První boty - rada

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
130
15.2.16 20:10

Holky díky za odpovědi.
malá má skoro 13 měsíců a chodila než jsme koupili boty v ponožkách s protiskluzem, max do kočárku látkové capáčky.
tady je odkaz na boty, co jsme koupili Odkaz
kupovali jsme je normálně v kamenném obchodě a botu jsme vybírali podle stélky, navíc v boté by měla mít 1,5 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
15.2.16 20:22
@Markéta456 píše:
Holky díky za odpovědi.
malá má skoro 13 měsíců a chodila než jsme koupili boty v ponožkách s protiskluzem, max do kočárku látkové capáčky.
tady je odkaz na boty, co jsme koupili Odkaz
kupovali jsme je normálně v kamenném obchodě a botu jsme vybírali podle stélky, navíc v boté by měla mít 1,5 cm.

1,5 cm je pro začínajícího chodce/první botičky strašně moc. navíc ta vypadá dost tvrdá. asi se jí nelíbí, že má najednou nohy v „ortézkách“. kdhyž doteď to ťapání tak pěkně šlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
15.2.16 20:42

@Markéta456 1,5 cm nadměrek je u tak malého dítěte moc. Bude si zakopavat o vlastní boty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
15.2.16 20:55

@Markéta456 také se přidávám. Ostatně, když si přečteš popisek, tak u začínajících chodců doporučují nadměrek 10-12 mm. 1,5 cm je u malého čísla opravdu hodně. Já ostatně tak velký kupuji víceméně jen u zimních bot. Zkusila bych zajet zpět do obchodu a zkusit vyměnit za menší číslo. Pokud jsou botky nenošené, tak bývají ochotní. Alespoň u nás tedy jsou.
A určitě zkusit, aby se v nich dcerka v obchodě prošla. Mně se občas stalo, že holky v některých botkách chodily divně, i když se zdálo být vše ok - šířka i nadměrek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
15.2.16 21:17

@Markéta456 Takhle od pohledu na mě ta bota působí tvrdě a nepřizpůsobivě, ale nikdy jsem ji v ruce neměla, nevím. A botu určitě vybírejte, aby seděla na délku i na šířku - to se dá změřit, a brát ohled i na výšku nártu.
A nespoléhala bych na to, že v obchodě poradí, to se mi vymstilo, takhle jsem dceři koupila první boty moc tvrdé a úzké :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Filzefina
22.8.19 12:13

Ahoj holky. Pod natlakem prodavacky a rvouci 15 mesicni dcery jsem koupila prvni boticky a ted doma koukam a vlastne nevim… nelibi se mi… pani v obchode nam na vyber nedala a vnutila tyto. Jsou kozene, kotnickove s tvrdym vyztuzenym opatkem zn boot4u. Ja mela asi jinou predstavu a nechala se zblbnout. Vrati mi penize?

• Citovat
  • Upravit
759
22.8.19 12:17

Pokud jsou nenosene bezte vratit, jestli je prodavacka silena, tak se vymluvte treba ze jste dostala od rodiny jine a dvoje neunosite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Filzefina
22.8.19 12:20

@marka123 koupila jsem je dnes. Mala v nich nechce udelat ani krok…

• Citovat
  • Upravit
35734
22.8.19 12:33
@Filzefina píše:
Ahoj holky. Pod natlakem prodavacky a rvouci 15 mesicni dcery jsem koupila prvni boticky a ted doma koukam a vlastne nevim… nelibi se mi… pani v obchode nam na vyber nedala a vnutila tyto. Jsou kozene, kotnickove s tvrdym vyztuzenym opatkem zn boot4u. Ja mela asi jinou predstavu a nechala se zblbnout. Vrati mi penize?

Nejsou povinni vám peníze vrátit, ale můžete to zkusit. Čím dřív tím líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3144
22.8.19 12:40

Dost pochybuji, že ti vrátí peníze, spíš budou ochotnější vyměnit za jiné. Ale to, že dítě nechce v prvních botičkách udělat krůčky, je zcela běžné. Není zvyklé na boty, chce to lákat na něco zajímavého, když tak i třeba trošku pomoci v chůzi, i když jinak už chodí samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Filzefina
22.8.19 12:51
@Finkaa píše:
Dost pochybuji, že ti vrátí peníze, spíš budou ochotnější vyměnit za jiné. Ale to, že dítě nechce v prvních botičkách udělat krůčky, je zcela běžné. Není zvyklé na boty, chce to lákat na něco zajímavého, když tak i třeba trošku pomoci v chůzi, i když jinak už chodí samo.

Me se ale prave nelibi, ze ma ty nohy v te bote takove fixovane…

• Citovat
  • Upravit
44181
22.8.19 12:58

@Filzefina Nejsou povinni vratit peníze ani vymenit zboží za jiné, je to jen jejich dobrá vůle. V kotnikovych botách s pevnou patou bude malý chodec vzdy trochu jako v orteze. V tomto veku jsem detem, pokud to zrovna nevyslo na zimu, dala barefoot. Na doma kožené capky. I když mi deti chodí od 10 měsíců. Sla bych tam s prosikem, že po vyzkoušení doma nepasuji a žádala výměnu zboží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
22.8.19 13:09

Jak už psaly holky nade mnou, nejsou povinni vrátit peníze ale zkusit to určitě jdete :) jinak, pokud to jsou kotníkové, pevné botky, tak se nedivím, že nechce udělat ani krok. Moje více než půl roku chodící dcera by si je okamžitě sundala… Na začátek stačí Kožené capáčky anebo botky typu bobux Xplorer, froddo prewalkers… Prostě ‚capackoidni‘ boty ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44181
22.8.19 13:14

Dívala jsem se na ně, dala bych je az na chladný podzim, kdy už se nebývá tolik venku. Ale ne ted, bude se v tom i potit noha. Další měkké boty jsou Pediped, Attipas.
Pokud prodavacka nevymeni, věřím ale, že je na podzim prodate, pokud nasadíte rozumnou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1331
22.8.19 13:17

@Finkaa no, že dítě nechce chodit v botech, pokud se zvolí adekvátní k věku, respektující rozměry nohy a pokročilost chůze mi normální nepřijde :nevim: ale je fakt, že u klasických bot to asi normální bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková