Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj maminy, prosím o radu, malé jsme včera koupili její první botičky, jakmile je malé dáme tak brečí a nechce je mít na noze a nechce vůbec chodit zřejmě se bojí co to má na noze., za jak dlouho si vaše dětičky zvykly na to že mají boty a začaly v nich chodit bez pláče, nějaké tipy aby si zvykla a neplakala. děkuji
Jako první mě napadá, jestli ty boty opravdu sedí? Jak na délku, tak na šířku, výšku nártu…
Jinak radu nemám, obě holky boty přijaly dobře, jen bylo peklo měření nohy a zkoušení. V botách se mi v obchodě prošly, vybrala jsem, ve kterých se mi zdálo, že chodí nejlépe.
Jaké jsou to boty? Nejsou třeba moc tvrdé, nemůžou tlačit?
Nám naštěstí vyšlo chození až na květen, takže malá měla přes léto na ven jen takové ťapky s koženou podrážkou, případně běhala bosa. Když pak na podzim dostala normální botu, byl to taky boj, vůbec se jí to nelíbilo
Z těch prvních mi velmi rychle vyrostla, další boty jsem pak koupila ohebné s měkkou podrážkou a v těch už chodila ráda. Nakonec si do zimy zvykla i na klasickou zimní botu, takže už jsem naštěstí nemusela vymýšlet nic extra.
Taky jsme vzali prvni botky napoprve spatne (byly moc tuhe a tezke) a hned druhy den jsme vymenovali za lehoucke ohebne, jenom s kozenou podrazkou, nastesti to v prodejne vzali s usmevem ![]()
@Markéta456 píše:
Ahoj maminy, prosím o radu, malé jsme včera koupili její první botičky, jakmile je malé dáme tak brečí a nechce je mít na noze a nechce vůbec chodit zřejmě se bojí co to má na noze., za jak dlouho si vaše dětičky zvykly na to že mají boty a začaly v nich chodit bez pláče, nějaké tipy aby si zvykla a neplakala. děkuji
A co ma za boty? Koupili jste spravnou velikost i dostatecne lehkou obuv?
Dcerka už normálně chodí, nebo teprve začíná? Jsou botky ohebné, dostatečně široké?
Jinak se vyrábějí boty určené vyloženě jako první - pěkné a cenově dostupné dělá pegres nebo jonap. Ale určitě i jiné značky. Ty jsou hodně lehoučké, ohebné, prostě ideální na první botu. Jen je bohužel dělají v malých velikostech, mladší třeba začala chodit pozdě a je velká, tak už jí nebyly… Potom je lepší vybírat ze značek, které dělají hodně lehké a ohebné botky - třeba superfit a richter na úzkou nožku nebo primigi na širokou - ty měla dcera a byly úžasné, ale taky bohužel drahé
.
Nam delala mala to same. Byla zvykla jen na kozene capacky a kdyz jsem ji dala prvni boty na ven ( primigi) tak v tom neumela a nechtela chodit. Minuly tyden jsme ji vzali poprve ven a paradoxne tam chodila v pohode a bez place.
Dcera nakonec zacinala v takovyhle: http://www.obuvzirafa.com/index.php?… - kozene kotnickove, ale ultralehoucke s kozenou podrazkou ![]()
Primigi jako první venkovní botky můžu jedině doporučit
U syna jsme s nimi byli moc spokojení.
Dcera dělala to samé, brečela a odmítala udělat jediný krůček, chtělo to čas, občas jsme nandali a sundali, pak pomohlo jít ven. U syna jsem to čekala podobně a bylo mu úplně jedno, že má něco na nohou ![]()
@Markéta456 píše:
Doporučovala bych si prostudovat koncept barefoot a pak vybírat. Mrkněte třeba do této skupiny, jste-li na FB: https://www.facebook.com/…92313626508/?…
@jessikka píše:
Doporučovala bych si prostudovat koncept barefoot a pak vybírat. Mrkněte třeba do této skupiny, jste-li na FB: https://www.facebook.com/…92313626508/?…
Souhlas…
A jaký botky si jí pořídila? Popiš, možná vymyslíme, co je špatně ![]()
@Markéta456 Jak moc dobre tva holcicka chodi? Na prodejně v botkach neplakala, kdyz v nich zkousela chodit?