Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím holky…začala nám hárat naše roční labradorka. Nemám s tím naprosto zkušenosti. Jak to probíhá? Kdy je ta nejkritičtější doba kdy se bude nastavovat? Říká se taky, že by se měla po hárání fena uklidnit, je to pravda? Je to totiž hrozný divoch
Naše nastavuje prostřední týden z těch 3 týdnů kdy hárá
Poznáš to, že když ji pohladíš, tak hned nastavuje a dává ocas bokem. I když záleží, u jedné fenky je to evidentní a u druhé skoro nepoznám, že hárá ![]()
Ale teda nezklidnily se ![]()
Mám taky labradorku, naštěstí si vybrala první hárání už v lednu, v 8 měsících
Kritické to bývá kolem toho 10-14 dne, kdy je největší riziko možného oplodnění. Choďte venčit častěji, bude potřebovat čůrat. Nechte ji se čistit, může být celou dobu tak nějak mimo, ta naše třeba snad tejden polehávala a kvíkala a chtěla se mazlit. Psům voněla už cca 14 dní před a ještě 14 dní po
A že by se po tom zklidnila se říct nedá. Je jí 14 měsíců a pořád je to torpédo ![]()
Asi tak od toho desátého dne je to kritické-to první hárání je takové všelijaké a nastavovat se ani nemusí. Já mám fenečku malého plemene a poprvé hárala v 8-mi měsících a nejevila vůbec zájem o psa a ani se nenastavoval. Po dobu hárání se teda chovala hrozně, žárlila a mstila se loužičkama. Teď čekám, že by mělo přijít druhé hárání-nastavuje se kočce, ale nepozoruju, že by měla ještě „výtok“. Jinak s uklidněním tě nepotěším-naše je pořád torpédo a u minulého pejska došlo ke zklidnění kolem druhého roku.
Zdravím
Mám jen takový dotaz. Mám fenku labradorky právě hárající (1.hárání). Dost často ji navštěvuje yorkshire a to nejlépe, když nejsem doma a nemohu tomu zabráni.
Tudíž moje otázka zní, nemůže ji yorkshire nakrýt?
Nejsem žádnej odborník, ale podle mě může, stačí když si labradorka lehne
![]()
@Kacistaci může, když bude fena chtít. Stoupne si pod schod, nebo si lehne. Když fena chce, je vynalézavá.
Jasně, že se jim to může podařit. Zrovna včera jsem u našich potkala sousedku, která si vedla roztomilého křížence německý ovčák/jezevčík. ![]()
Samozrejme, ze muze. Musis ji zabezpecit tak, aby se k ni joksir nedostal.
@Kacistaci Může, osobně jsem viděla křížence německé dogy a jezevčíka kde jezevčík byl otcem. Takže fenu je po dobu hárání potřeba pořádně zabezpečit a pokud neplánujete na ní chovat tak i vykastrovat.
Hárající fena má být v citlivé dny (cca týden) zabezpečená tak, že se k ní žádný pes nedostane.
Ahoj, obnovuji diskuzi..Mame fenku retrivra (23. ji bude rok) a poprve hara.Dnes je to tyden. Prvni 3 dny mela prujem, to uz je ok, ale co me trapi je, ze prestala zrat.Uz 4.den sni max.50 g granuli za den
je to normalni, ze prestanou zrat? Kdy k veterinari? dekuji