První den bez plínky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19
6.1.15 17:21

Prvni den bez plinky

Ahojky maminy, dnes jsem prvni den nechala malou bez plinky. Za mesic ji budou dva roky. Dala jsem ji kalhotky a je bez plinky. Ale nas problem je v tom, ze na nocniku sedi treba deset minut a nic. Potom ujde dva tri kroky a pocura se. A rika mami ee. A takhle je to cely den, uz mam plnou pracku pocuranych veci. :roll:
Vzdycky ji vysvetlim, ze se dela ee na nocnik. A kdyz se ji zeptam kam se ee dela sama mi na nocnik ukaze. Ale proste se mi do nej nevycura.

Jinak neni dneska uplne poprve na nocniku. Zacala jsem ji davat na nocnik po spani a vetsinou taky nic. Az kdyz jsem ji dala plinku tak rika ee. :?
Poradte zkusenejsi co s tim. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
šílenámáma
6.1.15 17:23

Pokud nepochopí kdy a kde se má vyčurat tak to nemá cenu, zkoušela jsem to se synem první ve sprše kdy se vyčural vždy na povel :-) ještě měj strpení

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
6.1.15 17:23

Nechala bych jí tak tak týden, dva a kdyby jí to nedocvaklo, klidně bych plínu zase na pár dní/týdnů vrátila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
6.1.15 17:24

Zřejmě to její mozek ještě nebere, vrátila bych plínu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
6.1.15 17:25

Vrať jí plínu, však ona k tomu dojde sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
6.1.15 17:27

@sovolu
Já nevim ale bez plíny si měla zkoušet dřív než teďka ve 2 letech, na povel ti čůrat do nočníku jen tak nezačne.
Jedině ji každých 15min zkoušet posazovat na nočník a vydržet. Jiná rada asi není. Každé dítě je jiné.
Já zkoušim malýho 18m. taky na nočník, někda vydrží celé odpoledne s tim že přijde a fňuká a chce čůrat a někda max 2× si stříkne a pak řve jako ta histerka, protože je mokrý. Na nočník ho dávam od té doby co si sám sedl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

@sovolu vrať jí plínu, evidentně není zralá. Zbytečně trápíš sebe i jí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19

Ach jo. Asi nepozna, ze se ji chce. Az kdyz ma ty teplacky nebo puncochace mokry tak na to zira. :twisted:
No myslela jsem, ze to bude lehci. Naucit ji pit z hrnecku teda bylo lehci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625

Ani Řím nepostavili za den…takže vytrvat.Sama víš, jestli je zralá. A hlavně budeš asi hodně prát tepláky, to nekul oči. Za mně, vytrvat. Plenu nevracet. I patník se naučí. Naši malou jsem učila taky. Kdybych nevytrvala a vzdala to, má ji dodnes. Týden uběhl a nic, až druhý týden pochopila. Hlavně vydrž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
6.1.15 17:30

Můzeš to doma zkoušet, ale co až půjdete ven, nebude zbytečně zmatená že zase má plenku? Počkala bych na jaro, kdy ji neumrzne venku prďka. Dceři to trvalo měsíc než to zvládala, ale bylo to v květnu/červnu, chodila kalhotkách, takhle budeš jen prát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
6.1.15 17:30

To je prvni faze uvedomeni, udelala jsem ee. Dalsi faze je delam ee, teprve posledni faze je budu delat ee a vedome to pustim na misto urceni.
Osobne deti holozadkuju, do obleceni mi curaly, protoze hlavne tesneji dolehajici spodni pradlo vnimaly jako plinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
6.1.15 17:37

Na ven ji plinku samozrejme dam. I na noc. Ale budu tedy zkouset no. Uvidime. Dam sem vedet jak se dari. Jestli teda bude s cim se chlubit. Protoze jako prebalovat hovinka v tomhle veku je teda obcas sila :-D ale co bysme pro ty nase zlaticka neudelali ze :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
6.1.15 17:40

Presne jak pise @Bibi239 - holej zadek, coz ted v zime nic moc. Oni si to nejdriv musi uvedomit. Tys ji vysazovala ukazovala nocnik nebo ze dne na den si ji sebrala plinu? Ja bych ji vzala plinu, az by se mi nekolikrat vycurala do nocniku. Vzdyt ani nevi, co tam ma poradne delat, jestli se ji to jeste nepovedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59367
6.1.15 17:40

@sovolu ještě nechápe že se jí chce, já taky začla když měla 2roky, navíc to zadržovala i třeba 5h a pak jsem jí částečně odchytila, měla radost a za chvíli byla mokrá i židle, po týdnu jsme to vzdala a bylo vidět najednou ten klid že má zase plenu, jednou za čas zkusila a furt nic, pak už hlásila a hned sundavala čerstvě mokrou plenu a pak jsem využila situace že ráno měla suchou plenu, zadržovala přes 2h a pak se povedlo že si tam sama sedla a vyčůrala, odpoledne to pustila vše na zem v kuchyni a večer zase do nočníku a další den už nosila kalhotky a bez nehody ;) jak dítě dozraje, jde to samo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
6.1.15 17:42

@sovolu moje mala ji mela do dvou a pul let. A plinku na kakani snad do tri. Ja na ni opravdu netlacila. Dokud ji to samo nedocvaklo, ze ma jit na nocnik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí