Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Náš malej měl první botky sandálky od Befada. http://www.botybefado.cz/….jpg.big.jpg
MĚKKÁ podrážka, pevná pata, zdravotní atest, solidní cena. Klasické bačkůrky jsem nechtěla, pevné vysoké kotníkové boty taky ne, kožené capáčky mu padaly z nohou a na „bosé boty“ nemám peníze, takže pak těch možností moc nezbývalo ![]()
@marinka5 píše:
Ahoj, mam par dotazu ohledne prvnich boticek. Dcerka zatim sama nechodi. Obchazi jen nabytek. Takze na doma nic nema jen protiskluzove ponozky. Ale zajimalo by mne co poridit az sama zacne chodit. Nekdo tvrdi capacky nekdo klasicke boticky, co myslite? Kdyz bych vybrala capacky muze je mit i na ven? A co pak na doma? Nejradeji bych ji nechala naboso, ale nevim jestli by to nevadilo…
U prvního jsem to hodně řešila. U druhého dítka jsem to neřešila. Doma chodila na boso (ponožky), případně v bačkůrkách - z normální běžné obuvy (žirafka, myslím že značka Pegres). Bačkůrky byly nad kotníček, otevřená špička, u kotníčku na páseček. Prostě klasika. Na ven i třeba do kočárku boty Peddy.
Dcera doma i na zahradě když je pěkně chodí bosa. Na ven má celoročky superfity a sandály superfity. Jsem moc spokojená. Celoročky jsem kupovala v době kdy ještě nechodila sama( držela se za jednu ruku). Boty ji hodně pomohly, před botama chodila po špičkách.
Malá už chodí sama, na internetu jsem toho přečetla spoustu, rady od pevných bot až po bosou nohu. Přiklonila jsem se k bosé noze. Doma nosí ponožky s protiskluzem, když mám otevřeno na zahradu a je sucho, tak ji tam taky nechám vyběhnout v ponožkách. Na ven to mám podle počasí - do mokra dávám měkčí kotníkové botky s gumovou podrážkou, holinky jsou dceři zatím velké. Do sucha kožené capáčky, nebo doma šité ťapky s koženou podrážkou.
U dcerky jsem navíc narazila na problém, že se jí ve všem hrozně paří noha. Teď měla o víkendu často na nohou kožené ťapky a mezi prstama a pod prstama má opruzeniny. A to měla opravdu kožené ťapky, které by měly větrat ![]()
Ahoj, teď jsem kupovala dceři, zn. FARE, jsou ohebné a mají pevnou patu, shodou okolností chodíme na rehabky a byly jsme na kontrole, ukazovala jsem je dr. a ta byla spokojená, že jsou to kvalitní botky. Na učení jsem jí koupila zavazovací papučky.
Na doma teda pouze ponožky s protiskluzem (ala chůze naboso)…záleží, co považujete za zdrave a na jakou stranu se priklonite..
Na doma ponožky s protiskluzem, v zimě kožené capáčky. Ven jako první Pediped Originals, poté dvoje Livie&Luca, teď má Kidofit a sandálky Tikki. Já si hned na začátku jara taky pořídila dvoje barefooty a od té doby bych dítěti nic ne bare na nohu ani nedala. Při srovnání s vrtevníky je obratnější, při chůzi méně padá a ujde toho mnohem více než jakékoliv podobně staré dítě v okolí
@bublinek jo jsou dobrý, ohebný, nicméně aby mě uspokojily, tak musím vytrhnout tu podložku pod klenbou
Ale taky jí je do školky kupuju, mě ty klasický hrůzy co jsme měly i my jaksi nahánějí husí kůži. Malá má nohu rozpláclou, mám pocit, že by jí dřely.
Doma je bos, venku v capaccich. Obchazi nabytek. Pevne botk, dostane az bude mit jistou chuzi