Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj všechny, kdo začínáte s (nejlépe prvním) IVF v těchto dnech. Ráda bych pokecala a podělila se o starosti a zkušenosti a nové poznatky a zároveň se tak uklidnila, protože dost hypochondřím.
Mě to čeká na konci března. chvilkami depkuju, ale vzhledem k tomu, že jsou daně, takže nejvíc práce, tak nemám čas nad tím moc bádat.
Ahoj, a jak dlouho se snažíte a jaký máte problém?
My se snažíme skoro dva roky a nebyl nám zjištěn žádný problém…
@sova pálená píše:
Ahoj všechny, kdo začínáte s (nejlépe prvním) IVF v těchto dnech. Ráda bych pokecala a podělila se o starosti a zkušenosti a nové poznatky a zároveň se tak uklidnila, protože dost hypochondřím.
ahojky, já k vám do diskuze už nepatřím, minulý měsíc jsem podstoupila první IVF (po dvou letech snažení a po zjištění, že jsme vlastně ÚPLNĚ zdraví), dopadli jsme pozitivně, ale před prvním utrazvukem ze mě embrijko odešlo…
měla jsem tento měsíc zahájit KET, ale kvůli ovulaci se to odkládá na příští měsíc.. tak se snad dám psychicky a zdarvotně do kupy a to už musí vyjít
. Moc vám to holky ze srdce přeji, vůbec se ničeho nebojte, nic to není, ale opravdu
držím palečky
Ahoj Crazy0, a čím jsi stimulovala a v jakých dávkách? A měla jsi nějaké vedlejší účinky?
Měla jsem krátký protokol, zahájila jsem hned druhý den po menstruaci pícháním do svalu na 9dní, (ted si nevzpomenu na název toho hormonu, zkusím ti to vyhledat…), pak dva dny někdy kolem 20.00-21.30 jsem si musela nechat v nemocnici píchnout Orgalutran a po něm Pregnyl (ten jsem měla večer ve čtvrtek) a v sobotu se jelo na OPU, měla jsem 7vajíček, šest se jich oplodnilo přirozenou cestou (i když po nás v CARu chtěli ICSI, ale my jsme nesouhlasili, peníze na to už prostě nebyli a vidíš, jak se to krásně povedlo), za tři dny jsem si jela pro jedno osmibuněčné embrijko, na zmražení nám bohužel zůstalo už jen jedno (ale zase to je blastocysta, takže je šance snad větší
). Po 7 dnećh jsem si dělala testík a měla jsem dušíka, který každým dnem sílil… bohužel po dobrání Utrogestanu (15dnů) ze mě mrnousek odešel ![]()
Vedlejší účinky jsem nepocitovala žádné, jen pak těhotenské… nízký tlak, prsa, nemohla jsem vůbec v noci spát, noční můry a nechutenství, ale byly to ty NEJKRÁSNĚJŠÍ těhotenské stavy na světě
co bych za ně zase dala
@sova pálená píše:
Ahoj Crazy0, a čím jsi stimulovala a v jakých dávkách? A měla jsi nějaké vedlejší účinky?
a ty už víš, co tě čeká? Kdy začínáte nebo už jste začali? ![]()
Tak toje škoda, že to nevyšlo. Ale aspoň víš, že to jde. Aspoň jsi někdy viděla //. já ještě nikdy…
Jinak já stimuluju Puregonem. Mám jen malou dávku 100 IU. Zítra jdu na první kontrolu, tak jsem zvědavá, kolik bude folikulů
Nejhorší je, že jsem od přírody hypochondr. /zkostné stavy z toho, že mi něco je mám normálně. A teď když do sebe cpu hormony, tak je to ještě mnohem horší. Furt se sleduju, kde mě co píchá nebo tlačí a mám noční můry z hyperstimuláku.
No právě, ted hypochondrem nesmíš být
dokonce když jsem před doktrkou jen vyslovila o KETu, že by to nevyšlo, tak mi hned přísně řekla, TOTO NEŘÍKEJTE, NEBO SI TO PŘIVOLÁTE A NIC SE NEPOVEDE! ty bláho, jako kdybych byla u nejaké léčitelky
ale ocenila jsem to samozřejmě. Jediné, co ti povím, jsem z CARu, kde se nic moc NIC neřeší, po transferu můžeš jít hned domů, druhý den jsem mohla klidně do práce, jediné, tak žádné solárko, saunu a sexuálně se zdržet na pět dní, jinak máš být ok, jak kdyby jsi nikde nebyla… je to každopádně pro otěhotnění to nejdůležitější… já vím, že uměle si nařídit, že na to nebudeš myslet, tak to bude ještě horší, ale zkus si třeba lehnout na postel, at ě nikdo neruší a zkus se svým silnějším „JÁ“ přemoct to sla´bší „JÁ“ nikdo to za tebe neudělá, musíš to ale chtít opravdově, povznes se nad tím a bud ok
hyochondrii si nech na jindy
ted s ní prostě zatoč!!! ![]()
Tak dnes jsem byla na první kontrole, i s minimální stimulací mám 12 folikulů. Asi začátkem příštího týdne jdu na odběr.
Kdo se přidá do diskuze???
Ahoj děvčata, já jsem na 5.března v CARU dostala injekci Diphereline. Doporučen nám byl dlouhý protokol. Takže teď 28.3. jedu na kontrolu jestli ta injekce zastavila můj cyklus a měla bych začít stimulovat Gonalem. Pak by mělo být do 14 dní OPU a budou nám dělat ISCI+PGD. Už se s manželem snažíme 3 roky, z toho jsem měla již 2 ZT. Tak věřím, že nám toto pomůže k miminku ![]()
@mismiss píše:
Mě to čeká na konci března. chvilkami depkuju, ale vzhledem k tomu, že jsou daně, takže nejvíc práce, tak nemám čas nad tím moc bádat.
ahojky…mě to čeká pravděpodobně příští týden…čekám na MS a začnu píchat