Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahojky maminky, premyslim nad znackou prvnich boticek pro malou.. Byla jsem rozhodnuta pro Fare, ale jak se v tom tak hrabu, prijde mi lepsi Superfit nebo Essi? Mate s temito znackami zkusenost?
Obamoji kluci měli první DPK
, Essi nemaj Žirafu, takže ty já isobně vynechávám od té doby, co jsem to zjistila… ![]()
@chatwenna že jsou špatný, já ale žirafy zkoumám jen v zoo a taky žijem a chodíme ![]()
Essi mi doporučila neuroložka. Nemít žirafu znamená, že obuv není certifikovaná jako zdravotně nezávadná. Teď beru vše, co je k dostání v lékárně. A Essi tam je, tak to neřeším.
@ohýnek píše:
@chatwenna že jsou špatný, já ale žirafy zkoumám jen v zoo a taky žijem a chodíme
Tak špatný vyloženě být nemusí. Jednoduše nejsou certifikovaný. „Žirafa“ je certifikát zdravotní nezávadnosti.
Ahoj, syn měl první DPK, chodilo se mu v nich nejlépe, byly ohebnější než ty ostatní co jsme zkoušely…
My mame Superfity, maly spatne chodil, doporucila to neurolozka i rehabilitacni. Jsou lehouke, podrazka se ohyba tam, kde ma, pevne na kotniku. Fare jsou moc tvrde.
Tak za nás - my měli první Santé, Essi malému nesedí, Fare jsme nezkoušeli a Superfity máme moc rádi, pak ještě kupujeme Adidasy a ty Santé
Taky jsme měli Superfitky, první i druhé, ale teď již kupuju jiné značky, ty Superfity jsou malému úzké ve špičce.
Doufam, ze se zakl. nebude zlobit, ze ji zatentim diskuzi, ale potrebovala bych poradit taky trosku (trosku dost)
Protoze se v te detske obuvi placam
Mam pro maleho na jaro capacky DC (skejtova znacka - pouze na „paradu“), na leto mam sandalky sice chodici, ale velmi mekke a na podzim mam Adidasky, klasicke tenisky, rok mu bude v zari… A ted zjistuju, ze by mel snad mit jeste nejake kotnikove boty na prvni krucky (i na doma???)… Myslite, ze by mohl mit treba kotnikovou adidasku? - mne se ty detske znacky moc nelibi
A ta kotnikova boticka ma mit mekkou podrazku jako capacek nebo tvrdou jako chodici bota??? A jak dlouho by mel chodit v te kotnickove a kdy mu muzu dat klasickou tenisku?
@Bami píše:
Jo, je fakt, ze vetsina superfitu je na stihlejsi nozku
tak malý úzkou nožku a nízký nárt rozhodně nemá a sedí nám
@chatwenna no někdo doporučuje kůži, pevný kotník a středně měkou podrážku, ale já bych řekla, že je nejlepší na doma kožená capáčka - capiky.cz - třeba a na ven klidně kotníkovou adidasku - si myslím, že je to hodně kvalitní obuv - kupujeme na jaro i podzim. A Superfity máme zimní a otevřené tenisky na přechody + herny. Když dáš na doma uzavřenou adidasku, tak se dítku bude noha potit
@chatwenna My začínali sandálkama Essi - na radu neuroložky. Chodila v nich doma kolem nábytku.