedinely syndrom… jde mi o to, ze jsem dostala 3 trihodinove kapacky. po prvni se mi udelalo lip, pak uz tak stejne, ted jsem treti den po nich a je to horsi. hur vidim, zacina se vracet brneni, motam se. za jak dlouho se to ma zlepsit? a zlepsi se to uplne?
blby dotaz, vim ![]()
Je to hodne individualni, jde o to jakym druhem kapacek te leci. Manzel chodi na biologickou lecbu a v prvnim cyklu to byly hrozny stavy, ale v tom druhym uz je to to o dost lepsi
![]()
@verunka81 je to hodne individualni. Dej tomu ted par dni cas a když to nebude ok, zavolej doktorovi - pravdepodobne by Ti jeste pridali asi 2 japacky kortikoidu.
Pri atace se dava zpravidla 3-5mg kortikoidu. Minimalni davka jsou ty tri… jednou mi taky doktorka dala tri a po mesici dodavala jeste zbyle 2mg, protoze priznsky nebyly uplne 100%pryc.
Jak ale rikam -je to individualni a neboj se dojit se jeste ukazat doktorovi. Idealne se dostat do nektereho RS centra…
A hlavne se hod do klidu, at zustane u toho CIS a neprihdou dalsi ataky. Neni to tak strasna nemoc, jak se na prvni pohled jevi. Drzim pesti, at jsi jeden z tech pripadu, kdy dalsi ataky neprijdou ![]()
K.
Dik chapu. jen tak prave zjistuju, zda pak jeste jit k doktorovi. do rs centra jsem objednana. v klidu jsem, jen kvuli prckovi, kdy budu fungovat. diky moc za odpovedi
@verunka81 A na kdy jsi do RS centra objednana? Jestli uz s tim rovnou nepockat tam…
@Anonymní píše:
@verunka81 A na kdy jsi do RS centra objednana? Jestli uz s tim rovnou nepockat tam…
na konci cervna
Tak probehlo neurologicke mkonzilium zde a shodly jsme se, ze se tam mas dobyvat hned - kdyz te nevezmou v centru, tak na vseobecne ambulanci tamtez, oni to s nekym z centra vykomunikuji.
Ahojje mi to blby, ale chtěla jsem se zeptat, co přesně znamená ta ataka? Před necelým měsícem jsem se dozvěděla, že mám Rs. Děkuji