První dětské kolo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
První dětské kolo
Ahojík holky, diskusí o dětských kolech tu proběhlo asi hodně, ale i tak napíšu svůj dotázek.
Malé bude v říjnu 2 roky. Chtěla bych jí koupit k narozeninám kolo nevím jaké. Je mezi koly nějaký veliký rozdíl??
Požadavek na kolo mám takový přídavná kolečka a pak i aby ho ušlápla a zvládla.
Dík za Vaše zkušenosti Petra
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, kola jsme teď taky dost studovali. Žádné jsme nekoupili, protože malej nechce šlapat (má už tříkolku a prostě nechce). Taky jsme přemýšleli, že bychom ho pořídili, odmontovali šlapky a boční kolečka a měl by kolo odrážedlo, ale žádné není dost nízké (při nejnižším postavení sedla) na to, aby dosáhl celou ploskou nohy na zem (nejnižší sezení jsem našla 45 cm od země na sedlo).
Teď v červnu chci objednat Azub fík (kolo odrážedlo) a budu doufat, že se syn naučí dobré stabilitě a pak už nebude potřebovat boční kolečka na normálním kole (nejsem jejich zastánkyně) ![]()
Jinak nejmenší kola jsou „12“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme kolo-odrážedlo Panther Draisy, Vítek ho dostal nedávno k 2.narozkám a pěkně se na něm učí. Dle zkušeností z okolí se na takovém kole naučí dítko držet rovnováhu a kolem tří let bez problémů přejde na normální kolo, žádná přídavná kolečka ani shrbená záda rodičů…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pokud mate moznost pujcit trikolku se slapanim na retez nikoliv se slapatky na prednim kole, tak bych radeji zacala trikolkou, jinak na trikolky muzes mrknout na http://www.detskydum.cz/ pod hracky - pro vetsi vek 1+, trikolka Smile (1099Kc) - ta se nam velice osvedcila, meli jsme ji pujcenou. CO se tyce kola, tak dcera mela ravo svist a byli jsme spokojeni http://www.e-kola.cz/index.php?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nase slecna dostala kolo od nasich kamaradu uz k prvnim narozkam, ale ven na nem vyrazime az ted od jara. Mame Ravo svist a dokoupili jsme tlacnou tyc na sedlovku, ze se k ni nemusim ohybat, obcas slapne, ale spis se zatim vozi. Myslim, ze letos se nauci slapat s koleckama a ridit riditkama a pristi rok je zkusime sundat
. Jinak Ravo je ted ocelove, takze je tezsi, hlinikovy ram a ne o tolik drazsi dela treba Superrior.
Sarach & Eli
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Péto,
ve 2 letech je na kolo trochu brzy. I když je pravda ,že holčičky jsou na tohle daleko šikovnější dřív pochopí jak se jezdí . U nás to probíhalo tak ,že ve 2 letech odrážedlo (super věc), malý se na něm naučil držet rovnováhu a jezdí se zviženýma nohama. Před týdnem dostal kolo, manžel hned odmontoval přídatná kolečka a během týdne se malý na něm naučil jezdit. Tedka ujede sám asi 100 metrů, sice neumí zastavit, nasednout a rozjet se ,ale i to je pokrok. Odrážedlo oproti kolu je výrazně lehčí víc než dvojnásobně, taky na něm dítě je daleko rychlejší a víc ho baví než kolo. Počítej s tím ,že minimálně do 4 let s dítětem na kole daleko nedojedeš , je to pro ně velká dřina. Takže si myslím ,že odrážedlo nebo tříkolka v tomhle věku je lepší investice.
Jinak jestli se rozhodnete přeci jen pro kolo ,tak rám vel. 12" .My jsme konktrétně kupovali GT , protože má rám ještě daleko níž než ostatní dětská kola, třeba Ravo a líp se tím ovládá.
Apolena
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak naše malá dostala taky ke druhým narozeninám kolo a to Ravo Panda a začala na něm pořádně jezdit až jí bylo tak dva a půl roku teď už jezdí v pohodě sama
Na tříkolce jí to moc nebaví
je to pomalé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
my si nechali poradit v cykloprodejně a koupili Matýskovi ke 2. narozkám super kolo. Ale je dost těžký a sám ho nerozšlápne. Naši mu koupili v bazaru obyčejný kolo za pár set a na tom se mu u nich jezdí mnohem líp. Takže bych příště hodně dívala na váhu kola.
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych teda neodsuzovala přídatná kolečka můj syn s kolem s přídatnými kolečky jezdil od roka a půl do tří lel bezvadně se naučil šlapat a brzdit, což se bez šlapek nenaučíš .Ve třech jsme na konci léta sundali kolečka a jel hned jako by to uměl odjakživa td má kolo s přehazovačkou a ujede i třicet kilometrů je mu 6.
ZUZAN
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zase to kolo
Někdo tu psal, že pro dítě pořídili kolo GT. Našla jsem moc krásné, jednoduché GT Mach mini 12" třeba tady http://www.super-nakup.cz/…2-quot-2008/ , ale nemá celouzavřený kryt řetězu. Vadí to dětem moc? Vadilo to vám? Syn ho dostane k 3. narozeninám a nevím, jestli mu nebude už dost malé. Ale je spíš drobnější a 16" by mu asi bylo moc velké, takže ho prostě bude mít na to jedno léto a pak asi budem kupovat další
Jestli máte někdo tip na lepší, dejte vědět, ale tohle se mi líbí, že není přeplácené, i když podle testu moc dobře nedopadlo http://www.dtest.cz/…ola-rok-pote
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zase to kolo
Někdo tu psal, že pro dítě pořídili kolo GT. Našla jsem moc krásné, jednoduché GT Mach mini 12" třeba tady http://www.super-nakup.cz/…2-quot-2008/ , ale nemá celouzavřený kryt řetězu. Vadí to dětem moc? Vadilo to vám? Syn ho dostane k 3. narozeninám a nevím, jestli mu nebude už dost malé. Ale je spíš drobnější a 16" by mu asi bylo moc velké, takže ho prostě bude mít na to jedno léto a pak asi budem kupovat další
Jestli máte někdo tip na lepší, dejte vědět, ale tohle se mi líbí, že není přeplácené, i když podle testu moc dobře nedopadlo http://www.dtest.cz/…ola-rok-pote
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neteři jsme vybírali první kolo a nakonec vyhrálo kolo Author Jet
Barva přesně tahle růžová. Malá je spokojená, takže můžu doporučit. Jinak se dají vybrat i jiná dětská kola pokud by někdo nechtěl tuto značku.
- Citovat
- Upravit
Maminky, jaké první kolo pro dítko? Máme tříkolku, ale bez řetězu. Blbec jsem koupila se šlapkama na předním kolečku a to ušlape jen v krámě
Poradíte někdo spolehlivou značku? Nebo na tom u prvního kola nezáleží, když bude jen na chvíli? V prosinci nám budou 3roky. Děkuji za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit