Otěhotnění po cystě

557
11.3.13 13:58

Otěhotnění po cystě

Ahojky holky,

chtěla jsem se zeptat, zda už někdo z vás měl takový problém. Je to cca 9 měsíců, co mám vysazenou HA. V listopadu mi Dr. přišel na cystu cca 6 cm velkou a po 2 měsících se sama ztratila a prý dle ultrazvuku vše OK, vaječníky zdravé. Takže už 7 měsíců se snažíme o dítě a nic. Už jsem z toho na prášky :(, protože první dítko se podařilo za 4 měsíce od vysazení HA. Tak nevím, kdy se má jít k Dr., aby přezkoumal, zda mám ovulaci apod, zda mě cysta nějak nepoškodila :( Díky za info 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1165
11.3.13 14:02

Uvidíš co písnou ostatní, já měla cystu, pak jsem šla na kontrolu po třech měsících a zmenšila se. V tu dobu jsem také otěhotněla naporpvé jako u první a pořád tam malinko je, prý to neva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
11.3.13 14:04

@Renča VM Ahoj, mám podobnou zkušenost s rozdílem, že jsem podstoupila laproskopii. Vysadila jsem po 10 letech HA, po pár měsících se mi udělala cysta, nešlo otěhotnět, velikost cca 5cm, nechtěla se ztratit, pak laparo, při které mi pročistili vejcovody. Pak jsem otěhotněla 3 týdny po zákroku.
Někdy opravdu stačí udělat pouze tzv. profuk :palec:
Držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
11.3.13 14:05

@Kacenka1987 jo, ještě k té ovulaci - cysta prý může za anovulační cykly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
11.3.13 14:07

Tak asi bych raděj měla zajít k Dr? Mám strach, aby se mi nevysmál :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
11.3.13 15:02

Kolik let jsi brala HA?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
11.3.13 15:19

@Renča VM Ahoj, první dítě se nám zadařilo hned první měsíc po vysazení HA, druhé se nedařilo asi 3m, pak přišla dost, hodně bolestivá MS, křeče jako při porodu, no skoro jsem si volala do nemocnice, jak jsem tu funěla a ten měsíc se zadařilo. Na UTZ m dr. našla několik cyst, největší 4cm a pouzdro, že teda nějaká, asi větší, musela prasknout. což by vysvětlovalo asi ty bolesti :nevim: Takže u nás tomu pravděpodobně nějaká bránila, ale pak už to šlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
11.3.13 15:25

Zakladatelko já tě asi potěším. Po prvním dítěti jsem si nechala dát tělísko, které mě donutila doktorka po cca 8mi letech vyndat :roll: Další mi hned dát nechtěla a já antikoncepci nemohu. No, asi půl roku jsem byla úplně bez antiko na další KO mi mudra zjistila cistu, přes kterou prý nemohu otěhotnět atd…a chtěla mne poslat na operaci, jsem ji řekla, že otěhotnět nechci, že nám jedno bohatě stačí a že tedy cistu budu používat jako antiko a ať mi na ni nesahá. Hmmm asi rok to vcelku fungovalo a pak před dovolenou sjem dostala o 10dní dříve MS no a z dovči jsem se vrátila 2v1 a bez cisty. Ona asi praskla :nevim:
Takže ano můžeš otěhotnět při cistě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
11.3.13 15:31

Aho já měla cystu na pravém vaječníku docela velkou, dr mě hlídal a do roka sama odezněla :dance: pak jsem otěhotněla po druhé po půl roce což je ještě v normě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
11.3.13 16:29

Ahoj já jsem měla v 11 letech 16cm cystu na vaječníku (vypadala jsem jako těhotná), mysleli si že simuluju, když udělali konečně Sono tak mě hned převezli do nemocnice a na sál, vzali mi vaječník i vejcovod, do toho diagnostikovali endometriozu…říkali že bude asi problém otěhotnět…od 15 do 22 jsem brala antikoncepci, zhruba po třičtvrtě roce se mi podařilo otěhotnět..vše bylo ok a teď čekáme druhé mimi…takže držím palečky ať je brzy vše OK :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
942
11.3.13 17:27

Mě se povedlo a ani jsem netušila že cysty mám. Je ale fakt že jsme se snažili dva roky. Cysty na obou stranách mi zjistili až když se doktorce v poradně na utz něco nezdálo a poslala mě na lepší utz. Tam doktor říkal že je zajímavé že se nám to vůbec povedlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8469
11.3.13 19:44

@Renča VM Ahoj, mám stejnou zkušenost jako @Mamango
Jak přes kopírák. Cystu vyndali, profoukli vejcovody, první sex a byla jsem těhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
11.3.13 23:05
@Mamango píše:
Kolik let jsi brala HA?

Já brala HA před prvním prckem cca 7 let a teď před vysazením cca 2 roky. Cystu už nemám, jen mám problém otěhotnět, což mě hodně znervózňuje, když první šlo skoro hned :( Ale vidím, že i po cystě to šlo i u vás všech :D Tak nevím, kde je chyba, možná tlačím moc „na pilu“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8469
12.3.13 17:18

@Renča VM 7 měsíců je v pohodě. Prostě jste se netrefili do ovulace. Netrap se tím a zkus na to tolik nemyslet. No, vím, to se lehko řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
8.4.13 18:31

Už jsem těhotná, tak snad se bude vše dobře vyvíjet :)

@NikynaU píše:
@Renča VM 7 měsíců je v pohodě. Prostě jste se netrefili do ovulace. Netrap se tím a zkus na to tolik nemyslet. No, vím, to se lehko řekne.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí